Ocak 25, 2010

SAN FRANCiSCO I







Bilmem farkettiniz mi?? ama ben bu gezinin postlarini gidilis sirasina gore yaptim ve San Francisco bizim bu gezideki son duragimizdi. Cok sevdim ben San Francisco'yu, hic yabanci gelmedi bana. Bizim Istanbul gibi kocaman, harika siluetli, nefis bir sehir. Gunler yetmedi bu dopdolu sehre, ozledigim her seyi orada buldum ve gercekten harika zaman gecirdim. Bizim Bogaz Koprusu kadar guzel, gosterisli ve adeta bir sehre bir kopru ancak bu kadar yakisir dedirten bu koprunun, yani Golden Gate' in onunde cekilen fotograflarim da bu gezinin hatirasi olarak kaldi. Aslinda bu kopruyle cift olarak tanisikligimiz cok eskilere, bundan tam 8 yil oncesine dayaniyor. Biz T'yle yeni cikmaya basladigimiz donemlerde, Profilo Alisveris Merkezi'ndeki oyuncakcida bir puzzle gormustuk, uzerinde Golden Gate'in resmi vardi ama uc boyutlu (hani eskiden sakizlardan cikardi ya boyle elinde oynatinca uzerindeki kiz, civciv her neyse goz kirpar ya da hareket ederdi). Iste bu puzzle da baktigin yere gore Golden Gate'in gunduz ve gece goruntusunu veren nefis, capcanli bir seydi. Neyse ben buna ayila bayila bakmis ama o zamanlarda benimsedigim, tum parani gerekli!!! seylere, yani kiyafet ve ayakkabilara harca mantigiyla harcligimdan bir butce ayirip alamamistim. Ertesi gun aksam okul cikisi T'yle bulustugumuzda, o eski askeri yesil Camel marka sirt cantasindan puzzle-i cikartip bana surpriz yapmis, ee artik beraber yapariz demisti. Simdi o puzzle, yapilmis vaziyette Istanbul'daki o guzel, o hayatimin en mutlu gunlerini yasadigim sicacik, hala ruyalarima giren ve sanirim hatiralarla dopdolu oldugu icin bana kendisini asla unutturmayacak evimi kapatip cikarken emanet ettigim Zeynep adindaki bir arkadasimin yataginin altinda duruyor; hos o da Dubai'de bir insaat muhendisi olarak yasamini idame ettiriyor bu aralar.. Herkes bir yana savruldu iste :( Canim arkadasim, benim o bunalimli ya da duzelteyim; yeni bir hayata, maceraya baslamanin sancilari icinde kivranan anlarimda nasil da yanimdaydi, nasil hafifletmisti yukumu. Sagolsun var olsun!
Neyse efendim demek ki neymis, Deniz icin tukurdugunu yalama vakti sonunda gelmis, ben ki "Bu Amerika'nin hicbir yerinde yasanmaz" diyen Deniz, tum soylediklerimi geri aliyorum ve diyorum ki " Bir istisna disinda Amerika'da yasanmaz, o istisna da bu harika sehir San Francisco."

Cape: Ralph Lauren
Gloves & Boots & Belt: Vintage
Sunglasses: Christian Dior

10 yorum:

  1. Mehmet TUNALI25 Ocak 2010 07:46

    Fotoğraflar boğaziçi köprüsünü andırıyor ama boğazın iki yanındaki yalılar yok. Fotoğraflar harika. Ay yıldız için +10.

    YanıtlaSil
  2. LOVED that cape!!! San Fransisco benim de çok merak ettiğim bir şehir gerçekten

    YanıtlaSil
  3. Pelerin çok hoş ve çok güzelde taşımışsın(=

    YanıtlaSil
  4. harika gözüküyorsun kemerini çok beğendim :)) hep söylediğim gibi yazılarını okumaya bayılıyorum!! ne okuyorsun amerikada, yazarlık falan yapabilirsin kelime seçimlerin başarılı gerçrktenn..:)

    YanıtlaSil
  5. selammmm,
    Blogunu yenikeşfettim çok güzell resimler ve özellikle şehirler :)
    Fotoğraflar çok güzel görünüyor,İstanbul'dan güzel değilama yine de :)))
    Kombin de çok hoş olmuş.

    YanıtlaSil
  6. Bızım koprumuz estetıksız guzel kadının boynundaki kolye gıbı:))Milliyetci bir kizsin.kemerindeki ay yildiz degilmi:))Ozunu yitirmemen cok hos.Pelerinin kemerle olusturdugu uyum, diz ustu cizmelerle butunlenis hepsi cok guzel..Evet yazilarin benimde cok hosuma gidiyor:)Yazdiklarin okadar anlamliki ben devam diyorummm:))basarilar..

    YanıtlaSil
  7. Ne diyeyim bilemedim? Yine harika fotolar! Gez, gör, yaz, biz de gezmiş kadar oluyoruz :)

    YanıtlaSil
  8. fotograflar bir harika,oradayken hissettiğin mutluluk yüzünden anlaşılıyor zaten:)
    canımcım üni den sonrada orda kalırsan inşallah bu çok sevdiğin,istanbula benzer güzel san fransisco da yaşarsın:)

    kemer çok güzel;)

    YanıtlaSil
  9. muthis fotolar, kopru ve kemer olaina bayildim..
    gezdigin yerleri ben de cok merak ediyorum, amerika'nin bati yakasini gezme sansim olmamisti, sayende ufak da olsa yasamis oldum ;))

    YanıtlaSil
  10. vauuuuuuuuuv diyorum hem sana hem san fransisco'ya... tarzın süper Denizcim çok beğeniyorum ve çok iyi taşıyorsun..

    YanıtlaSil