Mayıs 01, 2009

SiRMiONE





Kucukken en sevdigim, en cok soyledigim sarki, cocukluk askim Erol Evgin'in Bedri Rahmi Eyupoglu'nun "Önde Zeytin Ağaçları arkasında Yar" siirinden besteledigi sarkiydi.

Önde zeytin ağaçları arkasında yar
Yar yar!..Seni kara saplı bıçak gibi sineme sapladılar

Değirmen misali döner başım
Sevda değil bu bir hışım

Gel gör beni darmadağın
Tel tel çözülüp kalmışım.

Yar yar!..
Canımın çekirdeğinde diken
Gözümün bebeğinde sitem var
.

Beni taniyanlar bilir artik siz de bilmelisiniz :) Benim icin iklim cok onemlidir.
Soguk hava, gri gokyuzu, yagmur ve kardan nefret ederim. Guzel iklim ve medeniyetin kıstası Zeytin ağacıdir bana gore. Zeytin ağacı Akdeniz ikliminde yetisir ve dünyanın bütün medeniyetleri de Akdeniz'in etrafından çıkmıştır. Eger Zeytin ağaci varsa yasarim ben o ulkede!

Neyse bugunku duragimiz eski bir Roma kıyı kasabasi olan Sirmione de iste boyle tertemiz, harika iklimli, huzurlu, yasanilasi bir yeryuzu cenneti. İtalya'nın en büyük gölü Garda manzarali bir Sirmione evinin fotografini cekip bastirdigimizi ve emeklilikte :) yasamak istedigimiz yerlerden biri olarak fotoya bakip bakip cekim yasasi taktiklerini uyguladigimizi soylesem bilmem anlatabilirmiyim ne sahane bir yer oldugunu?

6 yorum:

  1. zeytin ağacı konusundaa hem fikiriz :)

    ayrıca elbise kemer uyumu süper olmuş (;

    Montecatini, Verona, Pisa ve Milano'yu sabırsızlıkla bekliyorum !!!!

    YanıtlaSil
  2. sen de benim gibi yaz çocuğusun herhalde. benim de mutlu olmam için güneşin açması denizin parlaması lazım. kışın doğanlar için soğuk, gri hava faktörü pek de önemli bir etken olmuyor gözlemlerime göre...

    YanıtlaSil
  3. Denizzz çok isterdim şuan orda olmak ne kadar güzellll.. Ama en güzeli sensin, elbisen yine muhteşem nerden alıyorsun bu güzel canlı elbiseleri ???

    YanıtlaSil
  4. Denizcim resimlerin harikaa ya seni takip etmekten zevk alıyorum benimle hem fikir birçok kişi vardır buna eminim. Lütfen sakın bizi bu muhteşem şaheser sitenden mahrum etme :))

    YanıtlaSil
  5. Fashioncholic, salome,Z fashion ve adsiz yorumlara cook tesekkur ederim :)

    YanıtlaSil
  6. egenin en gözde ağaçlarındandır zeytin :)
    bereketi ve barışı anımsatıyor bana:)

    YanıtlaSil