Mayıs 18, 2010

Hunting






Simdi yazarken farkettim ki uzerimdeki bir parca haric her sey eskicilerden ve vintage butiklerden toplanmis. Hastalik boyutuna gelmis bu eskiye duskunluk bana annemden miras! O da tam bir antika esya, obje, ceyiz avcisidir ki her hafta Sali gunu cevre koylerden pazara esyalarini satmaya gelen koyluler onu tanir ve hatta iyi bir sey gecti mi ellerine annemi bekler, satmazlar. Eskiye ragbet olsa bit pazarina nur yagardi felsefesini takip edip evlerinde bulunan o guzelim ceviz, oymali, kabartmali kumasli koltuklari falan cope atip Yatas, Istikbal, Ikea gibi mobilyalara yatirim yapanlara uymayan bir annenin klasik mobilyalariyla dolu evinde buyuyen; eskiye, guzele, el isciligine, kisacasi emege cok deger veren kizi olarak, evde yapmak istedigimiz minik degisiklikler sebebiyle gectigimiz hafta sonu yerel bir acik arttirmaya katildik sevgilimle ve 3 harika parcayla donduk eve, alamadigimiz 2 tanesine de teklif verdik cevap bekliyoruz. En yakin zamanda paylasmak istiyorum sizlerle de. Simdilik benden bu kadar..

Elbise&Ceket&Kolye&Ayakkabi&Canta&Kemer&Bilezik: Vintage, 2. el
Gunes Gozlugu:Christian Dior

Dress&Jacket&Necklace&Shoes&Bag&Belt&Bracelet:
Vintage, Second hand
Sunglasses: Christian Dior

9 yorum:

  1. valla Denizcim böyle ikinci ele canım feda :)
    buralarda da bukadar güzel ikinci el mağza bolluğu olsa keşke :)

    herzamanki gibi süpersin,
    sevgiler
    cerryy

    YanıtlaSil
  2. Kesinlikle seni çok iyi anlıyorum!Benim eskiye olan bu tutkum annemden değil de anneannemden miras sanırım.Eski tarzları,eski eşyaları,antikayı modernize edilmiş standart şeylerden daha kişilikli bulurum her zaman.Şimdilik İzmir'de güzel bir vintage dükkanı bulduğum söylenemez ama akrabaların eskilerini toplamakla yetiniyorum.
    Tarzın kesinlikle mükemmel.Tebrik ediyorum..

    YanıtlaSil
  3. çok iç açıcı bir kıyafet olmuş..zaten cok zevklisin her zaman.çok da iyi taşıyorsun kıyafetlerini.hep böyle kal!

    YanıtlaSil
  4. bence eski püskü olması yada marka olması önemli deildir herkes üzerinde taşıyabildiği kıyafetler satın alıp giymeli ki sen zaten kendine yakışanı bulup giyiyorsun yani senn için eski yada yeni olması farketmyor çuval bile giysen yakışacağını düşünüyorum :)

    YanıtlaSil
  5. Deniz hayrani:)))19 Mayıs 2010 20:02

    Meylıdesıgn"e yurekten katiliyorum:))Evet sen cuvalda giysen yakistirirsin:))Giyinmek ayri biseydir.Yakistirmak ise apayri.Valla sen hem giyiyor hemde yakistiriyorsun..Ilham alanlar varsa ne mutlu sana.Annelerinin gardroplarini bakma zahmetine girseler neler bulurlar neler yeterki bakma becerileri olsun:))Baktiklarini algilayabilecek zekada ve zevkte olsunlar:))Uzattim biliyorum ama konu guzel,yazan blogger cok guzel:)Hayran olmaya devamlica:))

    YanıtlaSil
  6. cerryy tesekkur ederim ;) Sevgiler benden!

    Fatma ben ne zaman akrabalarima bir sey sorsam benim olsun mu diye kenarda kosede atilmis seyler bile degerli oluverir nedense?? Ben pek sansli degilim yani o konuda :( Guzel sozlerine cok tesekkur ederim ;)

    Esra begendigine sevindim! Tesekkur ederim ;)

    meylidesign simaririm bak :)

    Deniz hayrani ;) ne desem bilemedim simdi bak! Boyle guzel yorumlar bana inanilmaz enerji veriyor, cok tesekkur ederim! Olumsuz gordugun bir sey olursa da yaz ama olur mu?

    YanıtlaSil
  7. eski güzeldir.Eski ile yeniyi karıştırmak da güzeldir.Neyse sen dönünce burada da güzel şeyler bulabileceğimiz vintage mağazası olcak:)

    YanıtlaSil
  8. Annen ve annen gibi kadınlar daha çok olsun çevremizde.Böylece mobilya mağazasının teşhir salonu gibi birbirinin tıpatıp aynısı son model!!evlerden kurtuluruz umarım.
    T'nin de seninle aynı kafada olması ne hoş.Umarım teklife iyi bir cevap gelir.Dua edicem;)
    TeklifDuacısıHacıBiyo

    YanıtlaSil
  9. önceden annem bizim için hep el emeği olan masa örtüleri fiskoslar yapardı kızardım ne gereği varki yapıyorsun nasılsa kullanmıcam diyerek.ama zaman gectikçe anladım ki onların değeri çok farklı.senin de dediğin gibi deniz el emeği,onlar için de göz nuru :)
    yarından sonra annemden bana kalan,onun elinin değdiği tek yadigarlar.
    TUBA :)

    YanıtlaSil