Ekim 28, 2013

iRADE

Cadilar Bayrami Partisi, kiyafet \ mutfak alisverisi, 2 film ve bolca kalori alimiyla bir haftasonu daha geride kaldi. Bu aralar tum enerjimi hayatimda yapmak istedigim degisiklikleri planlamaya ve dusunmeye?!? harciyorum. Yapmak istedigim degisikliklerin 1 numarasinda ise; hamilelik suresince aldigim 20 kilodan bana yadigar kalan, inatci 5 kiloyu yeni yila girmeden vermek var. Inatci diyorum ya siz bana aldanmayin kilolarin inatci oldugu falan yok; tum suc bende :( Burada "emotional eater" denilen turlerden biriyim yani huzursuzlandigimda, ruhen iyi hissetmedigimde kendimi yemek yiyerek rahatlatmak gibi berbat bir huyum var. Sonrasinda gelen pismanlik, uzuntu, rahatsizlik yani kisacasi kendi kendimi hayal kirikligina ugratma duygusu cok daha yogun olsa da maalesef senelerdir bu huyumdan vazgecemedim. Bu aralar bunun uzerinde calisiyorum, kitaplar okuyorum ve hem icerde hem de disarda birtakim yenilikler yapmaya calisiyorum. Kendimi verdigim bu kilo savasinda o kadar iradesiz, aciz ve yenilmis hissediyorum ki tekrar basarisiz olma korkusu baslamama engel oluyor :( Dedigim gibi; uzerinde biraz kafa yormam ve ugrasmam gereken bir konu bu; huzuru bol kalorili yiyeceklerde arama hali. Hepimize guzel bir hafta diliyor ve huzurlarinizdan ayriliyorum.


Deri ceket: UNIF
Etek: Vivienne Tam
Bot: Nine West
Sapka: Kangol
Gozluk: Celine

7 yorum:

  1. canım senin 5 benim ort. 25 kilo fazlam var ve üstelik doğum fln da yapmadım.
    daha önce başarabildiğin halde, başaramayacağını düşünmek. aylardır 1 gr düşememek =//
    ama biliyorum ki ben istersem olur.

    xoxo,
    Enda,
    www.detailsbyenda.blogspot.com

    YanıtlaSil
  2. inanmıyorum okurken bu yazıyı kendim mi yazdım acaba diye düşündüm tam olarak irade konusunda böyle hissediyorum.. sabah çok iyi bir iradeyle başlayıp akşama kadar bu durumu sürdürememek sonrasında yaşanan pişmanlık ama gerçekten bu durum beni yormaya başladı.. bu arada biker mont ve etek çok güzel uymuş :)

    YanıtlaSil
  3. ta§ gibisin valla, o 5 kilo da nazar boncugu olsun!

    YanıtlaSil
  4. Deniz abla gercekten fizigin cok guzel biliyorum insan vermek istiyor ama sadece istiyor hep yiyoruz. O 5 kilo fazlalik bende de var ama bunu veremememizin nedeninin bu halimizin de iyi oldugunun farkinda olmamiz bence. Boyle de iyiyim ama 5 kilo versem super olcak mantigi var acikcasi bende :) ben dua ediyorum ki allahtan o kadar yememe ragmen almiyorum

    YanıtlaSil
  5. beden ölçüleriniz nedir??boy ,kilo vs.
    ve irade savaşınızın sonucunu merak ettim:)

    YanıtlaSil
  6. Neden yazmiyorsun?

    YanıtlaSil
  7. Neden yazmiyorsunuz?

    YanıtlaSil