Ocak 14, 2010

San DiEgO IV






Ben bir zamanlar Istanbul'da yasarken bazi geceler sadece dans etmek icin disari cikardim. Capa'larin gece kuluplerinin isletmeciligini yapan bir arkadasim vardi onun sayesinde her guzel etkinlikten haberim olur, canimin istediklerine gider ve sonra gozlerimi kapatir, herseyi ve hatta nerede oldugumu bile unutur kendimi muzigin ritmine kaptirir, dans ederdim. Okuldan edindigim cevremin tamaminin!! Beyoglu asigi olmasi bu yalniz yapilan turlarin en onemli sebebi tabi, ben dans etmek icin yanip tutusurken onlar nerde ucuz bira, nerde serilecek minder var onun pesindeydiler, ara ara ben onlarin mekanlarina, 2 dogum gunumde onlar benim mekanlarima takildi gul gibi gecinip gittik senelerce. O kadar ozledim ki buyuk sehirde, Istanbul'da yasamayi, evde otursan da disarida sinirsiz secenegin oldugunu bilme duygusunu. Gercekten insan kaybetmeden anlamiyor bazi seylerin degerini. Ama yok kendime haksizlik etmeyeyim ben biliyordum Istanbul'un kiymetini, 18 sene kucucuk bir Ege vilayetine tikildigim icin ilk goruste askti benimki!
Yukaridaki cekimi San Diego'da kaldigimiz otelin terasinda yaptik. Biz otele dondugumuzde kimse kalmamisti terasta ama barmenler sagolsun kapatmadilar muzigi, hatta istek yaptik kirmadilar, caldilar bizim icin! Cok dans ettim, cok eglendim o gece ben!

We took these photos on the roof of our hotel in San Diego. Once upon a time, I used to live in a marvelous place called Istanbul, where I went out some nights just to dance, then closed my eyes and forgot everything, even where I was, and left everything to the rhythm. I really missed living in a big city, in my Istanbul. I missed to have tons of opportunities and simply the luxury of being able to pick one.

Leather skirt: Urban Outfitters
Blouse: Vintage
Snake skin clutch: Vintage Carlos Falchi

9 yorum:

  1. foto.ların altına yazdın şeyleri gerçekten çok büyük bir zevkle okuyorumm, nedense hep birşeyler hakkında farkındalık kazandığını anlatıosun, abroad olman sana çok şey katmış gibi görünüyor:) kıyafetine gelirse harika gözüküyorsun!!!
    bir şey daha söylemeden edemeyeceğim, eğer Türkiyeye dönmeyi düşünüyorsan aldığın o güzel vintage ürünleri bizim için de depolasan ve bize satsan olmazzzz mı??:)

    YanıtlaSil
  2. Love that Blouse!!

    www.poseprose.blogspot.com

    YanıtlaSil
  3. mrb deniz son zamnlarda nasıl söylesem kıyafetlerindeki frapanlık arttı ve buda biraz görüntü olarak iyi olmuo:( Bence eski halin daha güzeldi nasıl desem sıradan ama asil böyle frapan, tarzını değiştirmiş. sanırım anladın beni;) benim düşüncem böyle takipteyim sevgiler...

    seda

    YanıtlaSil
  4. Baku'de eğlence hayatı İngilizlerin takıldığı publar ve Azerilerin müzikli resturantları ile sınırlıdır.Dans edebilecek kluplerin olduğu söylensede biz bilmiyorduk,açıkcası.Netteki sitelerde Rusça olduğundan anlamıyorduk da nerde ne var..Sadece keşfettiğimiz iki yer vardı.Biri Aziza Mustafa Zadeh'in jazz klubu,diğeri de güzel müzik (blues)yapan bir ingiliz pub'ı.(şimdi kapandı).Fakat taşkın İngilizler yüzünden bu yerlerde de en fazla 2o dk durabiliyorduk.Sonrasında da eşimle ist.da hayal kahvesine gideriz,buraya gideriz gibilerinden sohbetleriniz oluyordu.Peki İst. gelince gidebiliyormuyduk.Hayır,mal gibi evde oturuyorduk.:)(insan evini özlüyo,galiba)
    Ama dediğin gibi evde otursan da dışarda bi hayatın olduğunu bilmek güzel bi duygu.Bugün gitmesen de yarın gidebilirsin çünkü...

    YanıtlaSil
  5. INSANLAR yerıne ve zamanına gore gıyınırler.Onemli olan giydigini ucuzlatmadan tasiyabilmektir sevgili SEDA.Cok ozur dilerim DENIZ sanki senin adina cevap yazmisim gibi oldu..Ama dayanamadim:((Bir kere frapanlik nerede onu anlamis deilim.Blogunu actigin gunden beri seni takip ediyorum.Herzaman stil sahibi birisi olarak karsimiza ciktin.ben kendi adima cok tesekkur ediyorum.

    YanıtlaSil
  6. reader:) tesekkur ederim cok sevindim bu iltifatina. Yurt disinda yasamak bana bir seyler mi katti yoksa aldi mi tam bilemiyorum? Hatta bunu ileride anlayacagimi dusunuyorum ama ayaklarimi yere bastirdigina bak iste buna eminim ;) Ben cok zor satabiliyorum esyalarimi ananeme cekmisim hicbir seyime kiyamiyorum o yuzden soz veremeyecegim bu konuda ;)

    poseprose thanks ;)

    seda anladim evet seni ;) bu aralar boyle esti boyle giyinmek istedim diyelim tarzimi degistirmedim. Olumlu ya da olumsuz her fikre acigim her zaman dedigim gibi ben burdayim beklerim efendim! Sevgiler benden..

    Itircim yasamayan bilmez bu caresizligi sen de yazmissin uzun uzun cok tesekkur ederim! Son 2 cumlen herseyi ozetliyor T'ye de okudum aynen tekrar etti ve bir de selam etti ;)

    Gulumsum oncelikle harika bir adin var onu belirtmek isterim sanirim Ertugrul Ozkok'un kizinin adi da buydu cok hosuma gitmisti ilk duydugumda ;) Herkesin sinirlari ayni olamayabiliyor pek tabiki, dogal bir sey olarak goruyorum bunu alinmadim yani. Yine de cok tesekkur ederim, cok cicisin ;)

    YanıtlaSil
  7. Mr.T'ye benden de selamlar şekerim..:))

    YanıtlaSil
  8. Nerde ucuz bira sadece oraya giden okul arkadaşları ne kadar da tanıdık geldi... İyi müzik yapan sarhoş olduğun için değil de gerçekten müziğe kapılıp dansedebildiğin için olan güzel mekan bulmak hiç kolay değil, mekan zengini İstanbul'umuzda... Hala arada geldiğinde gittiğin yerlerden, önerilerin var mı? :)

    YanıtlaSil
  9. Maalesef EzgiDi 1,5 senedir ayak basamadim Istanbul gece hayatina :(

    YanıtlaSil