Mayıs 04, 2009

VENiCE







Nasil anlatilir bilmem? Kokusu, dokusu, rengi, mimarisi, sokaklari, balkonlari.. herseyi bir baska Venedik'in. Cok etkilendim Venedik'ten, cok kiskandim Italyan'lari boyle harika bir yer onlarin ulke sinirlarinda oldugu icin :( Daha sonra bosver be Deniz dedim kendi kendime Venedik bizim olsa sokaklarinda izmarit, kanallarinda pet sise, denizinde karpuz kabugu olurdu birak Italyanlar'in olsun boyle guzel kalsin..

Niye biz boyleyiz? Niye her guzelligimizin icine ediyor ya da baskalarina ettiriyoruz?

Universitede, cok sevdigim bir hocam asiri milliyetcilik kokan konusmamin sonunda sen şovenistmisin diye sakayla karisik sormustu bana? Sonra da eklemisti -Ne zaman dunyanin baska yerlerine gidip Turkiye'ye oradan bakacaksin uzulerek soyluyorum ki Deniz ayni Turkiye'yi goremeyeceksin. Tum aksakliklara, yanlisliklara uzulecek, cook sinirlenecek bazen isyan edecek ve en sonunda bu coskunu, bu naifligini kaybedeceksin.

Off yaa biraz bilsek ya guzel ulkemizin kiymetini..

11 yorum:

  1. ahhh ahhh Venedik bence de bir başka.. ama dediklerinde haklısın Türkler yeterki bir şeye el atmasın hemen izmaritler tükürerek gezen adamlar..

    YanıtlaSil
  2. ya öle diosunda yönetimle alakalı şeyler var // cezalar çok hafif // ayrıca ülkemizde evsizler kışın soğuktan korunmak için ble suç işleip hapse grp yazın çıkıolar die duydum

    ayrıca ekonomik durum desen her yerden sömürülüoruz // işsizlik maaşı verseler kimse çalışmıcak // hani çok zekiyiz ya // yurt dışında adamlar en azından kendini eğitmiş // elindeki çöpe bakıp bunun yeri yer diil diip çöp bulana kadar elinde taşıo // onlar "herkes bnu yapsa nolur" die dşnrken biz "1 kşiden nolur" dioruz

    e fark oluşmaz mı ? bence herşey gayet doğal

    YanıtlaSil
  3. Sevgılı kızım :)
    Gecen gun yaslica bir adamin kaldirimdaki ciceklige tukurdugunu gorunce kendimi tutamadim ve ona neden tukurdugunu sordum.Cevabi suydu, -Baksananiza herkes kopeklerinin tuvaletlerini yaptirmis!! Ben tekrar sordum,
    -Peki o insanlarin yanlis yaptigini gordugunuz halde nicin siz de aynisini yaptiniz diye
    O hala kopeklerden dem vurmaya devam etti.Ben de israrla kopek .... ne kadar yanlissa sizin tukurmeniz de o kadar yanlis dedim.
    En sonunda yaptiginin yanlis oldugunu soyledi.Ya adami ikna ettim,ya da beni basindan,defedebilmek icin oyle soyledi!!Artik bilemiyorum hangisi?
    Been Annen!

    YanıtlaSil
  4. Valla öyl egüzel anlattınki bu şehirleri en ksıa zamanda İtalya turu yapıcam :) görülmesi gereken o kadar güzel yer doluki Dünya aslında şartlar müsade ettikçe her güzelliği ölmeden görmek isterim..

    YanıtlaSil
  5. haklisin Deniz Venedik cok güzel, bende cok begendim orda gecirdigim günleri, sanki gercek degilmis gibi geldi bana..

    bi kac yaz önce türkiye ye tatile gittigimde izmirde basima bi olay geldi. sokakta yürüken annesinin elini tutan bi kiz cikolatasini bitirmisti ve ambalaji elindeyi, annesine vermek istedi. annesi de "yere atsana kizim" dedi. bende annemle beraberdim o anda, annem kendisini tutamadi kadina yaklasti neden böyle davrandigini sordu cocuga dogru davranislari göstermesi gerekdigini falan. kadin sadece "sizi ne ilgilendirir" diye sinirlendi gitti. sonunda biz yerden aldik cöpü, cöp kutusu bulana kadar tasidik.. yazik böyle seyler ama insanlar yavastan ögreniyor galiba, en azindan umuyorum...

