Eylül 22, 2010

Forgive but Never Forget





When someone does me wrong, I usually have no problem forgiving them because I don't like to carry a grudge; it only makes me feel bad and really does nothing to help the situation. One thing to always remember: whenever you forgive someone, don't forget what they did. If you forget what they did to you, then you will never forgive yourself for letting them do it again, and believe me, they will do it again if you forget.

Biri bana bir yanlis yaptigi zaman genellikle onu affetmeyi tercih ederim cunku yasam bana ogretti ki o kini icimde tutmak, beslemek, buyutmek yine bana zarar. Hatayi yapan kisinin affedilmek gibi bir derdi olmadigini daha dogrusu ne yaptiginin farkinda olmagini hissediyorsam ve bu kisi benim deger verdigim, sevdigim, dostlugunu onemsedigim biri ise genelde konusurum onunla, ne kadar incindigimi ona anlatirim ve bazen de gorurum ki yanlis anlamisim onu, o yanlis anlasilmis ya da kucuk onemsiz bir olayi sadece yine ona sevgimden ve sonsuz guvenimden dolayi icimde buyutmusum de buyutmusum. Iletisimsizlik her sorunun ana kaynagi bunu unutmamak gerek. Yalniz sunu da unutmamak gerekir ki bir insana sayisiz sans vermek de cok akillica degil. Bazen tekrarlanan hatalar ilkinden cok daha fazla aci verebiliyor insana. Kendinize kiziyorsunuz, uzulmenize yine kendiniz izin verdiginiz icin. O yuzden Amerika'ya geldigimden beri hem gunluk hayatta sikca karsilastigim hem de burada politika masteri yapmamdan mutevellit Amerika'nin diger ulkelerle olan iliskilerinde gordugum bir mottoyu paylasmak isterim "Forgive but Never Forget" yani "Affet ama Asla Unutma" .

Yalniz burada "Asla unutma" 'dan kasit konuyu isitip isitip kisinin onune koymak, af diledigi, konu kapandigi halde ona yaptigini surekli hatirlatarak canina okumak, obsesif bir sekilde surekli size ne zaman kazik atacak diye yanlisini, hatasini aramak degil! "Asla Unutma" bir savunma mekanizmasini isaret ediyor aslinda, tekrarlarsa ilkindeki gibi sasirma, seni tekrar uzmesine izin verme diyor.

Kimse kusursuz degildir! Hepimizin hatalari, yanlislari, yanlis anlasilmalari, tecrubesizlikleri olabilir. Maharet hatayi telafi etmenin gereklerini bilmek, karsi tarafin duygularini hafife almamayi ogrenebilmek, gonul almayi becerebilmek ve hatta bir ust asamaya gecip Mevlana'nin dedigi gibi kusurlari ortmekte gece gibi olmayi basarabilmekte.

Dress&Necklace: J Crew
Wedge: Cynthia Vincent for Target
Purse&Belt: Vintage
Sunglasses: Vintage Christian Dior

17 yorum:

  1. oncelikle bastan ayaga cok cok cook guzel hem yazi hem kombin:) elbise ve wedgeler favorimm

    ben de affeden ama maalesef unutanlardanim, ve maalesef bunu cok farkettirenlerden, o yuzden ayni kisilerce birden cok kirildigim cok olmustur:/ ama zaman insana tabii tecrube kazandiriyor simdi bakiyorum ben de biraz bir seyler ogrenmisim.

    YanıtlaSil
  2. Ben maalesef yapılan hatanın üzerinden epey bi süre geçmesini bekleyenlerdenim, yani kolay hazmedemiyorum, hemen "affet ama unutma" mottosuyla hareket etsem o insanın her hareketinde samimiyetsizlik/yeni hata potansiyeli arıyorum ve böyle olunca da o insanla ilişkim çok yüzeysel kalıyor. Yani bana hata yapanı kendimden uzaklaştırıyorum, bir nevi savunma mekanizması.. Kendimi hazır hissettiğimde ancak "affet ama unutma"(bu 1 yılı aşkın sürebiliyor, tecrübeyle sabittir:))

    YanıtlaSil
  3. menemen gibi bir elbise ama pek yakışmış:)

    YanıtlaSil
  4. I never forget either...
    Love this mad 70s look!

    YanıtlaSil
  5. Bu ayakkabılardan aratmıştım ama bulamamıştım, güzel uymuş kıyafetle :)

    YanıtlaSil
  6. bence doktoranı da psikoloji üzerine yapmalısın Denizz! Yazıların terapi gibi. Bir de öyle zamanlarda öyle şeyler yazıyosun ki kafamdaki puzzle'ın eksik parçası tamamlanıyor sanki. İçi dışı zevki fikri güzel arkadaşım! Teşekkürler!

