Ocak 21, 2010

HOLLYWOOD





Selam! Yine okul acildi ve yine hemen daha baslangicta minik bir yavaslama oldu postlarda farkindayim! Ama bir dahaki yavaslamaya kadar ben buralardayim beklerim efendim!Genelde gittigimiz yerlerde turistik fotolar cekmemeye gayret ediyoruz zira o cekilen 100lerce Japon turisti fotolari sonra bilgisayarlarda cope donusuyor! Ancak bu minik duraktan hemen sonra Universal'a gidip tum gunumuzu orada gecirecegimiz icin foto cekme isini toplam 3 dakika harcayarak bu ikonlasmis yazinin onunde halletmeye karar verdik. Sinemayi severim, 1000 yil dusunsen aklina gelmeyecek ya da hepimizin hayatinda var olan durumlardan bir kesit sunan senaryolari ise ayri severim. Istanbul'a universite icin gidisim ve Alkazar Sinemasiyla tanismamla baslayan Ispanyol, Uzakdogu, Fransiz sinemalarina olan yogun ilgim hala devam etse de bir sure sonra soyle bol aksiyonlu, cilginca para harcanmis, kliselerle dolu bir Amerikan filmini de ozlemiyor degil insan, uzun lafin kisasi Hollywood sinema sektorune saygi duyuyorum hatta ve hatta Amerikali'larin saygi duydugum tek sektoru desem yeridir. Dolayisiyla Universal'de cocuklar gibi sendim ve cook eglendim minicik Hollywood film setlerinde kah korktum, kah bagirdim, guldum ve dolu dolu harika bir gun gecirdim!

Aslinda genel olarak sizlere Los Angeles'in uzerimdeki etkilerinden hic bahsetmedim. Hayatimda beni bu kadar sasirtan bir yer daha olmamisti desem. Mesela ben hic bu kadar evsizi, aclik ve sefalet icinde kivranan insani bir arada gormemistim. Hele bunlari 3 sokak otede bizim Nisantasi kadar bir yere tepismis bu kadar bakimli, saci dokulmemis erkek ve cildi bebek poposu puruzsuzlugunde gunes gibi parlayan kadini sanki gorunmez cizgiyle ayiran bir halde hic gormemistim. Dogal olarak, iki uc noktanin birbirine bu kadar yakin olmasi ve o bakimli, yerde kum-toz tanesi olmayan, yere sakizinizi dusurseniz alip agziniza atacaginiz avuc ici kadar yerden sonsuz sefalet ve pislige yapilan gecis insani inanilmaz rahatsiz ediyor. Ama iklimi, o iklimi var ya nefis, T'nin savina gore tum evsizler sokakta yatabilecekleri iklim sebebiyle buraya akin etmis olabilirler, bu yogunluk ondan olabilirmis bana da mantikli geldi.

*Bu arada son zamanlarda en begenerek aldigim parcalardan biridir giydigim ceket. Miami'de tesadufen girdigimiz bir butikte gorur gormez asik oldum ona, biraz tuzlu olan fiyatini, butigin sahibinin sevgilim gibi eski bir Istanbul Erkek Liseli!! ( Dunya kucuk iste ) olmasi sebebiyle hafiflettiler ve benim oldu.

Jacket: Local boutiquie in Miami
Leather pants: H&M
Shoes: Mango
Bag: Vintage
Sunglasses: Christian Dior

14 yorum:

