Ağustos 31, 2009

Cherries


Herkese Merhaba ;) Efendim, ben ne zaman bu cok sevdigim kirazli cantami taksam aklima tuhaf bir cocukluk anim gelir. Sanirim 3 yaslarindaydim ve anlasilmaz bir sekilde kiraz delisiydim. Sadece yemek icin saniyorsaniz yaniliyorsunuz zira ben kirazlari kulaklarimda kupe niyetine tum gun tasir, kirazli ayakkabilar ve elbiseler giyerdim. Tek tutkum bu-muydu? hayir bir de asetonun kokusuna ve tadina bayilirdim. Allaha sukur annem her denememde beni yakalasa da yine bu yakalamalarindan birinde canina tak edip beni korkutmak istemis olacak ki beni en zayif yerimden vurup ;) " Asetonun tadina baktigin icin bir daha asla kiraz yiyemeyeceksin eger yersen once hasta olucak ve sonra oluceksin-sin-sin!!!" dedi.
*GADDAR ANNE! Inanilmaz korktugumu ve uzuldugumu sanki dunmus gibi hatirlarim. Tabi saf ve temiz cocuk kalbim buna inanmisti ve ben kirazin yanina yaklasamiyordum bile. Taa ki abimin arkadaslarinin bize video izlemeye geldigi o gune kadar.. Annem, abimin arkadaslarina yaz meyvelerinden hazirliyor, bende onu izliyordum tabi listede kiraz da vardi annem kirazlari tel bir suzgecin icine koyup yikadi, tabaklara bolusturup abim ve arkadaslarina dagitti. Onlar afiyetle kirazlari midelerine indirirken " Ben bir daha asla kiraz yiyemiycem" diye nasil agladigimi, ne kadar uzulup pisman oldugumu size anlatamam. Annem de bu aglamalara dayanamamis olacak ki " Tamam yiyebilirsin ama eger bir daha aseton yalarsan asla ve asla kiraz yiyemeyecek kadar zehirlenirsin tamam mi? dedi. Annecigime soz verdim ve bir daha asla aseton sisesine yaklasmadim. Kucuk pembe bir yalanla vazgecirmisti beni bu tehlikeli aliskanligimdan.
Canim annecigim kivrak zekana hayrandim, hayranim, hep hayran kalicam!

Hi everyone :) Whenever I wore my beloved cerises bag I remember my weird childhood memory. I was I guess around 3 years old and totally a cherry lover *I still am ;) I also loved the taste and smell of my mother's nail polish remover. I always tried to lick or drink and my mom always caught me ( Thank GOD) One day, when I was trying to open the bottle with my teeth, my mother saw me and said " Since you tasted this, you will never, ever be able to eat cherry. If you eat you will get sick and die." I was shocked and very sad at the same time later my brothers' friends came to our hosuse to watch video. My mother prepared them some summer fruits and of course cherry was on the list. I remember everything exactly. They were eating cherries and I was crying like an idiot. After a while I thought my mother could't stand my crying and she said " You can eat but if it happens again you can never ever eat cherry, OK!"
I promised to my mom and never tried again.
The End

Jumpsuit:
Urban Outfitters
Necklace: Vintage
Belt: Thrifted
Sandals: Cole Haan
Bag: Louis Vuitton Cerises Speedy created by Takashi Murakami

14 yorum:

  1. Harika gözüküyorsun Denizcim süpeerr! Çantan da çok şirin! Güzel bir hafta diler, öperim kocaman!

    p.s. Annene helal olsun ;)

    YanıtlaSil
  2. Denizcim yine bayıldım sana... Kiraz hikayene de tabii ki:)) Işıl ışılsın...

    YanıtlaSil
  3. Ay kıyamam ben sana :)) Ben de kirazı hep çok sevmişimdir benim de çilek kokan bi bebeğim vardı sırf ona inat olsun diye adını kiraz koymuştum. Çilek ve kirazı düşman olarak görürdüm de... Tulumuna da bayıldım tatlım!

