Nisan 26, 2010

Diversity









Merhaba! Nasilsiniz? Ben bomba gibiyim.. Harika bir hafta sonu gecirdim hatta harika sanirim sonuk kalir hafta sonumu tanimlamaya! Hayatimda en cok ama en cok begendigim 2 harika insanin yapitlariyla New York'ta gecirdim ben bu Pazar'imi.. Tam 11 saat onlarin dunyasina, beynine hatta cocukluguna, eski Dunya'ya, kitalara, ulkelere gittim ve tam 3 kez agladim!! T benim bu histerik, asiri etkilenmis, abartili hallerimden nefret etse de her seyi ust sinirlarda yasayan coskulu bir insan olarak ozgurce yasadim bugun tum hissettiklerimi!!! Yazicam size en yakin zamanda..

Simdi gelelim gecen haftaki Pazar'ima. Amerika'yi bana bir kelimeyle anlat deseler *cesitlilik derim. Dunya'nin dort bir tarafindan 1001 cesit insan gelmis, toplanmis bu yeni kitaya eee hal boyle olunca diger Avrupa ulkelerinde okuyan bazi arkadaslarimin cok sikayet ettigi yabanci olmanin her zaman yuzune vurulmasi durumu burada cok fazla gorulen bir sey degil zira burada herkes yabanci!! Ben Amerikali'yim diyene -Peki ya deden o da olmadi buyuk buyuk deden nereden? diye sordugunda alacagin cevaplar o kadar ilginc ve sohbet baslatici ki burada herkes birbirine "Neredensin?" sorusunu soruyor diyebilirim. Savastan, kitliktan, salgin hastaliktan, soykirim tehlikesinden, acliktan, fakirlikten sebepler oyle cok, hikayeler o kadar farkli ki..

Neyse fotograflar gecen Pazar gunu son anlarina yetisebildigimiz bizim universitede duzenlenen Uluslararasi ogrencilerin ulkelerini actiklari standlarda sunduklari yemek, brosur veya esyalarla diger ogrencilere tanitmaya calistiklari panayir benzeri aktiviteye ait. Kirmizi flamenko kiyafetli olan bebek, guzel kalbi yuzune vurmus benim biricik, melek arkadasim Kristine.. 16 yasindaki kopegini ciddiyetle bize poz verdirmek icin ugrasan kisi ise yakisikli Yoga hocamiz Peter kendisi dunyanin en huzurlu, en uyumlu, en tatli insanlarindan birisidir, T de ben de cok severiz onu. Bu arada Peter'in kopegi artik cok yasli oldugu icin kulaklari cok agir isitiyor ve cok yavas hareket ediyor. O gun Peter, -Her sabah kalkip korku icinde nefes aliyor mu? diye kontrol ediyorum dedi bize cok duygulandik :( Dusunsenize ne buyuk bir dostluk, arkadaslik.. Tam 16 yil!!! Umarim Mayacigim da bu kadar uzun hatta daha da cok yasar zira insanlarin, dost bildiklerinizin, deger verdiklerinizin, hatta cok sevdiklerinizin size yapabileceklerini, yaptiklarini gorunce.. Onlari sevmemek, onlardan ayrilmayi dusunmek cok zor :(

Hi! How was your weekend? Mine was awesome!!! I spent my Sunday with two of my favorite artists. I will talk about the details later.

Now I am back to last Sunday. I went to my university's international bazaar the last minute. My dearest, angelic friend Kristine as a hot flamenco dancer, and our handsome Yoga teacher Peter with his 16 year-old dog Keisha were there too. Keisha is really an old lady and Peter says he checks her breath every morning to make sure she's still alive. How sad is that? I hope my lovely friend Maya lives as long or hopefully even longer.

Trenchcoat&Hat&Sunglasses: Vintage
Tshirt: Zara
Belt: Second hand
Bag: Lucky Brand
Over knee boots: Urban Outfitters

12 yorum:

  1. herşey çok güzel görünüyor denizcim

    YanıtlaSil
  2. Bayıldım, bayıldım çok içten süper!!

    YanıtlaSil
  3. selamlar...
    enerjine guzelligine askina ve dunyaya coskulu bakisina bayiliyorum... Allah herseyin cok daha guzelini versin.. sevgiler.

