Eylül 30, 2010

It's hard to keep an open heart




I have 12 jumpsuits in my wardrobe. I counted today and I'm surprised by the number.

Bugun dolabimda tam 12 adet tulum oldugunun farkina vardim. Hakikaten saydim 12 cikti, sasirdim! Bu takintimin nedeni ne diye derinlere bir yolculuk yaptim ki bulduklarim hic hosuma gitmedi. Daha once size bahsettim mi bilmiyorum ama ben kucuk bir sehirde dogdum, buyudum. Bu surecte yani tam 18 sene boyunca kendimi kafese kapatilmis bir kus gibi hissettim; ozgurce ucmak isteyen ama hep kafesin parmakliklarina toslayan. Su an Turkiye'de dizisi cekilse icindeki alavere dalavereden, dedikodu ve ikiyuzlulukten reyting rekorlari kiracak bir kiz grubu vardi bu kucuk sehirde tam 6 kizdan olusan bu grup, az once saydigim bu HARiKA!! ozellikleriyle etraflarindan da gereken reytingi topluyor ve bu kucuk sehrin o yas ortalamasindaki en populer kiz grubunu olusturuyordu. Donem donem benim de birlikte oldugum, pijama, yilbasi gibi bilimum partilerde icerisinde yer aldigim bu grup o kadar acimasiz, o kadar berbat bir gruptu ki su an sahip oldugum daha dogrusu sahip olmaktan gurur duydugum tum karakteristik ozelliklerimi sadece onlarin yaptigi, benim izledigim, sasirdigim ve kimi zaman tiksindigim ozelliklerinin tam tersini benimseyerek elde ettigimi soyleyebilirim. Bu arkadaslardan!! zamani geldikce sizlere bahsedecegim ama simdi gelelim benim tulum takintimin nereden kaynaklandigina ;) Belki sacma ama hala icim aciyarak hatirladigim bir anim var bu insanciklarla.

Bu arada sunu da eklemeden gecemeyecegim bu arkadas grubu karakterlerinin haricinde bir de klonlanmis gibi hep ayni kiyafetleri giyerlerdi o zamanki takintilari ise yeni cikmis jean markasi Loft'un her renginden alip giymekti ki ayniliga o zamandan karsi cikan biri olarak her birinde 8'er 10'ar yikamasi olan Loft'lardan bir tane bile olmadi benim dolabimda. Konfeksiyon isi yapan bir tanidigimiz sayesinde annemle Izmir'e gider oradan rengarenk jeanler ve Red Apple adinda jeanlere deri ve suet uygulayan bir magazadan alisveris yapardik.

14 sene halk oyunlari (Zeybek) oynadim ben. O gun muzisyenlerle birlikte katilacagimiz yarismanin son provasi vardi. Alt komsumuzun benden 5 yas kucuk kizi Merve de benimle gelmek istedi onu da aldim provaya gittim. 12 yasindayim o zaman. Prova gunu annemin bana 1 hafta once bayramlik olarak sehrimizdeki Levi's magazasindan o zamanlar cok zayif oldugum icin en ufak bedenini aldigimiz halde bana biraz bolca gelen jean tulumu giymistim. Prova alanina girer girmez basladilar benimle dalga gecmeye, kendi aralarinda gulusmeye, kiyafetime, bana isimler takarak taciz etmeye ben hic umrumda degilmis gibi davraniyordum ama o yaslarda umursamamak pek kolay degildi tabii. Bu boyle surup giderken prova basladi ama onlar kareografide yanimdan gectikce beni rahatsiz etmeye devam ettiler en sonunda benim kulaklarim uguldamaya, yuzum yanmaya, gozlerimden de yaslar suzulmeye basladi ki o kucucuk 7 yasindaki Merve, simdi bile nasil anladigina hayret ettigim bir sekilde provanin ortasinda kareografinin icine girip, beni uzdukleri icin bir yandan aglayip bir yandan onlara tekme atarak sinir krizi gecirdi sonra da elimden tutup -Gel Deniz Abla aglama! Gidelim. dedi. Selahattin Hoca bize izin verdi biz de ayrildik prova bitmeden. Bir sure elim gitmedi tuluma, giymek gelmedi icimden ama sonra yine giymeye basladim onlar da konusmaya. Seneler sonra biz Lise 2'deyken moda oldu tulumlar hepsi aldi, giydi. Oyle ya tulum artik modaydi.

Sevgiler..