    Nesli

    YanıtlaSil
  6. Denizcim, önce toplum olarak zihniyetimizin, bakış açılarımızın değişmesi lazım.Sonra gerisi kolay...
    Şöyle bir fotoğraf düşün, bir adam ve bir sokak köpeği caddede karşıdan karşıya geçecekler, köpek trafik ışıklarında durmuş, yeşil yansın diye bekliyor;adam ise arabalara aldırmadan kendini yola atıyor.!!Ne zaman ışıklar beklenir, işte o zmana adam oluruz!
    Bu arada Venedikle ilegili şöle bir hayalim var; Festival zamanı orada olmak, o kabarık ,muhteşem elbiselerden giyip, maske takarak festivalde dans etmek,hem de vals.:)Henüz o zamanı tuturamadım, kaçırıyoruz hep o tarihleri ama kısmet bu işler değil mi?:))))

    YanıtlaSil
  7. Bizim daha çoook fırın ekmek yememiz lazım. Daha dün, tatilini yunanistan'da geçirmek istediğini söyleyen alman arkadaşımı neden Türkiye'ye gelmek yerine yunanistan'ı seçtiği konusunda ikna edemedim. 2 yıl önce ülkemize gelmiş ve doğal güzelliklerine hayran kalmasına rağmen, kendisini kazıklayan esnaftan, saygısız insanlardan ve rahatsız edilmekten tatilini yaşayamamış...
    Bu arada annen de hazır bloğunu okuyorken ona senin gibi bir kız yetiştirdiği için teşekkür etmek geldi içimden.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  8. toplum olarak bi özelliğimiz var nerde kural var gider onu bozarız geçen gün sokakta yürüyorum izmirliyim bu arada çok lüks bi araba yanımızdan geçiyordu açtı camı bir avuç çöpü attı dışarı diyecek bişey bulamadım doğrusu bugün de bazı otobüslerde yasak telefonla konuşmak genç bir kız konuşuyordu bir bey uyardı onu kız az kaldı küfür edicekti daha hangi birini anlatsam ki bazen kendimi sokakta çöp toplarken buluyorum herkes kendine dikkat etse benim ellerimi kirletmeme hiç gerek kalmaz:) tuğba

    YanıtlaSil
  9. Tek nedeni cahillik... Eğitim şart!

    YanıtlaSil
  10. Ne diyecegimi bilemedim yazdiklariniza.. Tek bildigim bizler denizde birer damla olsak da onlari uyarmaya(dayak ve kufur korkusuyla da olsa) bu cevre dusmani magandalara hadlerini bildirmeye devam etmeliyiz!
    Yorum yazan herkese cok tesekkur ederim!

    YanıtlaSil
  11. Oncellikle ikinci resme bayildigimi belirteyeyim. Coo..k hos cikmissin, ve elbisen de cok gusel! :)

    Hocanin dediklerine ne yazik ki katiliyorum. Ben yurtdisinda dogan sonra "Turkceyi ogrensin, Turklugunu unutmasin" gibi nedenlerden oturu Turkiye'de ortaogretimi tamamlayip universite icin geriye gelmistim Amerika'ya. Turkiyedeyken de alismam uzun surmustu, kendimi tam anlamiyla oraya adapte ettigimde Amerikaya geri yollanmistim. Tuhaftir bu sefer Amerika'ya alismam surdu bayaga:) Sonunda kendimi asiri milleyetci, surekli Turkiyeyi politik konularda diger arkadaslarima karsi savunurken, kucuk basarilarima sanki ulkem adina almisim gibi sevinip basarisizliklarimda sanki ulkemi umutsuzluga suruklemisim gibi ustume o 70milyonun yuku binmisti. Sonrasinda farkettim o cok ovundugum "milliyetcilik" kavraminin aslinda insani dusunmekten aldigini, dogru kararlari veremeyip, olaylara objektif olarak bakamayisini sagladigini... Hala cok buyuturum ulkemi herseyde etiketinde "made in Turkey" yazisini gordugum bir blusdan yada arkadasimin hic unutmam Thermodynamics kitabinin yazarinin Turk oldugunu gordugumde kiza ciglik cigliga "sen bu yazarin kim oldugunu biliyormusun-O bir Turk", -sanki kitabi herif yazmamis da ben yazmisim gibi sevinmistim...
    Hala ulkemi Turk olmayan biri elestirsin, kaldiramiyorum. Sonra bakiyorum da bazen "milliyetci" olmak bizi dusunmemeye itiyor.

    "If patriotism is not escaping from our stinking black-minded ignorance, then I am a traitor..." Nazim Hikmet

    Disardan bakinca yavas yavas yanlislari gordukce insan eski coskusunu ne yazik ki kaybediyor.

    YanıtlaSil