Temmuz 10, 2009

NeW OrLEaNs II





Herkese merhaba! Bugun konumuz New Orleans ;)
Ben bu guzel sehirde unutulmaz bir 3 gun yasadim. 2005'de yasadiklari trajediden sonra yaralarini hala sarmakta olan bu guzel halk sicakkanliliklarindan, canayakinliklarindan en onemlisi insanliklarindan!! hicbirsey kaybetmemis. Harika insanlar yasiyor bu sehirde. Amerika'dan ve Amerikali'lardan cok farkli ozel bir insan tolulugu ve sehir goruntusu vardi New Orleans'da bize kendimizi bambaska bir ulkede hissettiren. Ve sonunda tabi insanlarla konusarak,tartisarak su sonuca vardik: K. Amerika'da kisin hava gercekten cok soguk oluyor ve insanlar cetin gecen koca bir kis ve hatta sonbahar ve ilkbahar boyunca evlerinde oturuyorlar taksiye binmek yok terzi, ayakkabici zaten yok, sokakta yurumek yok herkes ya arabasinda ya evinde bir hayat yasiyor ve maalesef nasil sosyallesiceklerini bile bilmeyen izole, uzak ve bencil bir toplum olusmus burda :( Paranin ve paranin satin alabilecegi herseyin 1. sirada oldugu ruhsuz, cansiz bir yer.
Uzucu ama gercek ben burda yasiyorum.

Hi everybody! Today, it is about New Orleans. I really had unforgettable moments in this beautiful city.Everybody knows about the tragedy they went through in 2005. But it seems people are doing their best to get over it. They have a warm heart. There is something different about New Orleans that makes it special compared to the rest of US. Sometime it felt like we’re no longer in States. Its cultural diversity, historic touch, and friendly people make New Orleans a very special place. We hypothesized that people in colder regions such as Northeast corridor somehow forget to socialize because they rather prefer to stay at home during harsh winter times. They don’t walk on the streets, they don’t talk to each other, and eventually they become isolated, self-centered and distant. They are also dreadfully concerned about making money.
Sad but true!


3 yorum:

  1. fotoğraflar harika yine:)) Söylediklerini okurken İstanbul'un da ne kadar çekilmez bir şehir olduğunu düşündüm, dünyanın en güzel şehirlerinden birinde yaşıyoruz görünüşte ama bir de bize sor. Yalnız anlattığın soğuk iklim koşullarını ve bunun çerçevesinde oluşan yaşayış biçimini mi tercih ederim yoksa İstanbul'u mu tercih ederim, cevabım yine de İstanbul olur sanırım:)

    YanıtlaSil
  2. Boy, you are smarter than I ever was. I was born and bred a New Orleanian. I thought (was sure) I was an American also. Katrina showed me what being an American meant. I love New Orleans and New Orleanians with my whole heart. I am so lucky to be a native of such a wonderful culture!

    YanıtlaSil
  3. MISSRED'cim tesekkur ederim ;) Gel burda yasa 1 ay bak bakalim bir daha Istanbul'dan sikayet edebiliyormusun diyorum baska birsey demiyorum ;)

    doctorj2u ;)

    YanıtlaSil