Ağustos 18, 2009

Maya and Me




Herkese merhaba ;) Size Mr. T'nin surprizinden bahsetmistim hatirladiniz mi? Iste o harika surpriz buydu, MAYA!
"Dunyanin" en tatli, en sevgi dolu, en urkek ama yaramazliktan da asla geri kalmayan ve ayiptir soylemesi resmi olarak Dunya siralamasinda en akilli 2. kopek cinsi olan Poodle'im, Mayam tam 4 haftadir bizimle..Kucuk, her daim heyecanli, masum kalbi 14 haftadir bu zalim dunyada atiyor yani tam 3,5 aylik canim benim ;)
Kisa bir hatirlatma: Maya benim 2. kopegim. Daha once yine ayni boy ve sirinlikte ama simsiyah bir poodle'im vardi, daha once burda nankor ve asagilik bir isimden size dert yanarken bahsi gecmisti bilmem hatirlar misiniz? Adi Casper'di, tam 7 sene once kaybettik onu, acisi hala ailecek icimizdedir :(
Aslinda kanser belasi sebebiyle onu kaybettikten sonra o kadar buyuk, o kadar dinmek bilmeyen bir aci cektim ki bir daha mi? asla diyordum, asla hayatima bir canli sokmam! Hem onun uzerine baska bir kopegi sevemem gibi geliyordu, hem de o gecmek bilmeyen acidan oyle urktum oyle usandim ki bir daha boyle birseye katlanamam diyordum. Ta ki "Marley ve Ben" filmini izleyene kadar.. Film boyunca o kadar cok agladim ki sevgilim bana " Soz sana Casper kadar tatli ve sevgi dolu bir poodle bulucam, belki ozlemin biraz hafifler hem ben de kucukken bir kopegim olsun cok istiyordum ama apartmanda olmaz diye izin vermediler fena mi? bir tasla iki kus" diyene kadar. Sonra anlattigina gore, onun icin Ekim'den bu yana suren cetin bir arastirma donemi baslamis. Bu arada biz Mr. T ile 8 yildir beraber oldugumuz icin o da Casper'la tam 1 yil gecirmis ve onu cok sevmisti. Hatta Casper'in öldüğü gün o da bizdeydi :( Biz Casper'i yazdigimiz mektuplarla gommek isteyince ondan da bir mektup yazmasini rica etmis, o da yazdigi mektupla babam ve abim dahil hepimizi aglamaktan perisan etmisti!
Arastirmanin Ekim'den bu yana surmesinin sebebi Casper gibi sevgi dolu bir poodle arayisiydi yani..Neyse ki sonunda bu zorlu arayis sonuc verdi ve Maya'nin annesi Amber'la karsilastik!"Anasina bak kizini al" sozunden yola cikarak Mayacik daha anneciginin karnindayken yani biz daha onu gormeden evimize dahil etmeye karar vermistik. Maya dogduktan sonra, o tam 5 haftalikken yaptigimiz ziyarette de ilk goruste asik olduk birbirimize ve kararimizi verdik Maya harika bir secimdi.
Surprize gelince, burda yasalara gore yavrunun en az 8 haftalik olmasi gerekiyor annesinden ayrilabilmesi icin ancak 7. haftanin sonunda Bonnie bize telefon acip Maya'nin hala cok kucuk oldugunu ve tahminine gore 10 haftalik olana kadar orada kalabilecegini soyledi bize.
9. haftaya gelmistik ki, bir cumartesi sabahi boynunda pembe kurdelesi, bebe sampuani kokulu kirmizi tuyleri ve boncuk gozleriyle saskin saskin etrafina bakinan Maya kucagima birakilarak uyandirildim zira Bonnie cuma gunu Mr. T'yi aramis ve Maya'nin hazir oldugunu istersek h.sonu onu alabilecegimizi soylemis ;) Zenci hip-hop'cu klibi gibi hallerimiz biraz komikti!! ama cok eglenceli bir surpriz oldu bu bana ;)
Tesekkur ederim sevgilim, bitanesin sen! 2009 kararlarimizdan biri daha hayata gecti, kaldi geriye 4 ! Anladin sen onu ;)

Hi guys :) Let me introduce to you the world's sweetest,loveliest and smartest tiny toy Poodle "MAYA". Her heart has been beating innocently for the last 14 weeks in this cruel world. She is with us for almost 4 weeks. It was one of 2009 resolutions and we are glad we got her. She is a perfect addition to our family.

