Mayıs 14, 2010

What a Wonderful World / Central Park













Bugun favori yonetmenlerimden David Lynch'in "Straight Story" filmini 2.kez izledigimde bir kez daha anladim ki iyi film demek; filmin bitiminde ahh burayi soyle cekseydi, tuhh keske burayi boyle cekmeseydi demedigin filmdir. Filmin herhangi bir parcasi fazla ya da eksik gelmiyorsa sana o film iyidir. Filmin hikayesi oldukca basit ama cok derin olanlardan soyle ki zeka geriligi olan kiziyla yasayan 73 yasindaki Alvin Straight 10 yildir kus oldugu erkek kardesini gormek icin 500 km'nin uzerinde bir yolu araba kullanmayi bilmedigi icin cim bicme makinasiyla katediyor. Ve 2 dakikanin uzerinde ayakta duramayan bu yasli ve inatci adam ruzgara, yagmura, uzun yol icin uretilmemis!! cim bicme aracinin mekanik aksakliklarina, parasizligina ragmen bunu basariyor. Filmde aksilikler ya da dinlenme amacli durdugu yerlerde tanistigi insanlara da farkettirmeden minik hayat dersleri veriyor ki bazilarina bayildim paylasmadan gecemeyecegim. Yolda karsilastigi bisikletli genc bir grupla gecirdigi gecede genclerden biri soruyor Alvin'e-Yaslanmanin en kotu tarafi ne? diye -Gencligini hatirlamak! cevabini veriyor Alvin. Bayildigim bir diger sahne de evden kacmis ve ailesinin kendisinden nefret ettigini dusunen kiza verdigi ornek, kucukken cocuklarina 1'er tane cubuk verdigini ve onlardan kirmasini istedigini anlatiyor Alvin, cocuklar cubuklari tek tek kirinca da bu sefer hepsinin ellerine birbirine baglanmis bir tutam cubuk verdigini ve onlardan yine kirmalarini istedigini, cocuklar kiramayinca da iste bu birbirine bagli cubuklar aileyi temsil ediyor biz birbirimize boyle kenetlenir bagli olursak kimse bizi kiramaz, dagitamaz dedigini anlatiyor kiza..

Insan dusunuyor degil mi? Ayni karni paylasmis 2 adi uzerinde karindas birbirine nasil kusebilir diye ama bazen insanoglu oyle hoyrat, oyle savruk olabiliyor ki en yakinina yani kardesine bile, oyle alisiyor ki vermeden almaya!!! ne cok kirilip, uzuldugunu, ne fena caninin yandigini en iyi ifade eden ve hatta belki de sana kalan tek secenek kusmek, susmak, kabuguna cekilmek ve sevginden onu mahrum etmek oluyor!

Filmi siddetle tavsiye ederim bazen belgesel izlediginiz fikrine kapilabilirsiniz zira oyunculuk, senaryo, goruntuler her sey cok ama cok gercekci. Bu arada yukaridaki fotograflari Photobucket'a yuklerken Louis Armstrong'tan What a Wonderful World'u dinledim tekrar tekrar. Hayat, dunyamiz hersey cok guzel gorundu gozume.. O guzel aksam ustunu hatirladim Central Park'taki! Mutlu olmak cok mu kolay ne?

Dress / Elbise: Urban Outfitters
Blouse&Snake skin purse / Bluz&Yilan derisi canta: Vintage
Sandals / Sandalet: Via Spiga

14 yorum:

  1. Ben bu posta bayıldımmm!!!

    YanıtlaSil
  2. Harika fotograflar, sen her zamanki gibisin.Supersin! Burda da Vondelpark var Central park gibi, umarim firsat olur da Central park'a da gidebilirim birgun.

