Mayıs 28, 2009

GOSSiP

Herkese selam ;) Ben bugun sizlerle benim kafami cok kurcalayan bir konuyu paylasmak istiyorum. Bu konu yine biz kadinlarla ilgili bir konu, daha dogrusu ben erkeklerin arasinda bu tarz seylerin yasandigini pek gormedim ( yok ben yasadim diyen varsa lutfen paylassin ;) )
Simdi insanlar bence 2'ye ayriliyor:
1 Kendi basina kaldiginda da hayattan zevk alanlar
2 Her zaman birilerine ihtiyac duyanlar (arkadas, sevgili,es vs.)

Ben bu 2. gruptan cok korkuyorum cunku bu 2. grup yalniz kalmamak ugruna her yol mübah deyip kistaslarini en dusuk seviyelere cekebiliyorlar. Mesela boktan bir iliski yasadigi halde sirf yalnizliktan korkularina iliskilerini bitiremiyorlar ya da arkasindan deli gibi dedikodusunu yaptigi bol miktarda secenegi olsa yuzune bakmayacagi bir sahisla muhtac oldugu anda ( yokluktan) kankamsi bir arkadaslik, canimsi bir dostluk durumuna dikey gecis yapabiliyorlar.

Korkuyorum bu tarz kisilerden ve yukaridaki arkadas gibi bir hale donusuveriyorum onlarin bu halini gorunce!!!
Yapmayiniz efendim ayiptir, gunahtir. Biraz karakterli olunuz!

14 yorum:

  1. cok ama cok katilmaktayim! 2.gruptan korkarım sanada ne yapıcagını bilemezsin bu idilde onlardan gördü:D etrafına ne yapıcagını bilemezsin,birseysiz kalamazlar,elde etmek icin ellerinden geleni yaparlar yanlız kalmamak icin,onlara beyoncenin me myself and i sarkısını gönderiyorum dinlesinler,biseyler fiseklensin =)

    YanıtlaSil
  2. malesef Denizcim herkesin etrafında var bu asalaklardan, tanıdığın anda kaçacaksın böyle ilişkilerden.. çıkarları ddoğrultusunda hareket ettikleri için sadece zarar getiriyorlar..

    YanıtlaSil
  3. o kadar haklısın ki. aynı şeyleri düşünüyorum. o 2. gruptan olan insanlar daha fazla. bir arkadaşım var 2-3 ay çıkıyor biriyle, ayrılır ayrılmaz yenisini buluyor. yahu insan bi üzülür, aşk sonuçta bu. hadi üzülmüyosun bari biraz kafanı dinle. bi durul. nedir bu sevgili merakı. bence seçici davranmalı insanlar. ben öyle olduğum için aylarca yalnız kaldım belki. ama en azından canımı sıkan birşeyler olmadı. karakterli ve seçici olunuz derim bende :)

    YanıtlaSil
  4. Uvvvv Deniz bu resmi çok aradın mı?:)))

    YanıtlaSil
  5. Ewt Denizcim soylediklerin kismen dogru ama hepimiz insan olarak 'aitlik' duygusuyla dogmuyor muyuz? Yani bu insanin dogasinda var kendisini esiyle, dostuyla, arkadasiyla illa ki ilisik hissetmesi..Attachment duygusu diyoruz ve bu dogustan basliyor.. Insan her an birine aitlik hissetmek istiyor :))Ne demisler yalniz Allah'a mahsustur. Hicbir arkadaslik, evlilik, iliski vs mukemmel deildir; onemli olan karsilikli anlayis, ve daha iyi bir iliski icin cabalamadir.. Tabii ki ikiyuzlulugu asla savunmam ama yalnizligin bize gore olmadigini bilirim Denizcim..

    YanıtlaSil
  6. Idilcim fiseklenmez bunlar ;)

    Gofrett haklisin kacacaksin!

    Estherim ne asklari ask, ne dostluklari dostluk,
    ondan atlatmalari kolay oluyor :)
    Yerine hooop yenisi!

    Elvan :)

    Esracim ben aitlik duygusunu elestirmiyorum ki benim elestirdigim yalniz kalmama korkusuna baslatilan veya devam ettirilen iliskiler..

