Kasım 27, 2010

Black Friday







Hi everyone! If you live in the US you must be enjoying one of the very very few holidays as we speak. My love is home since Wednesday night and we've seized every minute of it. Anyway, today was Black Friday, which reminds me a terrible experience 5 years ago. We enjoy great quality items with bargain price like everybody else and decided to go to one of this premium outlets. All vendors had good deals and like this was not good enough, they offer this morning hour special with additional discounts. Before the shopping frenzy we slept 3 hours and woke up around 10 pm and took off. Everything was alright except for the last 20 miles, where the traffic horror took over. 20 miles in 10 hours with all other miserable bargain hunters in a three-lane road, no kidding! That's not all! When we arrived we couldn't find any parking spots, so we decided to go back but since we were tired to death, we parked at the first McDonalds we found on the gps, slept for couple minutes, drank "I don't know how many cups of" coffee, two red bulls and moved on. When we finally came home we slept 22 hours straight. It was literally BLACK FRiDAY for us :( After 5 years we must have forgotten how terrible that experience was and took another outlet shot. Recession showed this time, no traffic and slight parking spot war. We arrived and we remembered how we hated this event, spent 1 hour, visited 5 shops and I bought this $7 BCBG top and came home and slept. I hate Black Friday and I never, never and ever go one more time I swear to God. God, please give me the will not to breach our agreement again!


Herkese merhaba! Nasilsiniz gorusmeyeli? Ben bomba gibiyim zira tezimi son kontrol icin hocama teslim ettim ve su ara tek yaptigim ondan gelecek cevabi heyecan icinde beklemek. Bu arada tabii siz bayram tatilinizi yaptiniz bitirdiniz ama soylemesi ayiptir 2 gundur de biz tatildeyiz, hafta sonuyla birlesince toplamda 4 gunluk bir tatil soz konusu olan ama cocuklar gibi pek mutluyuz sormayin. Bugun burada Amerikali'larin deyimiyle Black Friday, Turkce'ye cevirirsek Kara Cuma diyebilecegimiz bir alisveris faaliyeti soz konusuydu. 5 yil onceki aci tecrubemizden beri katilmadigimiz bu faaliyet, seytanin sevgilimin aklini celmesiyle bu sene yine gundemimizdeydi. Neyse once 5 sene onceki "Kara Cuma" dan bahsedeyim size. O gun, 3 saat uykuyla ciktigimiz outlet macerasinin son 30 kilometresine gelene kadar her sey yolunda gozukuyordu ama iste o son 3o kilometrelik yolu biz toplam 10 saatte tamamlayabildik. En sonunda vardigimizda ise park edecek yer bulamayip hicbir yere ugrayamadan geriye donduk. Yolda durdugumuz ilk McDonalds'ta kac kahve ictigimizi hatirlamiyorum ama 20 dakika uyuyup, dev boy buz dolu bardaklarin icine doldurdugumuz ikiser Red Bull'la gecen berbat yolculugumuz bitip de eve vardigimizda araliksiz 22 saat uyudugumuzu cok net hatirliyorum. Gercek bir KARA CUMA olarak travmatik bicimde hafizalarimiza yer etmis bu etkinlik buradaki ekonomik krizden etkilenmis olacak ki dun ne trafik ne de park savasi yasandi gittigimiz outlette. Ama kalabalik, Coach/Juicy Couture gibi magazalarin onunde o buz gibi havada iceriye girmek icin sirada bekleyen ergen kizlar var ya iste onlar tum alisveris istahimi kapatti ve biz toplamda 5 magazaya ugradiktan sonra ( 1'i elektronik, 1'i de kis sporlari) esas gitme sebebimiz magazanin saat sabah 6'da acilacagini ogrenmemizle birlikte orada gecirdigimiz 1 saatin ardindan elimizde 7 dolara BCBG magazasindan aldigim goz alici pembe!!! ipek bluzumla birlikte eve donup uyuyarak bitirdik geceyi. Kara Cuma' lardan nefret ediyorum ve once kendime sonra Allah'a soz veriyorum ki bir daha asla ama ASLA bu alisveris faaliyetine katilmayacagim.

Silk blouse&Suede skirt&Belt&Gloves&Earrings: Vintage
Trenchcoat:
Nicole Miller Bag: LV
Shoes:
Enzo Angilioni Sunglasses: Urban Outfitters

Ipek bluz&Suet etek&Kemer&Eldiven&Kupe:
Vintage
Trenckot: Nicole Miller Canta: LV
Ayakkabi:
Enzo Angiolini Gunes gozlugu: Urban Outfitters

17 yorum:

  1. eldivenlere duyduğm kıskançlk biline !
    ;)




    cerryyandmore.blogspot.com

    YanıtlaSil
  2. Denizcim tezini teslim etmene çok sevindim, haberlerini bekliyoruz heyecanla:)

    fotoğraflara bayıldım,, mor, yeşil ve turuncuyu birlikte bu kadar güzel gösterebilmek sadece sana özgü bir yetenek , bomba gibisin bomba.

    YanıtlaSil
  3. Gecmis olsun Denizcim, pembe luzlu posttu da en kisa zamanda goruruz umarim! Trenckotun ve eldivenlerin uyumuna da bayildim. Her zamanki gibi cok guzel secimler, sevgiler
    Aysegul

    http://aysegulsblog.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  4. kara cuma demek insanın ayaklarına kara sular indiryor,yine de güzelmiş,çok merak ettim doğrusu büyük indirimler olmalı çünkü tr den 10 uçak dolusu türk bu alışveriş çılgınlığına katılmak için(sözüm meclisten dışarı) new york a gitmiş,özel turlar düzenlenmiş,neyse bu arada deniz ablacım kıyafatlerin de çok güzeller,arkadaki sonbahar manzarasına da sana da uyumlu olmuş

    YanıtlaSil
  5. Harikasın Deniz'cim. Sararmış yapraklarla bile uyum içindesin ya bu kadar olur :) Çok beğendim :)

    YanıtlaSil
  6. renkleri senin kadar guzel kullanan cok azdir super cikmissin:)anlaymadigim bu post 5 gun once yapilmis gozukuyo ama ben bugun gordum ve black friday de dunde tarihte mi bi karisiklik var ben de mi sorun var?