14 yorum:

  1. Denizzz, aman Tanrımmm bu ne kadar tatlı, şeker, bıdı bıdı bişey böyle.... :)) Çok minik ... Mr. T'nin süprizi gerçekten çok değerli, hiç böyle bişey beklemiyordum açıkcası. Maya'yı benim yerime öp canım...

    YanıtlaSil
  2. Deniz inanmıyorum ya öldürüceksin beni! ay ben bunu yerim yerim yaa..İsminede bittim zaten:) Yazıcak bişey bulamıyorum :))

    YanıtlaSil
  3. Ahhh Tanrımmmm! Deniz bu ne tatlı birşey böyle!!! Lütfen benim için de bir mıncıklar mısın onu? Ben de aynen senin gibi düşünüyordum, 18 yıllık kedim Tekir öldüğü zaman 1 hafta kendime gelememiş ve bir daha asla kedi almayacağıma dair yemin etmiştim ama Tekirin ölümünden 2 ay sonra üç tane birden aldım... Gerçekten onların o kadar masum ve saf bir dünyası var ki insanda bağımlılık yapıyorlar... Maya çok şanslı senin gibi sevgi dolu bir sahibesi var artık :)

    YanıtlaSil
  4. ayy tatlım benim nası şirin oyuncak gibi !!!

    casper'dan bahsettiğini hatırlıyorum , çok üzüldüm // ben de kaplumbağalarımı kaybetmiştim , hatırlayınca gözlerim doldu :( ben yere yatardım , onlar üstümde dolaşırdı =((

    YanıtlaSil
  5. Oyuncak gibi pek tatlı bir şey, uzun güzel yıllar geçirmeniz dileğiyle :))

    YanıtlaSil
  6. İnanılmaz şeker.Oyuncak gibi.Köpeklerden korkan ben bile çok özendim şimdi.

    Şapkanada bayıldım

    YanıtlaSil
  7. çoooookkkkk şiriiinnn:) puddle zaten direk şirin yani:)

    bilekliklerinin mavi renkli olanını, kenneth jay lane'den küpesini aldım, muhteşem duruyor!

    YanıtlaSil
  8. hayırlı olsun acaip sirin.. bende bugün,gecici olarak misafir bende kalan casper adında bir hasta bebek köpegi kaybetim:( isimleri bir tesadüf olmus..

    YanıtlaSil
  9. Kızımmmm, çok komik bi şi bu!:)))))
    oyuncak gibi.:)))
    Ya Deniz,inan bana bakmayan beselemeyen anlayamaz duygularını.Biz de Barney(Spaniel cocker) var.Eşim daha evlenmeden almıştı bana ama babam istemedi.Bi şekilde idare ettik, ben de, onda, kayınbabalarda....Sonra bize geldi ama bizim mobil hayatımız başladı,kayınbabalara gitti.Orda biz de olduğundan daha mutlu ve şımarık:))

    YanıtlaSil
  10. Elvancim senin adina operim ;)

    Dilancim senin adina yerim ;)

    Nonicim senin adina minciklarim ;)

    Fashioncholic, Moda Cadisi ve Pell-in oyuncak ayiya benzetiyorum ben de ;) Amin!

    Sedacim benim bilezikler de Kenneth Jay Lane'den unutmusum yazmayi ;)

    Idilcim cok uzuldum, basin sagolsun ;)

    Itircim benim de senelerdir iddia ettigim budur! Onlarin o masum gozleriyle bakismayan, o hicbir karsilik beklemeden seni oldugun gibi seven minik kalplerinin atisini avucunda hissetmeyen anlamaz bu sevgiyi!

    YanıtlaSil
  11. uzunca bir süre oyuncak zannettim :) cok seker, Masallah

    YanıtlaSil
  12. Tesekkurler Kristal Kure ;)

    YanıtlaSil
  13. yorumlari okumadan bende yazacaktim tipki oyuncak köpek gibi duruyor diye : ) Hayvani seven insanlardan hic korkmuyacaksin der annem hep, cok dogru bencede : )

    YanıtlaSil
  14. Tesekkurler viva!
    Annene katiliyorum vivacim ;) Benim de bir insanda olmasi gerektigini dusundugum kistaslarimdan biridir hayvan sevgisi!

    YanıtlaSil