Şubat 19, 2013

KIRMIZI

Kuzey Amerika sartlarina gore fena olmayan bir havada gecirilmis guzel bir hafta sonunun ardindan yine beraberiz. Herhalde dolabimda pembeden sonra en hor gorulen renk; ayni zamanda burcumun rengi olan kirmizidir. Bu paltodan baska bir kirmizi var mi dolabimda ondan bile emin degilim. Erkeksi kesimine, kumasina ve etiketinde Made in Italy yazan diger her parca gibi ozenli dikisine vurularak alinmis bu parca, hafta sonu oglum icin oyuncak ve kiyafet magazalarini talan ederken giyildi. Etrafimda canindan bezmis esofman ve Ugg'lariyla alisveris yapan anneleri gorunce aklima; yillar once okudugum Aziz Nesin'e ait Simdiki Cocuklar Harika kitabi geldi. Orada bana cok ilginc gelen bir sey okumustum. Ilkokul cagi oncesi yas grubundaki bir grup cocuk, ailelerini nasil gormek istedikleriyle ilgili bir soruya, yanilmiyorsam %80'in uzerindeki bir oranla; "Babamin evde pijamayla dolasmamasini isterdim, annemin daha guzel giyinmesini dilerdim." gibi cevaplar vermislerdi. Dusunsenize daha ilgili, daha farkli, daha zengin falan degil de daha bakimli, kendine ozen gosteren ebeveynler istiyor cocuklar. Benim oglum da kirmizi ruj ve ojeye cildiriyor mesela. Ruju gorunce yuzunde tuhaf bir gulumseme beliriyor. Ruhu sad olsun degerli yazarimiz Aziz Nesin'in.


 Palto: Giorgio Armani
Jean: Levi's 501
Ayakkabi: BCBG
Gunes gozlugu: Celine
Kolye&Bilezik&Yuzuk: Vintage

12 yorum:

  1. Deniz, bu yazın bana büyük ders oldu... Son zamanlarda çok bakımsızlaşmıştım ve de yazını okuyunca annemi bakımlı ve güzel gördüğümde nasıl övündüğümü, ona nasıl özendiğimi hatırladım. Kızım da eminim beni öyle görmek istiyordur:) ayrıca her kırmızı insanın içini bu kadar açmaz, bu palto harika:) sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bengisu tesekkur ederim. Insanin her zaman enerjisi olmuyor ama dikkat etmek, ozen gostermek lazim. Sevgiler benden..

      Sil
  2. Daha fazla katilamazdim. Benim oglum da ben ozen gosterince cok mutlu oluyor ve hemen fark edip cok begendigini soyluyor. Kendisi de guzel giyinmeye duskun:) Her zaman ayni enerjim olmuyor ama dikkat etmeye calisiyorum ben de.

    Cok guzel ve sik gorunuyorsun sen de guzel anne. Benim de vardi bir kirmizi paltom, giyeyim:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hele erkek cocuklari! Benimki de duskun olur insallah kiyafetlere.
      Tesekkur ederim :)

      Sil
  3. Topragi bol olsun Aziz Nesin'in...

    Deniz'cim harika gorunuyorsun... Kirmizi cekete bayildim... Sana bu renkler gercekten cok yakisiyor... Minik oglunda boyle ilgili ve ayni zamanda da bakimli bir annesi oldugu icin gulucukleri eksik etmiyordur sana ;))) Kocaman opuyorum xxx

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne guzel seyler soylemissin, tesekkur ederim :)

      Sil
  4. Deniz, palto harika. Böyle bakımlı bir anne olmansa daha da harika, zaten güzeldin anne olduktan sonra daha da güzelleştin. Hep mutlu kal :)

    YanıtlaSil
  5. Ya sen ne şahane bi annesin! çok uzun zaman olmuştu seni takip etmeyeli, özlemişim güzel yüzünü görmeyi! iyiki gelmişsin, Boom'dan aldım haberini ^.^
    Kırmızı, dolapta bi kösede tutulmayacak derece çok yakışmış sana! onu ihmal etme, daha cok ilgi göster ona <3
    bide cocukları icin giyimine ozellikle ozenen insanları hep takdir etmişimdir! niyeyse bizim ülkede anne olunca elini etegini herşeyden çekme halleri, bi boşvermişlik, bi paçozluk baş gösteriyo.. ne mutlu senin gibi annelere ve de darısı da benim başıma ^.^
    tekrar hoşgeldin güzel tız:)

    YanıtlaSil
  6. Palto tüm olayı bitirmiş :)

    YanıtlaSil
  7. Deniz kesinlikle katiliyorum palto tum olayi bitirmis ve bence kirmiziyi daha cok kullanmalisin o kadar yakismis ki ! Bu post ilham dosyamda coktan yerini aldi bile <3

    YanıtlaSil
  8. Türk kadinlarida eşofmani her yerde giyiyorlar. Ben markete bile en azindan bi jean giyer hafifte makyaj yapar giderim. Gecenlerde kadinlar matinesine gittik İstanbulda bi mekana sok oldum. Genc kizlarin hepsi dokuluyor esofmanla gelen bile vardi. Ama 50 uzeri teyzeler ablalar cok şıktı. Ben evde bile o anlamsiz kiyafeti giyemiyorum. Eskiyen midasi gecenleri evde giyiyorum.

    YanıtlaSil
  9. Ha bu arada kırmızı cok yakismis. Kolyelerede ayrica bittim

    YanıtlaSil