  1. Baku'de bi akşam eşimle yemekteyiz.içeri iki tane oldukça yakışıklı gen iki adam geldi.yan masamıza oturdu.bu arada o taraflarda votka bizim rakı gibidir.masaya şişe ile gelir ve yemek esnasında shot bardaklarda içersin.bu olay iki abiyi çok etkilemiş olacak ki,etraftaki herkesle kadeh kaldırdılar,yahşi yahşi diyerek.)öğrenmişler o kelimeleri)bi de masalara votka gönderdiler biz de dahil.sonra biizm yanımıza geldiler.Dediler ki siz İngiliz misiniz?(bizim eşimle böyle bi sorunumuz var,ilk bakışta yabancı sanırlar,hoşumuza gitmese de..)yok dedik türküz..aaa maaaa oldu.gelmişler türkiye ye filan, siz nerelisiniz dedik.Biz LA.liyiz dediler.amerika değil yani dedik.Yok dediler biz LA.'liyiz.güldük tabii,hemen aklımıza karşıyaka muhabetti geldi.anlattık onlara da...:)sonra tabii bütün gece abilerle sohbet ettik.:)
    bu arada ilaveten söyleyeyim,bu iki abi hayatımda gördüğüm en yakışıklı adamlardı filan yani.Özellikle Baku de öyle ekstra tiplere rastlanmadığından benim için iyi bir göz banyosu oldu.:)))Eşime de söyledim zaten aynısını .:)
    neyse öle işte...

    YanıtlaSil
  2. Ceketine ba-yıl-dım Deniz'cim harika görünüyorsun! Cidden şanslıymışsın dünya küçük sen git istanbul erkek liseliyi bul yani koskoca miami de :P

    YanıtlaSil
  3. Haha:)) dünya küçük ve Türkler her yerde:) Ceketin de aşağıda yorum yazamadığım bütün kıyafetlerin gibi övgüyü hakediyor. Güle güle giy Denizcim:)

    YanıtlaSil
  4. Ceketin çok güzel Deniz'ciğim iyi günlerde giy!

    YanıtlaSil
  5. ceketinin taytla uyumuna bayıldım :))

    YanıtlaSil
  6. ceket süper ötesi!!!! bayıldım güle güle giy

    YanıtlaSil
  7. Itir valla ben de birkac orta yas ustu adam gordum oralarda, sanirsin uzaydan bunlari birakmislar LA'e. Bir tuhaf bakim, kiyafetler, saclar.. balmumu heykel gibi geziniyorlardi, ne elbisede, ne ciltte bir kirisklik yok ama adamin en cok 10 yil omru kalmis o yasta yani. Hikaye de iyiymis ;) sen akademisyen olsan nefis ders anlatirsin bence araya boyle yasanmisliklarini serpistire serpistire ;)

    Nilom alincagin onune gecilmiyor iste! Etikete bakip Yuh! deyince aaa Turk musunuz? diye satis gorevlisi yanimiza yaklasti bunu duyan magaza sahibi ve oglu derken kader aglarini oruverdi!

    Aslicim tesekkur ederim! Gercekten Turkler her yerde ;)

    Nonicim tesekkur ederim, amin!

    Melike tesekkur ederim ;)

    Adsiz tesekkur ederim, begendigine sevindim!

    YanıtlaSil
  8. Deniz bu fotoğrafların hepsi birbirinden harika:) Ya ne güzel gezmişsin, süperrrr! Darısı başıma diyeyim:)

    YanıtlaSil
  9. voov! süpersin Deniz'cim!
    yakışmışsın hani Hollywood'a;D

    YanıtlaSil
  10. Kiz Hollywood hatirani cok begendim, güzel yazmissin : ) Hep yaziyorsunya amerikayi aslinda fazla sevmiyorsun diye, nezaman döneceksin türkiyeye kismetse? Gerci üni bitincedir, ama ne zaman bitecek bellimi?

    YanıtlaSil
  11. İstanbul erkek liseli tr'deki biz hayranlarına da yollasın bu ciciden, baksana müşteriler şimdiden kuyrukta :)

    YanıtlaSil
  12. tatlım müthişsin ya cidden.ilk zamanlardan beri takip ediyorum seni bu kadar hoş giysileri birarada bir tek sende görüyorum.
    sonuna kadar övgüleri hakediyrsun tatlım.yakında seni kendi blogumda da tanıtmak istiyorum.hala bilmeyen varsa denizi çok şey kaçırıyor demektir:)
    buarada ceketine ilk görüşte nasıl aşık olduğunu kalbimde hissederek yaşadm:))

    YanıtlaSil