Jean jumpsuit: Sisley
Boots: Urban Outfitters
Glasses: Ray Ban

21 yorum:

  1. O kizlara simdi ne oldu acaba Deniz'cim?

    Sen Amerika'da sevgilinle ve muhtesem vintage tarzinla kendine yepyeni bir hayat kurmusken, onlar evlerinin suslu perdeli pencerelerinden ufka bakip "ah ah eskiden ne akilli hatundum,nooldu bana? diye ic geciriyorlar bence..yanii en azindan filmlerde oyle olur ve senin tarzinda 70'lerin Al Pacino'lu filmleri gibi zaten:)

    i believe that god&goddess always have a plan for us, never fails us, that's for sure:)

    YanıtlaSil
  2. Sen ço tatlısın, çok onurlu ve düzgün bir kızsın, hep böyle kal

    YanıtlaSil
  3. gerçekten çok sinir bozucularmış ama şimdi şu resimlerini görseler eminim ışıltı ve parlaklıktan sana bakamaz ortadan ikiye çatlarlardı:)))

    her öğrencinin hayatında böyle şeyler oluyor sanırım....

    YanıtlaSil
  4. okudukça anını yaşamış gibi oldum, heryerde var bu kızlardan... eminim hic istememelerine ragmen sana faydalari olmus hatunlarin, merve'yle hala görüşüyorsan selam söyle ne şeker bi çocukmuş, kıyamam - tabi şimdi kocaman olmustur ama :)-sevgiler sJ

    YanıtlaSil
  5. maalesef kendimizden olmayanifarkli olana tepki veren bir toplumsal kiskancligimiz var.eskiye gore daha iyi durum simdi,cunku internet diye dunyayi canli izledigimiz bir olayin icindeyiz.o yuzden bazi stillere gozler bir nebze de alismaya basladi.ama tam degil maalesef.butun sorun kendine guvensizlikte..

    ben de kucuk bir yerde buyudum.sanayi kasabasi oldugundan gelismis bir yerdi ama dedikodular girla giderdi.bi de lojmanlardaki kizlari hatirliyorum.jean etek,cizgili corap dize kadar corap ,gomlek ve kirmizi fularimla onlarin yanina gittigimdeki dalga gecmelerini,kis kis gulmelerini....annemle bole giyindigimde beni aralarina almiyorlar diye tepismelerimi bir de...ama annem iyi ki beni takmamis ve beni farkli farkli giydirip onlarin arasina yollamis..simdi daha iyi anliyorum.:)

    YanıtlaSil
  6. Daha sık tulum giymelisin harika olmuş bi insana bu kadar yakışır :) Başımıza gelen iyi kötü her şey pozitif olarak geri dönüyor zaten Deniz'cim sen de biliyorsun bunu öpüyorum kocaman

    YanıtlaSil
  7. ne kadar içten ve etkileyici bir anlatım olmuş denizcim.. kızların şimdiki durumlarıyla ilgili de tamamen neslie'ye katılıorum! Bir yerlerden hala seni görebiliyorlarsa eğer, kıskançlıktan çatlıyorlardır muhtemelen. Çünkü görünen şu ki; seni sevenleri duygulandıracak(ki biz followerların bu gruba dahiliz :) seni sevmeyenleri ise ortadan ikiye ayıracak güzellikte bir hayatın var ;)
    Her zmn kendin olmaya devam et ;)

    www.utopikprenses.blogspot.com

    YanıtlaSil
  8. Sen çok kişilikli birisin eminim şimdi ki halini gördükçe eğer görüyolarsa kafalarını taşlara vuruyolardır zamanında daha mantıklı işlerle uğraşsalardı keşke tulum da sana çok yakışmış:)

    YanıtlaSil
  9. kıyamam ben deniz ablama=( o yaşlarda hep oluyo öyle özürlü kızlar bende nefret ederdim öylelerinden... o yaşlarda anneleri babaları öyle şımartıyolar, her istediklerini alıyolar ileride hiçbişeyden mutlu olamıyo sonra bu insancıklar. şimdi senin hayatını ne kadar güzel bi aile kurduğunu görseler çatır çatır çatlarlar kıskançlıklarından emin ol ama boşver görmesinler nazarları deyer:)) (zeynep nilüfer güven)

    YanıtlaSil
  10. Sevgili Deniz, o yaşlarda maalesef böyle acımasızca davranan çok fazla kişi oluyor, benim de folklörle ilgili bir anım var mesela, 13-14 yaşlarındaydım, 7 kız 7 erkek olarak 23 nisan gösterilerine çıkacaktık, okulda 6 fes vardı ve en son gelen gösteriye fessiz, sadece pullu örtü ile çıkacaktı,en son gelen "en yakın arkadaşım" kaşla göz arası fesimi alıp, annesiyle birlikte ısrar kıyamet fesi kostüm odasından aldıklarını iddia ettiler ve erken gelmeme rağmen ağlaya ağlaya örtüyle çıkan ben olmuştum:(( ama Allah bana bu kötülüğün karşılıksız kalmyacağını çok kısa sürede gösterdi ki tam gösteri sırasında fes başını çok sıktığı için bayıldı arkadaşım:))) hala hatırlar içimden ohhhh geçririrm, napiiimmm yaaaa:)))) sevgilerr...

