Mayıs 21, 2012

Me

Uzun bir aradan sonra yeni bir kiyafet postu ile karsinizdayim. Neden uzun bir ara? Cunku kilolarimla basim dertte. 2 ay once hamilelik halini tamamlamis ve oglunu kucagina almis biri olarak bu halde olacagimi pek tahmin etmezdim. Ancak anladim ki surec boyleymis; vucuttaki odem ve muhtelif yerlere dagilmis kilolar oyle hemen vucudu terketmiyormus. Hele bir de benim gibi zaten kendini rahat hissetmedigi bir kiloda hamile kalanlar icin hamilelik sonrasi surec, hem psikolojik hem de fizyolojik olarak cok cok zormus. Kendimi zaten pek iyi hissetmedigim kiloma bile ulasmama!!! 6 kilo oldugunu dusunecek olursak siz benim bu hayiflanmalarimi biraz daha cekeceksiniz sanirim :( Bu arada hamilelik sonrasi kilolari vermede sihirli formulleri olanlar varsa aranizda lutfen paylassin.



Jacket\Ceket: Calvin Klein
Jean\Jean: Gap
Boots\Bot: Carin Wester
Bag\Canta: Vintage Gucci
Sunglasses\ Gunes gozlugu: Celine

57 yorum:

  1. fistikk gibisinnn ama yinede istedigin kiloya ulasmani temenni ediyorumm. Sevgiler canim ^ . ^

    YanıtlaSil
  2. Bu mu fazla kilo? Pardon ama bu benim en zayıf halimden bile iyi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim ideal kiloma gore fazla diyelim. Kimseyi incitmek istemem boyle hassas bir konuda :(

      Sil
  3. Deniz inan sikayet edecek hic bir seyin yok sakin uzulme zaten oglusun bi ayaklansin nasil eriyip dal gibi oldugunu anlamayaksin :) Henuz cok genc olsamda 17 yasinda kardes sahibi oldugum ve gozlerimin onunde buyuyusune sahit oldugum icin sana her adimi tek tek soyleyebilirim. Kilolarini hic dert etme doya doya ye zaten gidecek onlar :p Ayrica son fotografa bayildim :)
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Senden ne guzel, ne tatli bir abla olmustur kimbilir? Kardesin cok sansli! Moral verdin tesekkur ederim :)

      Sil
  4. buradan bakınca gayet iyi görünüyorsun ama insan kendi yapısını ve şeklini daha iyi bilir tabi..
    ben 18 kilo aldım hamileliğimde ve eski halime dönmem 5 ayımı aldı..moral bozmayacagız öncelik bu..elbet gidecek bu kilolar..motive olursan daha kolay olur.
    bol su,emzirme, vakit varsa yürüyüş ve her gün belli saatlerde belirli egzersizler..kalça çalıştırma,göbek için veya bacak hareketleri olabilir bunlar..yani bölgesel çalışma..
    evet kilo psikolojik etkiliyor bizleri ama sütünün kalitesi bozulmamalı..o yüzden gıda konusunda birşey diyemem..ama ne zaman moralin bozulsa oğlunu izle :) hoşçakal.JanseT

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de 18 kilo aldim. Ilk 12'si hemen gitti ama 6'si inatci cikti :( Psikolojimi bozmamaya calisiyorum dedigin gibi sutu etkilememesi adina. Destegine tesekkur ederim Janset, sen de hoskal :)

      Sil
  5. harikasın deniz hiiiiç takma,üzme kendini 6 ay hatta gözün korkucak ama 1 sene zaman ver kendine aslında şu anda çok gözükse de inan çok zaman değil geçiyorrrr,gidiyor kilolar,sen hep güzelsinnn:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cok tesekkur ederim, iltifat ediyorsun ^.^ Zaten gozum korktu ve kendimi hazirladim bu son 6 kilo biraz zorlayacak beni diye :(

      Sil
  6. Ama cok guzel gozukuyorsun canim her zamanki gibi ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Senin her zamanki nezaketin olmasin o :) Tesekkur ederim cok!

      Sil
  7. kim ne dersin harika gozukuyosun.....ozellikle beyaz pantolon giymek herkesin harci degilken sendee harika durmus. psíkoloji bitirmis bi blogger olarak sunu soluyorum ki kendine baski yapma sakin cunku boylede harikasin<3

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zezee bir psikoloji mezunu olarak nasil moral verecegini cok iyi biliyorsun :) cok tesekkur ederim <3

      Sil
  8. 2. ay kiloları dert etmek için çoook erken Deniz. İkizlerimi (İpek böceğim ve Deniz kızım) kucağıma alalı 10,5 ay oldu ve hala doğum öncesi kiloma ulaşmak için 3,5 kilo fazlam var. Ama gününü keyiflendirecek bir iki annelik tüyom var:
    1) Ödem denen şey +kiloyu olduğundan fazla gösteriyor. O yüzden bir kaç ay sonra tartı değişmese bile vucüdun toparlanacak; herkes zayıflamışsın demeye başlaycak :)
    2)Gaz sancısı çekiyorsanız (umarım çekmiyorsunuzdur; benim 4 ayım kolik 2 bebekle geçti!) uykusuzluktan kilolar hızlı gidiyor.

