Mart 10, 2010

Black and White





Her sene bir siyah-beyaz trendi! Ne trendse artik gecmek bilmedi. Siyahin, beyazin, pastel renklerin zamani, trendi mi olur Allahaskina?? Turuncu moda diye, 2004 senesiydi yanlis hatirlamiyorsam, her yer portakal bahcesi gibiydi Istanbul'da; keza bir ara mor renge saldirdi Turk kadinlari, sokaktaki 5 kadindan 4'u morlara burunmustu. Renk trendleri, tekstille ilgili uretim yapanlari ilgilendirmeli bence biz tuketicileri degil! Bizler, daha cok bize yakisanin ya da nasil ozgun olabilirizin pesinde olmaliyiz ki sokaklarimiz senlensin, tek renk olmaktan kurtulsun. Ben simdi bu sene pudra tonlari, ten rengi vs. yukseliste diye bu renklere saldirirsam ne olur?, intihar olur; zira bana hic mi hic yakismayan renkler. Yani demem o ki dusmeyelim bu renk tuzaklarina bakalim aynaya bulalim yakisan renkleri, vucut seklimize uygun modelleri, kendimiz yaratalim kendi trendlerimizi ;) Bu arada "zebra desenli deri trençkotum" *En iyi 3 Ebay vurgunumdan biridir soylemeden gecemeyecegim! Inanilmaz uygun bir fiyata benim oldu gecen sene ve o zamandan beri dolabimin en sevdigim parcalarindan biri, kendimi 30 yil sonra bile ( bknz: Carine Roitfeld 55 yasinda giymis ) icinde hayal edebiliyorum ve boyle alislara bayiliyorum!

Trenchcoat: Vintage Wilsons Leather
Dress: Jonathan Saunders for Target
Boots: Tommy Hilfiger Watch: Betsey Johnson

9 yorum:

  1. Renkler konusundaki düşüncelerine kesinlikle katılıyorum.
    Bir de renklerin o kadar çok tonu var ki, birine canlı olan yakışır diğerine pastel. Ayrıca herkes kendini her renkle iyi hissetmez bence.

    YanıtlaSil
  2. denizzz denizzzz süperssiiin siyah elbiseee çok güzeelll

    YanıtlaSil
  3. Sonuna kadar katılıyorum renk trendleriyle ilgili söylediklerine. İnsanların ten, saç rengi ve vücut yapısına belli renkler gider, belli renkler yakışmaz. Moda oldu diye birden bu renkler insanı güzel göstermeye başlamaz yani:)

    YanıtlaSil
  4. hem trençkotunu hemde elbiseni beğendim.güle güle kullan trençkotunu;)ben siyah beyaz rengine bayılırım.dolabımdak, renk hakimiyeti onundur!:)

    YanıtlaSil
  5. Denizcim çok haklısın bence rengin modası & yükselişi yoktur, bu kişiden kişiye değişir... Ben trençkottan çok pembiş çizmelerine takıldım, zebra desen ve pembe renk bir arada süper duruyor, yine yakıyorsun ;)
    Ahhh bu arada hep sana iltifat ediyoruz ama bir kişi daha güzel bir sözü hakediyor bence! Böyle güzel karelerini yakaladığı için bizden koca bir teşekkür T'ye gitsin lütfen ;)

    YanıtlaSil
  6. benim renklerim var mesela.Asla giymem ve her zaman giyerim.mesela turuncu.asla yakışmaz bana.ama çimen yeşili,mavi tonları her zaman benimle olmalı.ben sana renk çok yakıştırırım zaten,biliyon.:)
    bu arada ben çizmelerinin rengine bayıldım.

    YanıtlaSil
  7. deniz abla,uzun zamandır yazamıodum finaller,ailevi nedenler(biliyosun baılarını) falan uff boğmayim şimdi seni.uzun uzun baktım resimlerine ,yazılarını okudum ablacım.yine güzel bıraktığım gibisin.yanlız bu dış mekan çekimleri sevgiliniz çekiyordu diymi?fotoğrafçılıklamı uğraşıyor kendisi,çok başarılı kareler bunlar çok profosyonel.eh tabi ablam güzel ama çekende süper.bide(ne çok bide)dış mekan çekimleri için özellikle böyle güzel mekan,yer arayışlarımı yapıorsunuz yoksa doğaçlamamı?bide(son valla)okulda ve ya dışarda böyle dergilerden fırlamış gibi güzelmi giyiniorsun yoksa sadece modellik içinmi giyinip soyunuosun ,çekim bitince bizim gibi kot tişört falan sonra yani.
    ama kompleks olacam:D ehueheuheee

    gizem özsoylu

    YanıtlaSil
  8. Canım denız:))Tek basina gurbet ellerden bizlerin gununu aydinlattigin icin coook tesekkur ederim:))Sagol varol..Arada elestiride yapayim diyorum:))AMA YOK YOK:))Super guzelliklerine, guzellik katiyorsun.Oyle oluncada bizde cok guzel diyoruz..Cizmelerinin rengi cok seker,kiyafet uyumun gene harika,ilham perimsin benim..Senin enerjine oylesine alismisimki,sanki seni gormeyince isim rast gitmiycek gibi hissediyorum:))OPUYORUM:))

    YanıtlaSil
  9. Lacin: ton olayi cok dogru! Bu renk bana yakismaz deyip kestirip atmamak lazim denemeli bir rengin 1001 tonu var yakisani bulmak onemli olan!

    Pambik Prenses: tesekkur ederim!

    The Daughther of God : Evet moda olunca yakismaya baslamiyor birden o renk ;)

    modamakyajveben beyaz tshirt,siyah ceket,gri kazak benim dolabimda da fazlasiyla mevcut ;)

    Nonim: Cok hosuna gitti T'nin dun is cikisi okumus, ben ona off puff cekemedin, olmadi falan deyince bunu hatirlaticakmis bana ;) Gor bak simarttin iste!

    Itircim: sana yakismayan renk olsun! Biliyorum canim hep soyluyorsun, rengarenk giyinmeyi ben de cok seviyorum ;)

    Gizemcim: Sen bana oyle oyle uzun uzun icini dokunce ben o kadar duygulandim ki bogmak ne demek? Hepimizin hayatinda zor zamanlari oldu, olmaya da devam edicek onemli olan bunlarin altindan kalkabilmek,her zorlukta daha da guclenmis olarak yola devam edebilmek. Derslerini sakin ihma etme, egitim cok onemli sakin unutma! Kendimi Guzin Abla gibi hissettim bir an ama uzulursen, canin sikilirsa mailimi biliyorsun ;) Sorularina gelince sevgilim fotografcilik egitimi almadi, deneye yanila kendini gelistirmeye calisiyor ve fotograf cekmeyi cok seviyor ;) Burada kiyafet konusunda muthis bir ozgurlugum var kimse kimseye bakmiyor doalayisiyla giymedigim hicbirseyi bloga koymuyorum ama mesela okula derse ya da calismaya gittigimde de bunlari giymiyorum cunku cok konforlu kiyafetler degil, haftasonu kiyafetlerim diyebilirim yani! Okulda cogu zaman bir ustteki postta oldugu gibiyim ;) Mekan arayisi yapmiyoruz yasadigimiz yer zaten mekanla dolu cikiyoruz arabayla isigin durumuna gore karar veriyoruz ;)

    Gulumsun cok sekersin esas ben sana tesekkur ederim bu guzel, motive edici sozlerin icin ;)

    YanıtlaSil