    YanıtlaSil
  11. hikayeyi okuyunca çok üzüldüm ama mervenin davranışı yaşına göre olgun bir davranış olmus :) herşey gecmisde kalıyor ama içimizde izleri kalıyor ne kadarda silmeye çalışsak Allahım herkesin gönlüne göre veriyor ve görüyorumki sende mutlusun Allahım mutluluğunu artırsın :) öpüyorum seni canımm

    YanıtlaSil
  12. - Yine super siniz Deniz hanim ...

    YanıtlaSil
  13. kuzum ya sen o kadar güzel ve akıllısın ki eminim o yaştada öyleydin ve bütün bunlar kıskançlık yüzünden olmuştur..her şerde bi hayır olur derler ya senin kişiliğine de eminim pozitif katkıları olmuştur bu olayların.

    YanıtlaSil
  14. red apple trabzonda da vardı ben de lisede herkes aynı marka jeanleri giyip klonlanmış gibi gezerken ordan orjinal,kimsede olmayan şeyler alıp giymeyi daha çok severdim:)hikayenden de anladım ki sen hep böle içi de dışı da çok güzel bi kızmışsın:)

    YanıtlaSil
  15. senin iyiliğin, tatlılığın, temiz kalpliliğin her yerinden kendini belli ediyor. hayatta zaten hep bu tür insanlar olur üzücü, kırıcı, şımarık vs. ve onların sayesinde de sen kendinin farkına varırsın. Eğer şu an mutlu bir hayata sahipsen, sen herkesten kat kat şanslısın bunu hiçbir zaman unutma! :)

    YanıtlaSil
  16. ♥ Neslie ♥ Adsiz ♥ ZED ♥ sJ ♥ Itir ♥ Nilom ♥ zep_bilgen ♥ fashıonable princess ♥ Nilufer
    derya ♥ pemb€sinti ♥ Rebelle Fleur ♥ tütü ♥ can ♥ Queec ♥

    Seviyoruuuum ben sizi! Yazan elleriniz, paylasan kalpleriniz dert gormesin ;)

    Not: Derya'cim ne fena bir anne kizmis o yaaa!! Cindrella'daki uvey anne ve kizlari gibi!!! kotu kalpli seyler :( Anneye bak sen! kizina ahlakli olmayi ogretecegine en yakin arkadasa nasil kazik atiliri ogretiyor :(

    YanıtlaSil
  17. denizcim cok uzulerek soluorumki bizim toplulumumuzda gercekten fesatlik kiskanclik denen sey var. hep diyorum acaba yanlis bi sekilde elestiriyorummu kendi insanimi diye ama su blog sahiplerine bile gelen yorumlarda bazen inanamayacagim seyler yaziyor. seni kiskanan yerin dibine sokan insan, senin yerinde olabilmek icin kiskanir zaten bunun baska bi aciklamasi yok..
    sen cok guzel ve iyi yurekli bi insansin. seni hic tanimasamda bunu kalbimin en iclerinden gelen duygularimla soluorum:)
    kendine ii bak. sevgiler.

    YanıtlaSil
  18. Ya sorma Denizcim, Lisede "çok şükür ki" koptuk gittik, düşünebiliyor musun, o annenin verdiği terbiye ile bu kızın gelişimi nasıl olmuştur? Eminim bencil ve saygısız biri olup çıkmıştır, başka birşey düşünemiyorum.BU arada Merveyi kutlamayı unutmuşum, ne kadar olgun bir çocukmuş, bizim zamanımızda kızlar genelde ezileni değil de ezeni seçerler seni de düdük gibi yalnız bırakırlardı, ne kadar harika bir kız olmuştur şimdi Merve:)) sevgiler...

    YanıtlaSil
  19. duygularini bu kadar acik sozluluk ile yazman duygulandirdi beni.. bir cogumuz bir sekilde boyle durumlar yasadik ama guclenerek, ders alarak ,arkamiza bakmayarak ilerledik..harika, ilham verici postlara devam..

    YanıtlaSil
  20. yaa ben seni seviyorum. hem olgun, hem içi-hem dışı güzel, hem donanımlı, hem de erdemli biri olmanı. ve şu anda bu konuyu kesinlikle karma felsefesi-vari algıladığına hatta şükrettiğine bile eminim. ama o an ne kadar acıtır canını insanın, kesinlikle!

    YanıtlaSil
  21. blog dünyasının en güzellerinden birisin ama samimiyetine kimsenin yetişeceğini zannetmiyorum. içinle dışınla güzelsin totalde. duygulandırdın beni, hangimiz yaşamadık ki benzer durumları.

    YanıtlaSil