    3)Süt yapar diye herkes baskı yapsa da şekerli sıvı ve yiyeceklerden uzak durmak lazım. Zaten diyetindeki şeker fazlalılığı oğluşunda gaz sorununu tetikleyecektir. Tavsiyem bol bol su;sade su!

    4)Senin için durum nedir bilmiyorum ama aktif çalışma hayatında dönünce (benim için 4. ay gibi erken bir dönemdi bu) işle beraber annelik koşturmacası üzerine yapıştığını düşündüğün son bir-iki kiloyu götürüyor.

    5)Önümüz yaz; mimik oğlunla açık hava hem sana hem ona iyi gelecktir. Hem de düşündüğünden de fazla!

    Ha bir de Boyfriend jeanlerini her zamankinden çok seveceksin! Doğum sonrası hamilelik jean'i olmayan bir jean'imin içine girmeyi başadığım gün mutluluktan nerdeyse ağlayacaktım!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Allah bagislasin!

      1)Evet yuzuklerimi hatta bilekliklerimi bile hala takamiyorum ve odemin biran once vucudumu terketmesini diliyorum.

      2)Gaz sancisi kanayan yaramiz :( Annem yardimci oldugu icin cok cok uykusuzlugum yok ama kilolar gidecek diyorsan her seyi ustleneyim bari ;p

      3)Baskiyi benim midem yapiyor "Ac su kavanozu gotur bir kavanoz nutellayi" diye ;)

      4)Bakalim benim de oyle olacak mi?

      5) Iste ben de buna guveniyorum :) Cok guzel zamanda dogdu oglum.

      Ben pantalonlarima giriyorum ama bol lycrali olanlara..

      Uzun uzun yazmissin cok tesekkur ederim ^-^

      Sil
  9. Bence dusundugun kadar kılolu degılsın,gayette hossun:) bol bol emzır ve moralını bozma gercekten ıyısın!

    YanıtlaSil
  10. Merhaba,
    Harika gorunuyorsun. Hormonlar biraz insanin aklini karistiriyor. Bir daha eski haline donemeyecek gibi hissediyor insan. Ama tek sihirli formul emzirmek. Biraz uzun suruyor kilolari vermesi ama 6 ay icinde hamile kaldigin kilodan bile zayif olabiliyorsun emzirerek. En azindan benim icin oyle olmustu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba :) insallah benim bunyem de emzirerek kilo veren bunyelerdendir.

      Sil
  11. Bende şu an istemediğim kilomda olmama rağmen çevremdekiler böyle çok daha güzelsin modundalar ve sinir oluyorum. Aynı şekilde sen de öncesine nazaran çok daha güzel gözüküyorsun bence, daha kadınsı ve çekici :) çok ısrarlı olma eski kilon için.

    Sevgiler,
    Hale

    YanıtlaSil
  12. Bayıldım bayıldım bayıldım...Çok güzel bir annesin sen Deniz'cim..İki aylık bir anne olarak o beyaz pantolunu giymek yürek ister ama sana çok çok çok yakışmış...Anne olarak paylaştığın bu ilk resimlerinde diğerlerinden farklı olarak hissettiğim üzerine bir anne ruhu yerleşmiş ve o kadar yakışmış ki bu sana..Anne anne kokuyor resimlerin..Sevgilerle..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Deryaa ^_^ coook tesekkur ederim, moral verdin. Sevgiler benden..

      Sil
  13. Denizcim, kilo olayı tamamen yapısal; herkesin çok farklı. Bende de doğumdan sonra inanılmaz şekilde ödem vardı, bir hafta boyunca ayakkabılarımı bile giyemedim düşün artık. Sonra yavaş yavaş indi, kilolar da 4,5 ayda gitti. (arada hormon tedavisi gördüm, bu da uzattı tabii süreyi)
    Rejime falan hiç gerek yok, emziriyorsan çok daha çabuk gidecek bu kilolar. Ama 9 ayda alınıyor sonuçta, 9 ay süre tanımalısın kendine.
    Senin kiloya müsait bir yapın yok bence, bir-iki aya hepsi gider merak etme.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ayakkabilarin sikma durumu bende hala devam ediyor :( Iki arkadasimin ayaklari buyumustu dogumdan sonra (geriye donmemek uzere) umarim benim de oyle olmaz. Benim ilk etap 12 kilo cok kolay gitti ama kalan 6 biraz inatci gozukuyor. Aslinda kiloya inanilmaz musait bir yapim var Lacin'cim :( dikkat etmesem yanarim.

