Mart 11, 2013

Vintage Alisveris Tuyolari

Uzerimdeki vintage Issey Miyake paltoyu yeni buldum. Hem de oyle beklenmedik bir yerden buldum ki vucudumda adrenalin firtinasi oldu desem abartmis olmam. Salas kesimi, kalin ve erkeksi kumasiyla sasilacak kadar iyi durumdaydi kendisi onu kollarima aldigimda. Uzun zamandan beri vintage alisveris puf noktalariyla ilgili bir yazi bekliyorsunuz benden biliyorum :) Bu konuda uzman degilim ancak su da bir gercek ki bu ise ilk bulastigimda aldigim parcalarla su andakiler arasinda daglar kadar fark oldugunu soyleyebilirim. Her sey gibi bunun icin de gecerli olan bir kendini egitme durumu var yani.

Oncelikle, Turkiye'de vintage cok yaygin degil biliyorum ancak yurtdisi seyahatlerinizle bu acigi kapatabilirsiniz :) New York, Paris, Los Angeles, Prag, Milano, Roma.. her nereye gidiyorsaniz onceden arastirmanizi yapmali ve seyahatinizin diger turistik bolumlerine zarar vermeyecek sekilde sehrin cogunlukla sizin de olacaginiz tarafinda yogunlasmis ikinci el, vintage butik ve hatta bit pazarlarindan olusan bir liste yapmalisiniz. Listedeki yerleri gezmeye basladiniz, sunu unutmayin ki bu arzin cok buyuk bir talebi var dolayisiyla 2. el de olsa (ozellikle Avrupa'da) vintage el yakiyor hatta oyle ki uretildigi tarihteki fiyatlarin 100'lerce kati uzerine, acik arttirmalarda insanlarin dolaplarina katmak icin yaristigi parcalar olabiliyor. Yani -Aaaa bu kadar eski bir seye bu kadar para mi verilir? kafasi eger vintage giyinmek istiyorsaniz cok da uygun bir bakis acisi degil zira ozgun olmak adina cok buyuk paralari cok vasat parcalar icin gozden cikarabilen bir kitleyle yarisiyorsunuz. Gezerken elinize gecen parca kesimi, kumas kalitesi ve giyilebilirligi acisindan sinifta kaliyorsa bunu ancak arsiv olarak dolabiniza asarsiniz. Dolayisiyla giyilebilirlik, tarzinizla uyusmasi vintage alisveriste cok onemli bir nokta. Diyelim harika bir parca buldunuz fiyati da uygun ancak kucuk bir deligi, bozuk bir fermuari ya da kopuk bir kopcasi var. Eger iyi bir fiyati var ve aslinda bu kusurlari olmasa cok daha yuksek bir etiketle karsiniza cikacagina emin oldugunuz bir parcaysa alin onu. Turk terzilerinin, annelerimizin kapatamayacagi kusur yok :) Ben her sene bir bavul esya getiriyorum Turkiye'ye desem yeridir :) Paca kisaltma, yeni fermuar taktirma, daraltma akliniza ne gelirse yaptirmisimdir aldigim vintage parcalara. Vintage, 2. el parcalari aldiniz ve geldiniz eve. Kisa bir kuru temizleme seyahatinden sonra astiniz dolabiniza peki ya simdi. Hicbir zaman bastan ayaga vintage, 2. el giyinmemek bu isin puf noktasi. Ben de ne zaman ucunu fazla kacirsam :) annem ve sevgilim tarafindan uyariliyorum. Elinizdeki eskileri, vintage parcalari modern ve yeni parcalarla karistirmada ustalastiginiz zaman ise kimselere benzemeyen tarzinizla her girdiginiz ortamda kolyeniz, gomleginiz nereden sorularina ViNTAGE cevabini verebilir, karsi tarafin aynisini cok zor bulabilecegini dusunerek keyiflenebilirsiniz :) Ne kotuyum degil mi? Tabii bu benim gibi ozgunlukle kafasini bozmus kisiler icin gecerli. Hepinize iyi alisverisler. Guzel bir hafta bizlerin olsun..

 
 
 


 Palto: Vintage Issey Miyake
Deri pantalon & Sapka: Urban Outfitters
Cizme: Prada
Gozluk: Celine

9 yorum:

  1. işte budur.
    bu da seni sen yapıyor)
    öpüyom kokluyom.)

    YanıtlaSil
  2. Gercekten cok guzel bi parca. Kaliteli olusu dikislerinin kendini bugune saklamasindan belli. Kaliteyim diyor. Cok iyi bir yazi olmus bu tesekkurler:(

    YanıtlaSil
  3. Deniz, bu postu cok buyuk bir keyifle okudum hatta tekrar tekrar okudum :))) Vintage askima cok guzel geldi ;))) Yeni paltonda bir harika :)))

    (Begenilen vintage parcalarim soruldugunda aldigim keyif gozumun onune geldi - hahahaaa :DDD) xxx

    YanıtlaSil
  4. you look so glam! those Celine sunnies are killer!

    xoxo
    Gisela

    YanıtlaSil
  5. Vintage bana cok sacma gelen bir terim. Annemden kalan ni lac kiyafeti giyerim ama baskasininki asla modeller surekli yeniden cikiyor karsimiza neden ilk giyen ben olmayayimki.... Ben aklima bi kombin koyarim alisverise cikar onlari satin alirim tertemiz hic giyilmemis haliyle :) vintage i bu kadar populer yapan ne yazikki hep farkli gorunme cabasinda olan tarzi olmayan kisiler yani siz gibiler . Kusura bakmayin ama tarzinizi hic begenmiyorum. İstanbulda beyoglunda sizin gibi cok var...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hic zaman kaybetme o zaman buralarda :) Sevgiler, saygilar..

      Sil