    YanıtlaSil
  7. Bu konuyla ilgili şunu çok açık net söyleyebilirim ki ben erkeğin de dedikodu yapanını gördüm..Hep kafamızda,filmlerde etrafımızda alışılagelmiş olan kadının dedikodu yapması olduğu için dedikodu yapan erkek gerçekten inanılması güç derecede korkunç oluyor.Kadınlara has bir özellik sanıldığından mıdır nedir erkeğin olmayan biri hakkında yorum yapması konuşması kişisel yorumlarını katması onu inanılmaz itici kılıyor..
    Ve iş hayatında şunu söyleyebilirim ki herkes mutlaka birbirinin dedikodusunu yapıyor.İlk zamanlarda seni uyarıyorlar birde çok dedikodu olur bak burda çok birşeyini anlatma vs. diye ama bakarsın ki herkes herkes hakkında konuşuyor dökülüyor sana.Sadece gülümseyerek ve dinlermiş gibi gözükerek idare ettim bir müddet mesela ben.Sonra açık açık söyledim 'olmayan kişiler hakkında yapılan yorumları dinlemem o konuşanın şahsi fikridir' diye.Şimdilerde havadan sudan konuşuyoruz iş arkadaşlarımla hep.Bende mutluyum böyle (:
    Ve senin bahsettiğin 2.grup kişilerse karakteri henüz oturmamış şekil almaya çabalayan insanlar aslında..Eksikliklerini farklı parçalarla tamamlayabildiklerini sanıyorlar..
    Ne çok birikmişim bu konuda...(:

    YanıtlaSil
  8. Ben de böyle insanlar tanıyorum ve yaptıkları tutarsızlıklar altında nasıl ezilip kalmadıklarını çok merak ediyorum. İnsanlardan gelecek tepkileri boşver, aynaya baktıklarında kendilerine hiç kızmaz mı? ben napıyorum demez mi bu insanlar? İşte bu noktada da insanlar ayrılıyor Denizcim, farkındalıkları olan insanlar ve ne yaptığının, yaptığının nereye varacağının farkında olmayan insanlar. Ben de ikinci türden hep korkmuşumdur, çok tehlikelilerdir.

    YanıtlaSil
  9. MISSRED'S DIARY, bu posttan hemen sonra 3. bir tür cikti ki ortaya ben ondan daha cok korktum. Yazdiklarimdan kendisinde cok benzerlikler görmüş olacak zahir dayanamayip utanmadan sahte isimle yorum yazma cüretini gostermis.

    What a LOSER!

    YanıtlaSil
  10. Bak şimdi Deniz, ben bu 3. türü merak ettim şimdi.:)Ne zırvalamış acaba?Yayınlasaydın da eğlenseydik biraz:))

    YanıtlaSil
  11. Resim korkunççç gece rüyama girerse senden hesap sorucam Denizcim ona göre :)

    YanıtlaSil
  12. Resmin şokunu üstümden attıktan sonra konuyla ilgili yorumuma gelebilirim :)

    Ben hayattan sevdiklerim yanımdayken daha çok zevk alıyorum annem, babam, ablam veya arkadaşlarım yanımda olduklarında daha mutluyum çünkü paylaşımcı bir insanım, evet insanın ara ara yalnız kalması da güzel ama hayat paylaştıkça daha güzel bence...ama sırf yalnız kalmamak uğruna kendi kişiliklerinden ödün veren sahtekar insanları anlayabilmiş değilim!

    YanıtlaSil
  13. Kelebek evet ne cok dolmussun :( Ama iyi yapmissin en basindan tepkini koyarak daha sonra olabilecek tatsizliklari engellemissin akillica bir manevrayla tebrik ederim seni ;) Erkegin dedikodu yapani haa.. gormek istemem onu ben!

    Itircim yayinlamaya degmez inan ;)

    Nonicim pure art daha ne istiyorsun ;) Girmez ruyana merak etme ;)

    Yorumuna gelince benim icin de gecerli olan seyleri siralamissin Nonicim tesekkur ederim. Annem, babam, abim ve dostlarimla gecen zamani dunyada hicbirseye degismem. Gurbette ayrica farkina variyorsun tum bunlarin onemini ve daha bir sıkı sariliyorsun hayatinda varolan herkese!
    Hayat paylastikca yasanmaya deger kesinlikle katiliyorum ;)

    YanıtlaSil
  14. bunlar 365 türe kadar gider deniz hergün tanidigimiza inanamadigimiz bir ton insanla tanısmak zorunda kalıyoruz malesef hergün yeni bir tür =)

    YanıtlaSil