    YanıtlaSil
  3. deniiiz çok tatlısın, çok içtensin, seni çok seviyorum :)

    YanıtlaSil
  4. bayılıyorum senin şu sempatik pozlarına, çok şekersin maşallah:)

    YanıtlaSil
  5. en sevdigim yer,en sevdigim filmlerden biri ve en sevdigim blogger gercekten what a wonderful world:)

    YanıtlaSil
  6. Burasi Cennetmi? Cennetse eger sende HURI kizi olabilirmisin:))Cok guzel bir yer,sende oylesin.Icten,samimi ve dogal.

    YanıtlaSil
  7. Canım post çok güzel olmuş!
    Ayrıca izleyicilerine bir şekilde duyurman lazım mesela ben .com'da izleyici olmama rağmen .net'e geçince postların gelmiyordu. İzleyiciliği iptal edip tekrardan olunca gelmeye başladı..
    Yardım edebileceğim bir konu varsa paylaşırsın:)

    YanıtlaSil
  8. bu park insanın ömrunu uzatır valla, 2-3 kez gitmisligim var amma NY liler icin yasamsal oldugu muhakkak..boat house da da takildin mi bakalim?
    bu arada esofman ya da sort moduyla gidilmemis gene şıklık yerinde,ona da ayri bravo,bravissimo..slmlar

    YanıtlaSil
  9. Çok uzun zamandan beri yorum yapamadım.
    Sınavlar üst üste geldi bilgisayar nedir unutmuşum.

    Post için soylenebilcek tek şey:
    Mükemmel bir yer.
    Mükemmel bir kız. (:

    Saç rengin mi değişti?yoksa resimde mi oyle cıkmış çözemedim.Ama ne olmuşsa güzel olmuş.

    Adres değişmiş hayırlı olsun canım.
    Kendine çok iyi bak.(:

    YanıtlaSil
  10. çok güzel fotoğraflar..
    keşke bizde de olsa diye hayıflanıyorum ben de londra'da her hyde park'a ya da regent'a gittiğimde..

    YanıtlaSil
  11. nar tesekkur ederim!

    tuguna gelirsen ararsin di mi? ;)

    kedi ne guzel sozler bunlar! Tesekkur ederim, sevilmek cok guzel ;)

    kumsepeti tesekkur ederim ;)

    zerrin Yasasin! o zaman ;)

    Deniz hayrani tesekkur ederim, ne guzel iltifatlar bunlar ;)

    Ozan sorma tam bir kargasa oldu bu adres degisikligi isi! Ne yapsam bilemedim :(

    Esra aynen, her sehire lazim bu parklardan ama nerde biz de o ongoru :(

    Nazli gunesten biraz acilmis gibi geldi bana da saclarim resimlerde. Saclarimi boyamiyorum zira beyazlayinca boyamak zorunda kalacagim gunler yakin :( Tesekkur ederim guzel sozlerine ;)

    ursula aynen ben de ama maalesef!!Neyin plani var ki biz de sehrin plani olsun :( Tesekkur ederim..

    YanıtlaSil
  12. çok kolay değil mutlu olmak.. öyle elbiselerinin olması ve central parkta gezebiliyo olman gerek

    YanıtlaSil
  13. Adsiz oyle deme ama :( Yanlis bir mantik o, ne mutsuz insanlar var her seye sahip olup, ne mutlu insanlar var hicbir seyi olmayan oyle degil mi?

    YanıtlaSil
  14. bu filmi en kısa zamanda bende izlemeliyim,şimdiden merak ettim doğrusu.

    sanırım benımde egeli ve mayıs ayında doğmuş olmamdan kaynaklanıyo ki yeşili güneşi ve sıcak havayı en az senin kadar çok seviyorum deniz :)
    neden bizim ülkemizde bu kadar temiz ve bu kadar yeşillik değil :( herkesin hayran olduğu yılda mılyonlarca yerli olsun yabancı olsun turistlerin ziyaret ettiği helede 2010 kültür başkenti olması seçilen istanbul neden daha güzel olmasın.
    Üzülüyorum bu ülkenin bu şehrin tarihinin kıymetini bilmeyenlere:(
    TUBA :)

    YanıtlaSil