    YanıtlaSil
  7. HA-Rİ-KA-SIN DENİZ... SADECE DIŞIN DEĞİL İÇİN DE ÇOK GÜZEL... SEN VE SENİN GİBİ DEĞERLİ İNSANLAR NEDEN ÜLKEMİZDE DEĞİL... ÜZÜLÜYORUM.

    YanıtlaSil
  8. "Asla Unutma" bir savunma mekanizmasini isaret ediyor aslinda, tekrarlarsa ilkindeki gibi sasirma, seni tekrar uzmesine izin verme diyor.

    çok sevdim. bugünlerde ihtiyacım olan bir bakış açısı.

    sevgiler

    YanıtlaSil
  9. sayisiz sans vermemek gerektigine inananlardanim.
    karsindakinin de iyi niyetli ve guvenilir biri olmasi gerekiyor sonsuz sans icin.nelere kirildigimi ya da nelerden rahatsiz oldugumu ben de konusurm, ben de hatalarimi ogrenmek isterim ayrica.
    cok yakin zamanda,basta 'iletisim' yolunu sectigim halde, cok buyuk olaylar yasadim.dedim ya karsindakinin de algi olarak acik olmasi gerekiyor mesajlara.
    neyse dedigin gibi affet ama unutma.
    ancak hatalar tekrarlaniyorsa tum bu cozum yollarina karsi,yasam sevincimi somurmelerine de izin veremem.(cunku bir yasam sansimiz daha yok bir de bunu unutmamak gerek ne kadar tasasiz gecirirsek o kadar mutlu oluruz)
    Mesnevi'den Seçme:''İnsanların çoğu; insan yiyicidir.Selam verseler de pek emin
    olma.
    Kimsesiz olmak;adam olmayanların işve yapmasından daha iyidir.''

    senin gibi bir melekte nasil anlasilamiyor ben de bunu anlamadim:) biz kattrilyonlarca kilometrelerden anliyoruz seni:)

    bu arada iki gundur masallahin var...

    YanıtlaSil
  10. kesinlikle hayatım..iletişimsizlik en büyük problem.insanlar konuşarak gerçekten tüm problemleri masaya yatırıp irdeleyebilir.daha net ve açıkça görebilir..ancak bu da bizler için meşakatli bir iş olarak gelmekte..
    çağın hastalığı zamanım ve sabrım yok!
    benim de bu güzel yazına yorumum böyle..
    ve sana gelicek olursak
    sana yapıcak yorum yok..
    içi ve dışı aynı derecede güzel arkadaşım..

    YanıtlaSil
  11. yine harika yine harikasın denizcim....:)

    YanıtlaSil
  12. çok yakışmış sana bu renkler, süper kombin!

    YanıtlaSil
  13. Bu nasıl güzel bir elbise, bu nasıl güzel bir yazı Deniz!

    YanıtlaSil
  14. Ben de genelde şöle olur ,af ederim, yapılanı bilinç altıma iterim ama yapanın değeri asla ve asla eski yerde olmaz kalbimde.Biter,silerim kendimde.Yüzeysel olarak bir şey anlamaz karşımdaki ama içerde eskisi gibi olamz hiçbir şey.Bu adam ya da kadın her kimse bana böle şeyler yaptı,kazık kaktı,gene yapabilir,karakteri bu der geçerim.Tekrar yaparsa normal karşılarım bu kez.İşin özü galiba sözdeki gibi davranmayı öğrenmişim.:))

    bu arada elbisedeki desnelere bayıldım ve sana çok yakışmış desem....

    YanıtlaSil
  15. Celiski icindeyken senin yazilarini okumak ne güzel. Dün 20 sene önce beni en zor animda terkeden bir arkadasim kapimi caldi ve beni ne kadar aradigini, onu affetmemi istedi. 20 senelerin kirginligi sanki yeniden canlandi ve olaylari yeniden yasamaya basladik. Arkadasim cizgi cekip, yeniden baslayalim diyor, ben ise bilemiyorum,onu görünce icimdeki volkan alevlenmeye basladi....
    Flisan

    YanıtlaSil
  16. Affet ama asla unutma... Ben sanırım sırasını yalnış yapıyorum; unutuyorum herşeyi savunma mekanizması ama tortsu kalıyor; çünkü affedemiyorum. Bir zaman sonra sebebini bile hatırlayamamadığım affedilmeyenlerim oluyor sırtımda. Şimdi sıra hepsinden arınmakta. Affedip yol vermekle başlamak lazım.

    YanıtlaSil
  17. eger 'fashion week 'lere katilsan en cok arkasndan tommy ton,scott schuman kosturacaklardansin,bir styling certificate i politika yaninda hos olmaz mi??xx

    YanıtlaSil