Ekim 11, 2011

Bize Iyi Kalbin Gerek

HIV SOSYAL YAŞAMLA BULAŞMAZ! HIV POZİTiFLERi İZOLE ETME!

Sanilanin aksine 1996'dan bu yana tedavisi olan HIV;
öpüşmek, elele tutuşmak, aynı bardak/kaptan yiyip içmek, aynı banyo ve tuvaleti kullanmak, kondom kullanarak sevişmek, aynı kuaföre gitmek, aynı objelere dokunmakla bulasmaz. Kisaca ayni sosyal yasamin icinde birlikte yasamaya ve paylasmaya engel degildir.

HIV pozitiflerin en büyük sorunu toplum ve sevdikleri tarafından dışlanmak ya da dışlanma korkusu yaşamaktır. Tedavisi olan bir hastalığa rağmen pek çok HIV pozitifliyi bu önyargılar, izole etme ve yalnızlaştırma öldürmektedir.


Daha fazla, dogru bilgi icin lutfen bu adrese ===> http://pozitifyasam.org/

Ayrica, Taksim yuruyen bantlar katinda son 4 gunune giren ve fotograflarini Dilan Bozyel'in cektigi, her bir karede 1000'lerce yalnizlastirilmis HIV pozitif kisinin anlatildigi Bize Iyi Kalbin Gerek sergisini gezerek projeye destek olabilir ve bu desteginizi fotograflayarak facebook.com/sorumlublog'da yer alabilirsiniz.

Benim bu projeden sevgili Styleboom sayesinde haberim oldu. O da bu kampanyanin gonullulerinden biri. Kendi adima, bu projede gonullu olarak emegi gecen herkese yurekten tessekkur ediyor; 1 kisinin bile kafasindaki on yargiyi yikabildeyseniz "NE MUTLU SiZLERE" diyorum.

2 yorum:

  1. Ne mutlu sizlere güzel bir projede yer aldınız.
    madambfashion.blogspot.com

    YanıtlaSil
  2. MadamB: Ben bu projeye sadece blogumda yer vererek destek olabildim. Emegi gecen herkese ben de tekrar tesekkur ediyorum.

    YanıtlaSil