Mart 04, 2010

Sausalito







Heeey gidi gunler heey, bu elbiseyi Taksim Atlas Pasaji'ndaki bir butikten almamin uzerinden tam 6 yil gecmis. Elbiseyi ne zaman aldigimi nasil bu kadar net hatirladigimi merak ettiniz mi? Aciklayayim efendim, ben bir fil hafizasina sahibim, hicbir seyi unutmuyorum, daha dogrusu unutamiyorum. Iyiligi, kotulugu, nankorlugu, hatalari, yuzleri, isimleri, kokulari, arka fonda calan muzikleri kisacasi hayatima giren hicbir seyi. Dolayisiyla bol bas agrili, bol uzaklara dalip dalip gitmeli bir hayatim var benim. Neyse gelelim elbiseme, bugun yaptigim hesaplamalara gore ben bu elbiseyi 2004 yilinda almisim peki bunu nasil hatirladim? Aciklayayim, ben bu elbiseyi aldiktan kisa bir sure sonra Avrupa Yakasi dizisi yayin hayatina baslamis ve benim tarz olarak cok begendigim Hale Caneroglu nam-i diger Yaprak ilk bolumde (yanilmiyorsam) bu elbiseyi giymisti. Dizinin ilk bolumu de 11-subat-2004'te yayinlanmis olduguna gore; bu elbise, en az 6 yil 21 gundur, asildigi dolaplar, sehirler degisse de benimle beraber. Hatta favorilerimden biri, retro havasinin hastasiyim! Neyse yine cok uzattim Sausalito'dan size bir sonraki postumda bahsedeyim en iyisi.

I got this dress 6 years ago from a local boutique in Istanbul. It survived many different closets and cities, and it's still with me. Actually it is one of my favorite dresses because of the retro vibe.

Dress: H&M
Velvet coat: Vintage
Boots: Marc Fisher
Sunglasses: Christian Dior

17 yorum:

  1. Tam tersi bende bir balik hafizasina sahibim hicbir sey hatirlamam =)

    Bu arada blogunu ciddi anlamda takip ediyorum ve cok begeniyorum :)

    YanıtlaSil
  2. Kız güzel, tarz güzel, mekanlar güzel..daha ne olsun...Allah seni nazarlardan korusun tatlım ne diyeyim..:)

    YanıtlaSil
  3. COK YAKISMIS COK:))HARIKA GOZUKUYORSUN..

    YanıtlaSil
  4. Hiçbirşey tek başına yeterli olmuyor; ne elbise, ne ayakkabı, ne fotoğraflar... Bir bütün olarak bakıyorum ve harika şeyler görüyorum... Harika görünüyorsun!

    YanıtlaSil
  5. bir insan hep mi güzel olur.müthiş bir ışığın var.inan bu sanal ortamda bile hissediliyor.iyi ki bulmuşum bu blogu diyorum.öpüyorum ..
    zeyneb

    YanıtlaSil
  6. bende tam bahsettigin gibiyimdir ama herseyi bukadar net hatırlamak bazen en ufak bişeye kızdıgımda patlamalar yasamama sebep oluyor malesef kinciyim:)buarada saçların herzaman çok güzel görünüyor bunu nasıl basarıyorsun profesyonel destek varmı ha yok diyosan anlat lütfen:))deniz

    YanıtlaSil
  7. Çok güzel fotoğraflar tam gaz devam diyorum!!

    YanıtlaSil
  8. elbise çok güzel, yaprağın tarzını ben de çok beğenirdim ama bazen sapıtıyordu :)
    burdan anlamış bulunuyoruzki 6 senedir formunu çok güzel korumuşsun bravo ;)

    YanıtlaSil
  9. Deniz,
    giydiğin herşey çok yakışıyor,ayrıca fotograf mezunu biri olarak şunu söyleyebilirim ki harika poz veriyorsun.
    takipçinim :)
    ecem

    YanıtlaSil
  10. çooook çoook çook çok güzelsin!

    YanıtlaSil
  11. zuzu, Deryaa, Arzu, Nar, Zeyneb, Ozan, Pinar,Ece ve Banu yorumlariniz icin cok tesekkur ederim, her zaman beklerim ;)

    Adsiz saclarim icin kullandigim birkac urun var ama sanirim aslinda en onemlisi ben saclarimi boyamiyorum. Nasil olsa bir gun beyazlayacak ve ben de mecburen bu sac boyama dongusune giricem diye geciktirebildigim kadar geciktirmek istiyorum ;) Urunlere gelince bir ara paylasmayi dusunuyorum zira epey soru aliyorum bu konuda! Sevgiler..

    YanıtlaSil
  12. benim hafızam berbattır , yapılan kötülüğü unuttuğum gibi yaptığım iyiliği de unuturtum :))Benim gibiler için blog bulunmaz bir nimet oluyor hele ki günlük alışkanlığımız yoksa..

    Çok uzatmıyayım her zamanki gibi çok güzelsin, üzerindeki her detay bayıldım canım..Fiziğinde modelleri aratmıyor hem tarzın , hem duruşun hem de anlatımın çoğu moda bloğu arasında öne çıkıyor bence..

    Öpüyorum, sevgiler..

    YanıtlaSil
  13. I LOVE you in this. Your photos are so artfully shot as well. I saved one in my inspiration folder.

    YanıtlaSil
  14. Fotografi gorur gormez, imkani yok dedim kendi kendime...Hayatta bu elbisenin AY da ciktigini bilmiyordur. Oysa tek fil hafizali ben degilmisim demekki. Elbiseyi 2004 te almis olabilirsin ama sanirim 2005teki bir bolumde ekrana cikmisti. Nerden mi biliyorum? Alicaktim fakat param kalmamisti, kredi karti cekmediler:( Simdi 5 sene sonra yine karsima cikti. Icim ciz etti resmen. Istanbul'da gecirdigim sayili guzel gunlerim geldi aklima.
    Siten cok guzel..Evet sende oyle :)))Sevgiler,saygilar.
    kkt

    YanıtlaSil
  15. Denizcim cok tesekkur ederim guzel sozlerine ;)

    H to the izzo thanks ;)

    KIZ KIZA TOPLANDIK ben izledigim bolumun 2005 olmadigina eminim aslinda cunku 2004 Aralik ayindan itibaren Turkiye'de degildim :( Ilk bolumu diye hatirliyorum kocaman beyaz kupeler ve beyaz cizmelerle giymisti hatta ;) Yakin olsak veriyim birkac kere giy hirsini al diyicem ama ;)
    Soylediklerin cok guzel, cok tesekkur ederim ;)

    YanıtlaSil
  16. Evet evet!!!!Beyaz cizmeler!!!!Tuh bak kupeleri unutmusum :P tebrikler hafizan super gercekten! Sevgiler, saygilar...

    YanıtlaSil
  17. bu elbiseyi ilk bende taksimde görmüştüm.O zamanlar dershaneye gidiyordum.Öss hazırlık için ama dershaneden arkadasım aldı ben o aldı diye almadım.Üniversiteyi bittirdim üstünden 1 yıl geçti ama elbise hala moda hala tarz..Sana da çok yakışmış

    YanıtlaSil