      Sil
  14. Gayet iyisin, ama önemli olan senin nasıl hissettiğin tabi, burada insanların dediklerine bakma. Fakat yapılmayacak bir şey değil. Bence biraz psikolojik olarak bu konuda rahatlarsan çok daha kolay üstesinden gelirsin =) Hem bu kilolar tatlı kilolar dünyaya getirdiğin oğlundan kalan bir şey =) Yaparsın sen.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaparim di mi? ;) Moral verdin tesekkur ederim!

      Sil
  15. deniiizzz, uzun zamandır blogununu ziyaret edemiyordum daha doğrusu yoğunluktan hiç birşey yapamıyordum... Şimdi girince bir baktım ki bebeğin olmuş inanamıyorum! Harika! Tanımadan sevdiğim nadir insanlardansın?! Garip değil mi?:) Nyse bebeğin ve eşinle güzel, huzur dolu, sağlıklı ve mutlu bir hayat sizin olsun! Sevgi ile...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aaaa sen uzun zamandir yoksun o zaman :( acma bir daha arayi bu kadar. Tesekkur ederim guzel dileklerine. Ben de beni okuyan, zaman ayirip yorum yazan, guzel dileklerde bulunan sizi seviyorum :)

      Sil
  16. Denizciğim hayırlı uğurlu olsun, allah, oğluna herseyin en güzelini, en hayırlısını versin inşallah. Çok sevindim adına.

    Kilolarına gelince bence şuan hiç takmamaman gereken bir konu. Ben hamile kalmadım ve o psikolojiyi tabiki bilmiyorum ancak çevremdeki hamile kalan arkadaşlarımın hepsi çok çok zayıfladı. Förmülünü sorduğumda emzirmek olduğunu söylediler.Bir de sen normal mi doğum yaptın bilemiyorum ancak sezaryen ile normal doğum da kiloyu etkileyen etkenler.
    Emin ol samimi duygularımla söylüyorum ki inan daha yeni doğum yapan bir taze anne için fıstık gbisin.

    kilolarına fazla takılma, bu sürecin keyfini çıkar, zaten onlar gider.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cok cok tesekkur ederim! Darisi isteyen herkesin basina :) Bakalim ben de emziriyorum umarim ayni sekilde kolaylikla verebilirim tum kilolari.

      Sil
  17. Denİz Hanım hangi ülkede yaşıyorsunuz?

    Bana da beklerim :))

    Cosmopatra.blogspot.com

    YanıtlaSil
  18. hiç kilolu görünmüyorsun demek istiyorum ama ben de her 'kilo vermem lazım' diye hayıflanmaya basladıgımda,etrafımdakilerin 'sacmalama' vb cümlelerine olan hislerimi bildiğimden,demiyorum .. uzun bir cümle oldu farkettim :)

    herkes en mutlu oldugu kiloya ulassın,amin :)

    ama bu kiloları getiren bebegin oldugu için bende hemen kurtulmana gerek yok biraz bekleyebilirler :)

    karatay diyeti yaptım,memnun kaldım ama sanırım bebegin henüz küçük oldugundan,süt vs , diyet uygun olur mu?
    ama daha sonrası için karatay'a bir bak derim

    sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Uzun ama cok anlamli bir cumle oldu. Amin! Karatay diyetine baktim emzirdigim icin diyet yapamiyorum ama aklimin bir kosesine de yazdim bir gun ihtiyacim olursa deneyecegim. Sevgiler benden..

      Sil
  19. beyaz bır pantolonla o kdr ıyı gorunuyosunkı kımse neredeyse 2 ay once dogum yaptıgını anlamayacak neredeyse..ama tabı sen kendını kotu hıssedıyosan o baska..bence genc ve guzel bır anne olmanın tadını cıkar kılolar nasıl olsa en gec 1 seneye kalmaz sana veda ederler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zeys tesekkur ederim, iltifat ediyorsun :)

      Sil
  20. her zamanki gibi super gorunuyosun hic dert etme henuz cok erken 2 ayda bu goruntu muthis basari ben 2 tane cocuk sahibi insan olarak sana soyluyorum 1-2 aya kalmaz eski haline donersin 7 yaisnda oglum 5 yasinda kizim var ben 102 pound um desem:)):)oglun sana bu konuda cok yardimci olucak emin ol:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) off korkutma beni simdiden! Zaten yaramaz olacak gibi oglum ;)

