Şubat 12, 2010

Napa









San Francisco'da yapilacak o kadar cok sey vardi ki gunler bize yetmedi. Ama taa oralara kadar gidip nefis Napa Vadisi saraplarindan tatmadan eve donmek olmaz dedik ve T'yle yarim gunumuzu feda etmeye karar verip vurduk kendimizi daha once adini duydugumuz DARIOUSH Sarap Evi'nin yollarina. Ev sahibelerimizden Diana (bronz tenli olan) bize neler anlatti neler? Darioush (sarap evinin sahibinin ismi) aslinda Iran'dan Amerika'ya goc eden bir ailenin oglu; hatta babasi, amcasi zamaninda Iran'da sarap uretimiyle ugrasiyorlarmis. Iran Devrimi'yle birlikte vatanlarindan kacarak kendilerini Amerika'da bulan bu aile sarap uretimlerine simdi Napa'da devam ediyorlar. Nereden nereye ? Sagolsun Diana bizi 100 kitap okusak ancak edinebilecegimiz bilgilerle yuklemekle kalmadi bir de Darioush'un 20 yili askin suredir yaptigi sarap kolleksiyonunu sakladiklari mahzeni bir rehber edasiyla gezdirerek bize unutulmaz bir ogleden sonra yasatti. Bu arada gezimizin postlari henuz bitmedi blog sayesinde geriye donup baktikca ne bereketli-ne guzel bir seyahat olmus diye sevinmekteyim. Yani ara ara donucem yuzumu yine Bati'ya haber vereyim dedim ;)

There were sooo many things to do in San Francisco the days were not enough. But we could not come back without tasting Napa Valley's delicious wines. We heard of the winery DARiOUSH from a previous Thai food experience. Darioush, also the owner, grew up in Shiraz, one of Iran's prominent wine-growing regions. His father was a hobbyist winemaker. Darioush eventually became a devoted collector of fine wines. He left Iran in the late 1970's (revolution) and emigrated to Southern California where his passion for fine wine transformed from collector to producer. Thanks to our host Diana, we spent a great afternoon. Particularly impressive was the 2008 Signature Viognier. She graciously offered to show us Darioush's meticulously maintained cellar, and we learned a great deal from her extensive wine knowledge.

Dress & Cape: Bebe
Boots: Marc Fisher
Bag: Banana Republic

18 yorum:

  1. HER ZAMİ GİBİ ÇOK GÜZEL VE ZARİFSİN .. Öptüm
    Zeyneb

    YanıtlaSil
  2. Bir kadının bakışları ancak bu kadar duru olabilir. Kıskandım desem yalan olmaz.
    Şaraplar eminim çok lezzetliydi.Yine süper resimler...Her zamanki gibi

    YanıtlaSil
  3. en son resimde üzerindeki bir pelerin sanırım ve çook güzel..resimlerin hepsi çok ama çok güzel:)

    YanıtlaSil
  4. Bundan ıyısı SAMDA kayısı:))Harika gezini bizlerle paylasma nezakatin icin bin tesekkur.Insanin dimagi genisliyor.Uzaklarda bir Turk kizinin benligini yitirmeden ,zerafetini kaybetmeden,giyimiyle kusamiyla,verdigi pozitif enerjiyle bizleri kucaklamasi bir okuyucun ve izleyecin olarak beni gururlandiriyor.Sevgiyle

    YanıtlaSil
  5. Deniz,3.resimde ne kadar güzel çıkmışsın.:)pek beğendim seni :)
    su uzum bagını gorunce aklıma en byuk fantezim geldi..)sımdı benım yıllardır derim ki bi gün toskana'da bağ bozumu şenliklerinde ,çiçekli elbisemle, üzüm ezecem sallana sallana :))))hahahha.böle bi fantezi işte.henüz olamadı ama bi gün olcak ben biliyom hahhha:)

    YanıtlaSil
  6. kesinlikle sana en çok yakışan yakışan saç stili budur. Bayıldım

    YanıtlaSil
  7. Sen bir Türk kızı OLAMAZSIN!!!Mutlak var genlerinde bir Latin notası:))eminim buna,buna EMiNiM!!!Bu hava,bu asalet cidden çok güzelsin(o kadarki)erkek arkadaşımı senin bloğuna bakarken yakalasam sinir olur,küserim:(((Sen hep yaz hiç bırakma bizi olur mu???

    YanıtlaSil
  8. Blogunu her açışımda başka bir Deniz görüyorum işte bu yüzden seni ve blogunu çooooooooooooook seviyoruuuuuum....

    YanıtlaSil
  9. Zeyneb: Cok tesekkur ederim ;)

    Pride: Evet cok lezzetliydi ;)Cok tesekkur ederim!

    Madonna: Tesekkur ederim. Evet pelerin ama bolero gibi aslinda kollarin girmesi icin dikili yerler var onlarin icine sokuyorsun kollarini dolaysisiyla pelerin sirtinda duruyor ama on tarafi tamamen acik. Off cok zor oldu anlatmasi bir ara detayli ceker koyarim ;)

    Esencim sevgiler benden ;)

    Itircim seksi bir fantazi! Umarim gerceklestirirsin birgun ;)

    Dolunay cok tesekkur ederim! Valla havasindan midir? suyundan midir? bilmiyorum ama benim saclar orda pek bir hacimli,pek bir usluydu ;) Geldim buraya azdilar yine :(

    Nazlicim iltifat ediyor simartiyorsun beni cok tesekkur ederim ;) Olur birakmam soz!

    Adsiz coooook tesekkur ederim ;)

    YanıtlaSil
  10. çok güzel ve çok zevklisin başka da bir maruzatım yoktur.

    YanıtlaSil
  11. Sofistike ve genç! Tarzın çok hoş Deniz

    http://silkroadgirl.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  12. ablam ve ben bayildik bu fotograflarina denizcim, ne güzel yerlere gitmissiniz siz böyle! amerika da daha ne kadar kalicaksin merak ettim. bi cok kez türkiye yi ne kadar özledigini söylemistin..

    Nesli

    YanıtlaSil
  13. Adsiz ve Gamze cok tesekkur ederim!

    Neslicim ben de T de donmeyi istiyoruz artik aslinda tabi guzel firsatlarla, bakalim kismet ;) T 1,5 yil once doktorasini bitirdi harika da bir isi var ama bizim olene kadar yasamak istedigimiz tek yer var orasi da Istanbul, cok ozluyoruz :(
    Ablana da cok selam Neslicim arada yaz boyle ozletme kendini ;)

    YanıtlaSil
  14. Okadar farklisinki..bayiliyorum sana:))

    YanıtlaSil
  15. Ne kadar zarifsin Deniz!!!

    YanıtlaSil
  16. Denizcim daha önceden sorduysam affet unutmuşum; buradaki fotoğrafları hangi foto makinesi ile çektiniz canım çok beğendim!

    YanıtlaSil
  17. Gulumsun tesekkur ederim ;)

    Noni tesekkur ederim! Mail attim sana biraz once ;)

    YanıtlaSil
  18. cok güzel duruyor :)

    http://justmeci.blogspot.com/

    YanıtlaSil