    YanıtlaSil
  4. Husky en sevdiğim köpek cinsidir uzun yıllar daha yaşamasını diliyorum onlar ne güzel gözlerdir buz rengi :)
    Bu arada Denizcim ben seni Azra Akın'a çok benzetiyorum hem fiziğiniz hem de güleryüzünüz birbirine ne kadar çok benziyor.
    Kombinide çok beğendim sana çok yakışan renkleri ne güzel kullanmışsın.
    Öpüyorum
    Yağmur

    YanıtlaSil
  5. yazinin sonunda cok duygulandim, benim ev hayvanim olmadi hic cunku annem astim hastasi ve alerjisi var:( oglum biraz daha buyusun ben de kopek istiyorum.senin maya'ya benzer bir sey belki:) marley&me'yi hatirliyor musun ne kadar guzel anlatiyordu:)cok aglamistim nedense.

    seni yine begndim tabi ki, soylemeden olmaz:)

    YanıtlaSil
  6. Ne guzel insansin sen:)Insanlari tanidikca, hayvanlari daha cok sevmeye basladim demis bir bilim adami..Guzel demis..Kucuk dostlarimiz bizi severler.Benlentileri yoktur onlarin bizden.Bizi biz diye severler,insan mahlukatinin sevgisi daha farklidir.Menfaatlerine ters dusersen senden kotu olan olmaz.Sen daha zengin ve gosterisliysen yada zekiysen veya guzelsen, senin sevgilin, esin, seni daha cok severse yada yakisikliysa uzar gider bu liste:DOSTLARINI O ZAMAN IZLIYCEKSIN.Bu saydiklarim sende mevcut ise,ki (MUKEMMELSIN) senin yaninda insanlar varsa sayet onlar dostlarindir..Yoksalar eger zaten uzulme onlar hic bir zaman senin dostun olmamistir.Guzel Deniz im gene harikasin:)Kiskananlar varsada hava alan yerlerinden catlasinlar hahaha:))Biz takipcilerin seni coookk seviyoruz:))

    YanıtlaSil
  7. Nur tesekkur ederim ;)

    Ozan tesekkurler ;)

    Adsiz cok tesekkur ederim iyi dileklerine, Amin!

    Yagmur cok tesekkur ederim yardimci olamadim sana diye cok uzuldum ama soz eger bulursam bir tane daha senin icin alip gondericem sana ;) Anladin sen beni!

    Tuguna hatirlamazmiyim hic? Aman Allahim ne agladim ne agladim ben o filmde! Maya'yi almaya o gun karar verdik biz hatta!! bloga da yazmistim. Harika bir sey, gercekten tavsiye ederim ogulcugun biraz daha buyuyunce! Kanisleri ise ozellikle tavsiye ederim cunku zeka listesinde 2 numara olmasi sebebiyle tuvalet egitimi oldukca kolay ;)

    Sedef soylediklerin cok dogru! Uc asagi bes yukari ayni sozleri gecen gun annem de soyledi telefonda, uzulmemem lazim dogru ama ben biraz ya hep ya hicciyim galiba cok baglaniyorum, guveniyorum sonra boyle cok garip seyler oluyor bazen ve cok sasiriyorum inan en sonunda da inanilmaz bir hayal kirikligi oluyor maalesef :( Yorumuna cok tesekkur ederim, sevgiler..

    YanıtlaSil
  8. deniiiiiiiiz
    hep böyle uzun yaz cancağızım..çok keyifli oluyor okuması..
    ayrıca biz Türk bayanlarını nasılda en şahanesinden temsil ediyorsun orda!gururlanmamak elde değil
    ayrıca Peter hoca da yakışıklı olsaymışşş :)))
    öpüyor sarılıyorum çokça.

    YanıtlaSil
  9. Harikasın... Bayıldım, ne kadar enerji dolu ve pozitifsin Denizcim, ve en güzeli bunu da bizlere yansıtabilmen...
    Maya'yla senin aranda da yıllarca sürecek benzer bir dostluğun kurulacağına ben çok eminim, çünkü hayvanlar gerçekten iyi ve cana yakın insanları daha iyi anlıyor, ve insanların aksine kıymetini biliyorlar:)

    YanıtlaSil
  10. bu hayvanlarla olan ilişkimiz çok değişik.benim bahçede yaşayan bi dumanım var.grili beyazlı,sevimli yüzlü bi kedi.annesi bıraktı gitti.bebekliğinden beri bizimle yani..
    Eve gelirsin gecenin ilerleyen saatinde bile olsa kapıda karşılar..gezer dolaşır ama yine bahçeye döner.göremezsem meraklanırım ,nerde kızımız diye..zaten o kedi değil,insan.mutfakda yemek yaparken,mutfak kapısının teline bi yaslanır,bekler.sohbetleri dinler,sadece mama yemeğe değil,sev beni diye gelir,oyunlar oynar.Bak nasıl anlatıyorum de mi...İnsan sevince böyle oluyor ,işte.

    YanıtlaSil
  11. Nereye yazacağımı bilemedim inanılmaz güzelsin ve tarzınıda cok beğendim canım..Ne giysen yakışıyor...

    YanıtlaSil
  12. Bu prensesin tek bi postuna bile yorum yapmazsam vicdan azabı cekiyorum :D

    Oyle bi enerjin varki...
    Çok seviyorum seni güzeller güzeli(:

    YanıtlaSil