Aralık 20, 2012

Deniz'e Sor

Evet sali gunu sizlere bahsettigim "Deniz'e Sor" postlarindan ilkiyle karsinizdayim. Sizin de sormak istediginiz bir sorununuz, kimselere acamadiginiz bir kederiniz varsa bana email ya da yorumla gonderebilirsiniz. Eger sectigim soru(n) sizinki olursa, burada yani blogumda elimden geldigince cevaplamaya calisacagim. Paylastigim sorunla ya da soruyla ilgili sizin de soyleyecekleriniz varsa lutfen yorumunuzla siz de katilin.



Merhaba! Blogunu çok seven,başından beri takip eden,seni hiç tanımasa da çok ama çok seven,fikirlerine kendini acayip bir şekilde yakın hisseden ve başı çok büyük belada biri için harika bir haber bu. Durumum kısaca şu: Dünya üzerinde kendimi en yakın hissettiğim,en sevdiğim dostumla, *Yahu biz madem bu kadar iyi anlaşıyoruz, bu kadar birbirimizi seviyoruz niye sevgili olmuyoruz? dedik ve hayatımızın hatasını yaptık :( şimdi de takıldık eski sevgiliden dost olur mu teranesine debelenip duruyoruz. Peki sen ne dersin, sence eski sevgiliden dost olur mu? 

Guzel sozlerin icin tesekkur ederim. Bana kalirsa bu sorunun tek bir cevabi yok. Zaten sordugun soru da tam bir eski sevgiliden dost olur mu sorusu degil zira siz once dost sonra sevgili olmussunuz ve simdi tekrar dost oldugunuz gunlere donmek istiyorsunuz.

Cevap bircok veriye bagli oldugu icin hem evet hem hayir. Taraflarin icinde ask namina bir seyler varsa, HAYIR kesinlikle dost kalinmamalidir. Dost kalmaya calismak, tarafllarin aci cekmesinden baska hicbir ise yaramaz.

Ancak birlikteliginizde ask,tutku,heyecan gibi bir iliskinin olmazsa olmazlarinin yaninda arkadaslik, dostluk, paylasim gibi unsurlar da var ise EVET dost kalinabilir. Ben, deli gibi bir askla baslayip dostluga donusen bircok iliski gordum bugune kadar. Birlikte hayatin turlu cesit badirelerini atlattiktan sonra karsi tarafi sevgili olarak degil de iyi olmasini istediginiz bir  dost, bir kardes gibi gormeye baslayabilirsiniz mesela. Dostlugun basladigi yerden ask hissettirmeden kacabilir. Ask gittikten sonra ise karsinizda bir suru sinavdan basariyla gecmis cok sevdiginiz bir dostunuz kalabilir. Burada onemli olan iliskiyi daha da onemlisi kisilerin birbirini yipratmadan zamanında bir ayrılık kararı verebilmesidir. Bu basarilirsa  sevgiliye olan ask tukense de ona hissettiginiz sevgi kalir yerinde ve dostluk baslar.

Sonuc olarak; bu birliktelige baslamanizi ikiniz de buyuk bir hata olarak goruyorsaniz ve ikinizin de icinde asktan eser yoksa, neden dostlugunuza kaldiginiz yerden devam etmeyesiniz ki?

Umarim biran once bu cikmazdan kurtulur, sizin icin en iyi olan tercihi yaparak hayatinizi devam ettirirsiniz. Ikinize de dostlugunuzu kurtarabilmeniz icin bol sans diliyorum.

10 yorum:

  1. bence iki sevgili hic bi zaman dost olamaz. ask bitse de, icimizde hep biseyler kaliyor. kucuk bi hiss olsa bile. ve bence bu hissle arkadaslik devam edemez, tabi bu benm fikrim:)

    http://iamturquoise.wordpress.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fikrinle katildigin icin tesekkur ederim(z) :)

      Sil
  2. Sevgili Deniz, içtenliğin harika!
    Eski sevgiliyle dost olmak çok zor, açıkçası biz davranışlara ve sözlere fazlasıyla anlam yükleyen bir kültürde yetiştik, Türk toplumu olarak bu bizim için yabancı bir kavram. Hele ki bayanın durumu daha zor, çünkü bayanın içindeki tüm romantik duygular bitse ve gerçekten dost olarak o kişiye değer verse bile, bu sefer erkek tarafından farklı bakabiliyor, özellikle çevresi tarafından empoze edilebiliyor. (abi bu kız sana hala yazıyor!) Erkeğin veya kadının yaşı kaç olursa olsun karşısındakinin dostça yaklaşımını yanlış algılayabiliyor. Bu nedenle, her iki kişinin de yeterli olgunluğa sahip olmadığı sürece tamamen dost kalmasının mümkün olmadığı düşüncesindeyim.. Oysa ki keşke olabilsek! Vaktiyle hayatımızdaki her detayı paylaştığımız, bizi ailemizden arkadaşlarımızdan daha yakın tanımış olan eski sevgililerimiz belki bizi hayatta eş olarak mutlu edemezler ama dost olarak bir fırsat vermeye değmez mi?
    Biraz uzun yazdım ama bu benim için de kanayan bir yara.
    Sevgiler,

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Harikasin, benim tamamen goz ardi ettigim noktalara parmak basmissin. -Abi bu kiz hala sana yaziyor diyen akli evveller , her iki kişinin de yeterli olgunluğa sahip olmadığı durumlar, yanlis anlasilmalar.. Katkin icin tesekkur ederim(z) :)

      Sil
  3. bu arkadaşım bana kızmasın ama bile bile lades demiş :(

    YanıtlaSil
  4. Geçmiş olsun arkadaşa çok zor bir durum

    YanıtlaSil
  5. Güzin ablalığa mı soyundun:) Bu ne kibir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Koc burcuyum, fikirleri olan bir bireyim. Bir cok arkadasim basi sikistiginda beni arar rahatlamak icin. Arkadasca tavsiye vermenin neresinde kibir var anlayamadim ?!?!?

      Sil