Ocak 31, 2010

80's




Bu, govdesinde geometrik suet yamalar, omuz ve yama uzerleri altin rengi zimbalarla suslenmis kazagi, hep alisveris yaptigim ve ayni zamanda ara ara kendi esyalarimi da sattigim vintage butikten aldim 8 dolara. Bir anda 80'ler, eski evimiz, annemin vatkali kazaklari, o kazaklara sinmis naftalinle karisik guzel parfumunun kokusu gecti bir bir aklimdan. Insan beyni ne tuhaf? Neler depoluyoruz neler de; ben doldum, yeter artik demiyor! Neyse en komik buldugum donemdir aslinda 80'ler ama kazak beni oyle bir hipnotize etti ki almadan cikamadim. Iyi ki de almisim bu feci soguk gunde sicacik tuttu beni ;)

I found this warm, chunky, black sweater with geometrical suede patches and gold studded shoulders, from a vintage store for 8 dollars. It was so 80's which I always find a little bit ridiculous. I don't know why but it hypnotized me in some kind of strange way; I couldn't help myself and got it. I am glad I bought it, it kept me insanely warm in this freezing day ;)

Black sweater: Vintage
Leggings: American Apparel
Boots: Dollhouse
Gloves: Park Bravo
Sunglasses: Urban Outfitters

20 yorum:

  1. Yine çok şıksın Deniz'cim içim açıldı Cuma sabahı:)

    YanıtlaSil
  2. Kazakla aramda aşk doğdu ilk gördüğüm an,
    8 usd yi duyunca da acıya dönüştü:)

    YanıtlaSil
  3. Dimple tesekkur ederim ;) Ne guzel bir iltifat bu!

    Adsiz goreni carpiyor herhalde! Dun nereye gitsem sohbet baslatti sagolsun ;)

    YanıtlaSil
  4. 6,8,ve daha nice küçük sayılar..)bayılırım böyle güzel ve şık şeyleri ucuza almaya..Ama Türkiye'de maalesef yok böyle mağazalar.(varsa da ben bilmiyorum.)
    :)

    YanıtlaSil
  5. CANIMMMMMMM:(((

    YanıtlaSil
  6. Boyle yamalari olan bir kabanim vardi..Cok begenerek giydigim:))Nerden nereye..Cok yakismis gule gule giy:))

    YanıtlaSil
  7. Ben de bayiliyorum Itircim eselemeye, indirimlere, ucuz ama guzel olan herseye ;) Hele vintage butiklerde o kadar kaliteli seyleri o kadar ucuza bulabiliyorsun ki yani %100 ipek etek ya da Fransiz danteli bir elbiseyi inanilmaz uygun fiyatlara alabiliyorsun. Zaten kalitesi o parcayi bugunlere kadar getirmis. Simdi oyle degil ama kiyafetler!! en azindan bizim ulasabildiklerimiz ;) 2-3 giymede agzi burnu kayiyor, esniyor, tuyleniyor vs. ama vintage oyle degil ben giyerim bir de kizima birakirim o kadar saglam ve kaliteli.
    Turkiye'ye donunce ben acarim belki oyle birseyler sen de gelir benden alirsin ;) Ne dersin?

    Annecim :(

    Aylin o kabanin markasi Naf Naf olmasin zira aynisindan bende de vardi ;) Anneme bir sorayim hala duruyor mu diye merak ettim simdi!

    YanıtlaSil
  8. Deniz abla,int.te moda blogları dolaşırken sizi buldum,sonra blogunuzu ve tüm arşivinizi okudum ve size hayran kaldım.inanılmaz tarzsınız,harika.
    İdolüm oldunuz modern,güzel,asil ve ışık saçan havanız var.Abla dediğime kızmayın daha 17 yaşındayımda.

    Ben izmirde Hakan Hekimoğlu ajanstaki çömezlerden birisiyim.Kendime özgüvenim henüz tam oluşmadı.Ben asıl boy meselesine takmış durumdayım.Boyum 1.69,daha uzarsın diyorlar,pek sevmesemde spor yapıyorum uzayım diye.Bu boyla kalırsam fuar mankeni dışında birşey olamam heralde:(

    Siz fotoğraflarda çok uzun görünüyorsunuz.Ve gerçekten merak ediorum.Boyunuz kaç Deniz ablacım? Lütfen yazıııın meraktan ölücem:)
    Gizem Özsoylu-İzmir

    YanıtlaSil
  9. Çok hoş durmuş kazağın ...Oldukça da uygun bir fiyatı var...

    YanıtlaSil
  10. chfashiontrend cok tesekkur ederim!

    YanıtlaSil
  11. Sevgili Gizem,
    Soylediklerin cok guzel, cok tesekkur ederim! Abla dedigine de kizmadim cunku gercekten ablan yasindayim ;) Bana email adresini gonderirsen sana ozel olarak bir email atmak istiyorum icerisinde sana yarari olacagini dusundugum birkac sey olacak ;)

    Sevgiler..

    denizbaran@lehigh.edu ( email adresim )

    YanıtlaSil
  12. :)42 beden güzel şeyler bulup getircen değil mi?

    YanıtlaSil
  13. Attım ablacım mail.Cevabını dörtbin gözle bekliyor olacağımm.
    Gizem

    YanıtlaSil
  14. kazak güzel evet ama bence sende güzel olduğun için ayrıca güzel durmuş:)

    YanıtlaSil
  15. Itir ;)

    Gizemcim sana cook uzun bir mail attim simdi!

    Instyle Feminin cok tesekkur ederim :)

    YanıtlaSil
  16. Kazak çok tatlı cidden

    YanıtlaSil
  17. Haha the sweater is crazy! Love it!

    YanıtlaSil
  18. Nilom tesekkur ederim!

    Thanks Anniken ;)

    YanıtlaSil
  19. Hey! I recognize that sweater! Lookin' good! :)

    YanıtlaSil
  20. bu kazağa kesinlikle aşık oldum ben yaa muhteşem ötesi, ve 8 dolar inanılmaz:(...Denizcim, blogunla bugün tanıştım ve hayran kaldım kesinlikle çok tarzsın, stiline ve sana bayıldım..Anne tarafından bir İzmirli olarak kesinlikle farklı bir havamız olduğunu çok güzel kanıtlıyorsun:)
    Derya...

    YanıtlaSil