    YanıtlaSil
  7. Harika bir doğa sanatı ve bir o kadar güzel bir kadın :) dememe bile gerek yok sanırım :)))

    YanıtlaSil
  8. evet uzun zamandır yoktur deniz ne zaman bloğuna baksam yeni bir şeyler görememenin verdiği üzüntüyle kapatmak zorunda kalıyordum:(
    ama tahmın de etmedim değil tezini hazırladığından emindim,yoksa bu kadar ara vermezdin bizlere diye düşünüyorum :)

    yine muhteşemsin renk uyumun zıtlıklar içerisinde olsada :)trenckotuna bayıldım.hele de aynı renk olan kurumus sonbahar yaprakları arasında harika görünüyosunuz ikinizde :)
    ilk bloğunu takip etmeye başladığım zamanda yıne bu muhtesem manzaraya sahip olan yerde,bu sefer harika siyahlar içerisindeydin ve çok şıkta bir şapkan vardı:)yanlış hatırlamıyorum değil mi ;)
    en kısa zamanda tekrar görüşmek üzere :))

    YanıtlaSil
  9. gecen sene bu zamanlar ben ordayken..ve black friday gecesi gitme gibi bir durumum yok cunku ertesi sabah 6da is basi yapacagim (mallda calistigim icin bana da black friday) fakat ben ise gidecegim arkadaslarimla kalirken ev arkadasim
    biz gidiyoruz sensiz gidemedim hadi gel diye beni de aliyor ve biz o gece sabah 5.30a kadar alisverip yapip sabah6da is basi yapiyoruz :)inanilmaz derece yagmurda son dakikada yetismede cabasi..hayatimin en uykusuz gunuydu :))

    YanıtlaSil
  10. bu arada kuzum unutmadan
    tez'in icin hayirlisi olsun..savunman icinde tum iyi dleklerimi enerjilerimi gonderecegim burdan oralara..
    fotograflara yorum olarak masallah her zamanki gibi:)

    YanıtlaSil
  11. Fotografların hep cok guzel zaten ama bunlar harika olmus. Renk uyumu inanilmaz, bayildim.

    YanıtlaSil
  12. selam, ben de bi süreliğine Türkiye'ye dönmüştüm ve black friday'in benim tatilime gelmesine biraz aklım kalmıştı :) ama bu kadar felaket olduğunu bilmiyodum! bu arada blogunu ve seni çok beğeniyorum,
    sevgiler
    Voodoo
    http://voodoogirlsthriftstore.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  13. denizcim tek kelimeyle harika olmussun, kiyafetler, renklerin uyumu, senin zerafetin, cok hos, cook cook hos.. :)

    YanıtlaSil
  14. Merhaba blogunun sıkı takipçisiyim :) ilgiyle izliyorum..
    sende benim izleyicim olursan çok sevinirim sevgiler!
    http://bilgeceler.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  15. cerryy :) itiraf etmen kiskancliginin uzerini ortuyor gozumde!

    Asli'cim tesekkur ederim! Hafta sonu keyif yapmissiniz bizsiz ;) aliyoruz haberlerinizi! Herkese cok selam!

    Aysegul fosforlu pembe bluzum icin yazi beklemek lazim ama bu mevsimde imkansiz! Tesekkur ederim, sevgiler benden..

    Musa tesekkur ederim! Ben tovbe ettim bir daha gitmem diye ;) Gelen gelsin, alsin ekonomiyi canlandirsin!

    Asli tesekkur ederim!

    Azize duzelttim simdi! Fotograflari yukledigim tarihi gosteriyor sanirim. Sorun yok yani :)

    Ruken iltifat ediyorsun! Tesekkur ederim :)

    Tubaa dogru hatirliyorsun! Tesekkur ederim, gorusmek uzere ;)

    retromodda tesekkurler!

    kelebek ne macerali bir donemdi senin icin degil mi? Hepsinin uzuntusu, yorgunlugu gecince tatli bir ani olarak kalicak ama aklinda seni buyuten, gelistiren :) Anladin sen beni! Tesekkur ederim inan cok ihtiyacim var pozitif enerjiye su tez bitene kadar!

    Deniz tesekkur ederim! Ben de cok begendim bunlari, T'cigimin ellerine saglik :)

    Voodoo Girl hic aklin kalmasin! Cok Amerikan bence bize bu kara cuma faaliyeti!! tamamen bilincsiz tuketim uzerine, bedava gibi denemeden kapis kapis alinan sacma sapan bir suru urun! Tesekkur ederim, sevgiler benden!

    Hatice ve Bilgece tesekkur ederim!

    YanıtlaSil
  16. Vauvvvvv muhteşem görünüyorsun Denizciğim gözlerimi alamadım !!!!
    Senin Black Friday yazını okuyunca benim de aklıma NJ'de yaşadığım bir anı geldi, beğendiğim bir mont vardı 100 dolar, indirim zamanı gittiğimde etiketin 200 dolar olarak değiştirildiğini ve %50 indirim yapıldığını görünce şok olmuştum :)

    YanıtlaSil