Mart 08, 2010

Oscar


Dun izledigim Oscar odul toreninden sonra yerinden ziplayan sinirim maalesef hala yerine donmedi. The Hurt Locker gibi bir filme odul uzerine odul yagdiran bu sahte, riyakar zihniyete itiraz degil isyan ediyorum isyan!! Aynen Slumdog Millionaire'de oldugu gibi hic begenmedigim bir filme verilen bunca odulun sonrasinda yillardan beri yudum yudum saygimi kaybettigim Akademi odullerinden hepten sogudum. Ozellikle The Hurt Locker ekibinin, son odullerini alirken yaptiklari o konusma beni kendimden gecirdi! Ahh bizim kahraman askerlerimiz, orada hayatlarini bu ulke icin tehlikeye atan guzide insanlar seklindeki vicik vicik populizm kokan konusmalarindan sonra hepsinden oyle bir tiksindim ki, sanirim Oscar olayi benim icin tamamen kapanmistir. Ayni tiksinmeyi Piyanist filmiyle aldigi Oscar'in hemen ardindan Irak'ta asker olan arkadasina selam cakan Adrien Brody'e karsi hissetmis ve filmdeki oyunculugunu cok begenmeme ragmen adamdan inanilmaz sogumustum. Halen de devam eder bu halim, gormeye dayanamam kendisini! Bu ne ikiyuzluluktur ben anlam veremiyorum gercekten!! Boyle bir filmi cekmissiniz, cikip desenize savas cok kotu, insanlar olmesin, baris olsun gibi seyler. Sizin kaybettikleriniz can da, Allah'in verdigi ganimetler yuzunden basina gelmedik is kalmayan Irak halkinin cani patlican mi? Ya da hicbir sey soylemeyin ben ona da raziyim! Rezilce isgalinizi savunmayin yeter!!!

Ayrica nerede District 9'un, nerde benim deli dahim Tarantino'mun odulu? The Hurt Locker gibi bir filmi herkes ceker ama Inglourious Basterds, District 9 ya da Avatar gibi fimler oyle kolay kolay cikmaz ve odullendirilmesi gereken de budur. Yemisim ben boyle Oscar'i! Yok gercekten ciddiyim, Oscar defteri benim icin bir daha acilmamak uzere kapanmistir.

5 yorum:

  1. baya uzun süredir sizi takip ediyorum ve blogunuz dışında anladığım kadarı ile kişiliğinizi de çok beğeniyorum . Sadece hani sizinle ilgili fikir edinebildiğim bir kaç postunuz var ama belirtmek istedim yine de. ayrıca giyim- kuşam ile ilgili hazırladığınız postların hepsi de birbirinden hoş. başarılarınızın devamı daha ne diyim =)

    YanıtlaSil
  2. tropik ruya soylediklerin cok guzel,cok tesekkur ederim ;)

    YanıtlaSil
  3. ben de tropigin sozlerine katiliyorum.
    christopher konusundaki goruslerine de tamamiyla katiliyorum.
    blogunu,kombinlerini zevkle takip ediyorum.fotografcin kimdir bu arada:)

    YanıtlaSil
  4. Adsiz tesekkur ederim! Fotografcim sevgilim ;)

    YanıtlaSil
  5. bukadar olur ancak diyorum harfiyen aynı şeyleri düşünüp söylüyorum. Ençok işşte kadının gücü filan gibilerinden yorum yapılıo off. Bu mudur yani yurtdışında bile bir kadın yönetmenin ödül alaması bu kadar büyük bi olay mı böle yorumlar yapılarak kadınlar yücelmio bence aşğılanıo. Hiç haketmemiş olmasından bahsetmek bile istemiyorum zaten. Benim oscara en ufak bi saygım yok. hoş zaten eskidende şöle bi uygulamaları var bu bir telafi gibi oscar alan oyunculara dikkat edin en iyi performanslarında diilde ondan sonraki herhangi bi filmdeki rolleriyle oscar alıyorlar. hadi buna alışmıştım razıydım ama artık yuhhh yani filmleri değerlendirmiyolar bile avatarı görmezlikten gelmek ve işte gerisi senin dediin gibi tahammülüm kalmadı yani.

    YanıtlaSil