Aralık 19, 2012

Her şey gibi bu da geçer

Idris şah'ın anlattığı bir Sufi hikayesine göre, bir kral bir dervişe der ki; "Bana bir yüzük yap içinde bir yazı olsun, öyle bir yazı ki mutsuz olduğumda da mutlu olduğumda da beni kendime getirsin, dengelesin." Derviş yüzüğü yapar. Içindeki yazı: "Her şey gibi bu da geçer."

Aslinda hepimizin, bizi dengeleyecek hatta bazen silkeleyerek kendine getirecek boyle minik ogretilere ihtiyaci oluyor hayatta. Ben artik "Her şey gibi bu da geçer." demeye o kadar alistim ki disaridan bakanlarin yani beni tanimayanlarin bana gamsiz dediklerinden adim gibi eminim. Oysa ben degistiremeyecegim seyleri kabul etmeyi ogrendim, sabirla gecirilmis her zorlugun sonunda Tanri tarafindan bir odul olduguna inandim, huzur sabırda gizliymis anladım.


Palto: Numune 
Kolyeler&Eldiven&Canta&Kemer: Vintage
Jean: Levi's 501 (Limited Edition)
Gozluk: Celine
Bot: Dollhouse

17 yorum:

  1. Cok guzel hikayesi olmadan da, cok anlamli, dolu dolu bir sozmus bu. Varsin insanlar gamsiz desin, gercekte olan budur.

    Hep cok sade giyinip, hep cok gosterisli gorunuyorsun Deniz! Hep cok guzel:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Di mi ama?

      Ayrintilar sanirim kiyafetlerimi zenginlestiren, tesekkur ederim :)

      Sil
  2. botlari begendim!

    http://iamturquoise.wordpress.com

    YanıtlaSil
  3. çok güzelsiniz çok..bu gözlükler de çok yakışıyor, son zamanlarda hiç çıkarmamakla çok iyi yapıyorsunuz bence : ) bu paltoyu hamileyken giydiğinizde de çok beğenmiştim, bordo veya kırmızı bir pantolonla giymiştiniz, böyle de güzel olmuş.
    ayşe, istanbuldan

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aman efendim simartiyorsunuz beni, tesekkur ederim :) Gozluk benim de favorim hatta diger renklerini de almayi dusunuyorum. Evet kirmizi pantalonla giymistim ve 29 haftalik hamileydim :) http://www.denizbaran.net/2012/01/sample-sale.html Sevgiler Ayse..

      Sil
  4. tam da ihtiyacım olan anda bu postla karşılaştım. yazdıklarınız çok iyi geldi. bazen tek bir cümle bile şöyle bir silkeletip 'napıyorum ben' dedirtiyor insana. yazı için teşekkürler...dido

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de bazen en ihtiyacim olan anda bir yazi okuyorum, bir fotograf goruyorum ya da bir sarki dinliyorum ve silkeleniyorum. Yazdiklarimin sana iyi gelmesine sevindim :) Sevgiler dido..

      Sil
  5. Bu bana çok iyi geldi Deniz'cim..
    Hakikaten hayata böyle bakmak lazım:)

    www.roomsgardens.blogspot.com
    Burcu

    YanıtlaSil
  6. Bazen hayat o kadar zorluyorki başına geleni kabullenmemek daha yorucu ve yıpratıcı bir hale sevkediyor insanı, akıntıya karşı kürek çekmek gibi...Mutluluğun da mutsuzluk gibi kaygan zeminde olduğunu hatırlatan bu ''minik öğreti'' için çok teşekkürler.Tam da ihtiyacım olan anda mesaj niteliğindeydi benim için:)

    Sevgiler...
    Melike S.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mutluluk da mutsuzluk da kaygan bir zeminde, ne guzel soylemissin. Sevgiler benden..

      Sil
  7. kazayağı dendi mi ben oaradyım:) çok güzel outfit çok, ama yazı daha da güzel:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Biliyorum kazayagi sevgini. Tesekkur ederim Boom Boom!

      Sil
  8. Deniz sabretmeyi, zorluklar hic bitmeyecekmis gibi gelse de dayanmayi ben de bu iki sene yogun olarak yasadim. Guzel yazini okumak bana cok iyi geldi. Sevgiler :)

    YanıtlaSil
  9. Deniz sabretmeyi, zorluklar hic bitmeyecekmis gibi gelse de dayanmayi ben de bu iki sene yogun olarak yasadim. Guzel yazini okumak bana cok iyi geldi. Sevgiler :)

    YanıtlaSil
  10. Blogu keşfettiğimden beri fotolara bakıyordum çok hoşuma giderek. Ama bugün kü yazı az, öz ve anlamlı. Herşey gelip geçiyor. Kabullenmek kadar hayatı kolaylaştıran birşey yok. Çok hoşuma gitti ilk defa yorum yaptım :)
    Sevgiler, Ankara dan...

    Ebru

    YanıtlaSil