    YanıtlaSil
  4. yaşasın elimde 5 asgari ücret ederinde bir çanta ile dolaşıyorum çok zenginim ben çoook nihahahaa gördüm bugün seni!

    YanıtlaSil
  5. Merhaba Deniz:)şu enalttaki küçük resim çantanın üstündeki kirazlaramı ait?eğer öyleyse üzerindeki noktalar nedir?birde bu çantayı nerden edinebiliriz diye sormak istedim!cevaplarsan çok sevinirim:)
    sevgiyle kal..

    YanıtlaSil
  6. güzel hikaye :D

    ben de küçükken hep mutfak tezgahlerına tırmanıp şeker dolabından bişeyler aşırırdım hehe ...

    bi de annem : "aseton tırnakları acıtıyor , sen ojelerinin kendiliğinden soyulmasını bekle" derdi ama ben de herkese sorardım :D bozontuya vermemek için de onlar "kişiden kişiye değişiyor" derdi :D ama iyi ki öyle yapmış , bu halimle 1 yılda 1 100 ml.lik şişe aseton bitiriyorum ...

    YanıtlaSil
  7. Itircim kolonya da iyiymis ;)

    Nonicim nasil pratik bir cozum di mi? Helal olsun valla!Tesekkurler canim sana da ;)

    Elvancim tesekkur ederim ;)

    Nilim kiraz-cilek savaslari haa! Benim icin de rakipti onlar ;)Sakizdir,cikolatadir,topitoptur hepsini cilekli alirdim ama kirazin yeri bambaskaydi kalbimde ;)

    YAZIK onyargi derler bu yaptigina! Insan nasil bakarsa oyle gorur unutma!

    Gozdecim evet cantaya ait canim! O noktalar ise dikkatlice bakarsan saskin bir yuz,tum canta sasiran ve gulen kiraz yuzlerden olusuyor ancak yakindan baktiginda gorebiliyorsun uzaktan bildigin kiraz.Edinme meselesine gelince ben 2005 baharinda almistim New York magazasindan ve sinirli uretim oldugu icin sadece 2005 yaz ve baharinda satistaydi.Simdi tek secenek ebay ancak onda da cok dikkatli olmani oneririm zira %80'i sahte. Power-Sellerlardan almaya calis bir de eger karar verirsen bana ebay linkini gonderebilirsin ben de bir bakarim.

    Melikecim sen annenden daha cinmissin ona buna soruyormussun ben garibim inanmisim olucegime el suremiyorum kiraza ;)

    YanıtlaSil
  8. Surat hatların çok değişik,çok güzel!Pocahontas'a çok benzetiyorum ben seni:))

    YanıtlaSil
  9. kiraz benim için de çok özel bir meyveydi, aynen küpe yapardım ve düşmesinler diye minik adımlar atardım. bir de yedikten sonra çekirdeklerine de kıyamaz cebimde biriktirirdim :)
    aseton değil de uhu manyaklığım vardı benim de ellerime parmaklarıma sürüp sürüp onları kaldırmaya bayılırdım.
    bu arada unutmadan kemer ve ayakkabılarını çok beğendim denizcim :)
    fiyatlarını bilmiyorum gerçekten o kadar fazla mı o çantalar?

    YanıtlaSil
  10. Seda tesekkurler! Pocahontas'a benzetiyorlar beni evet ;)

    Pinarcim tesekkurler ;) Yok canim benim o kadar degil ama biliyorsun bizim memlekette bilmeden atip tutma pek bir yaygindir :(

    YanıtlaSil
  11. kesinlikle harika gorunuosunnn Deniz .)
    uR excellent bayildim bayildim bloguna da sana da yazilarina da .)

    kissess honey .)

    YanıtlaSil
  12. Yine muhtesemsin cok guzelsin, kiyafetlerin de cok sık valla ((:

    Ama bu aralar bloguna fazla yogunlasamiyorsun galiba okuldan dolayi :(

    YanıtlaSil
  13. Tesekkurler Lollacim ;)

    Eliente cok tesekkur ederim canim - evet okulum acildi :( Toparlarim 1-2 haftaya merek etme :)

    YanıtlaSil