      Sil
  21. Denızcım bence çok hoş görünüyorsun,,hem bu süreçte kilo wermek kolay aslında tamam birden ınsan tığ gibi olmuyor ama emzirmenin kilo vermede kolaylığı çok fazla.
    Bence sen istedığini ye akşam 7 den sonra meyve ağırlıklı beslen,,hiç dert etme :)

    findthechiclife.blogspot.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cok tesekkur ederim! Aksam 7'den sonra bir sey yememeye calisiyorum yaklasik 1 haftadir. Cok cok aciktiysam soya sutu falan iciyorum, bakalim :)

      Sil
  22. bence gayet iyi görünüuyorsunuz:))

    pelin-in.blogspot.com

    YanıtlaSil
  23. Denizcim merhabalar. Seni uzun zamandır takip ediyorum ve çok beğeniyorum. Öncelikle bebeğinle ve ailenle çok huzurlu ve mutlu bir hayat yaşamanı diliyorum. 2,5 yaşında kızı olan bir anne olarak bu konuda sana birtakım fikirler verebilirim sanırım. Öncelikle hayatı boyunca zayıf kalmış biri olarak doğuma 13 kilo almış olarak girdim ve sadece 4 kilosunu atarak eve döndüm. Şoklardaydım çünkü doğumdan sonra çoğunun gideceğini söylemişlerdi. Gitmeyince iş başa düştü:) Doğumdan 10 gün sonra sadece akşamları çıkarmak üzere korse kullanmaya başladım. 22 ay boyunca emzirdim ki bunun çok faydası var bence. Emzirdiğim için yemek konusunda kendimi hiç kısıtlamadım. Başucumda hep su şişesi durdu ve günde 3 litreye yakın su tükettim. Ve sana ülkemizin nimetlerinden birini daha öneriyorum ki doktoruma söylediğimde o da hastalarına önermeye başladı. Çukurova bilgesinde yaygın olan bir karışımdır, doğumdan sonra hem anne içer hem de gelen konuklara ikram edilir. Anneyi psikolojik olarak rahatlatıp, anne sütü sayesinde bebeğin gazını kesmesi( ki ben kızımı emzirip kaldırdığımda kendiliğinden çıkarırdı gazını) ve onu rahatlatarak bütün gün uyumasını sağlaması bir yana ödemi atması ve kilo verdirmesi de cabası. Karışımdaki maddeler 2 zencefil, 2 zerdeçal, 1 avuç karanfil, 5 çubuk tarçın, 2 muskat cevizi, 2 havlıcan, 1 avuç yeni bahar. Temiz bir tülbentin içine bu malzemeleri sararak 4-5 litre suyun içinde 2-3 saat kaynatıyorsunuz. Şekerle kaynaması daha iyi olduğundan içine biraz da şeker koyabilirsiniz. Kaynadıktan sonra dilerseniz üzerine biraz ceviz dövüp koyabilirsiniz ki enfes oluyor. Bu mucize baharatlardan ben günde 5 fincan içiyordum. Sonuç olarak huzurlu, gazını rahat çıkarabilen mutlu bir bebek, bu sayede rahatlayan bir anne ve hızla giden şişkinlik. Ben hamile kaldığımda 53 kiloydum, doğumda 13 kilo alarak 66 oldum ve şu anda 49 kiloyum:)) Zaten bebeğin yürümeye başlayınca daha hızlı gidecek kilolar peşinde koşturmaktan. İlk zamanlar zor zamanlar, yaşayan bilir o psikolojiyi, o yüzden seni çok iyi anlıyorum Denizcim. Ama hiç merak etme kesinlikle yalnız değilsin. Hepsi geçici duygular, kalıcı olansa sana kendini olağanüstü hissettiren annelik hissi. TADINI ÇIKAR LÜTFEN..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gozde cok tesekkur ederim guzel dileklerine, Amin! Ben 18 kilo aldim ve sadece 4 kilosunu atarak dondum eve. Senin gibi ben de soka girdim tabii. Korse ara ara ben de kullaniyorum aslinda annem her gun kullanmami soyledi ama dinlemedim sozunu :(

      Lohusa serbeti degil di mi bu? Hemen uygulamam lazim butun malzemeleri bulabilirsem. Verdigin bilgiler, moral icin cok tesekkur ederim. Bu kadar zaman ayirip, uzun uzun yazman inan benim icin cok degerli, cok tesekkur ederim!

      Sil
  24. Bence 2 ay önce doğum yapmış biri olarak oldukça iyisin. İlk etapta bebeğin anneyi emmesi çok önemli olup, tabiki annenin psikolojisi de çok önemli. Kısacası ben kilolarımdan Dukan diyeti ile kurtuldum ve çok mutluyum. Tam bana göre bir diyetti ancak iyice okuyup değerlendirmelisin. Ve bana kalırsa bu aralar pek diyet olayına girme dediğim gibi gayet süpersin. Ama süt olacak diyede yemeye içmeye vurmamalı. Sadece su bile tek başına süt yapıcı bir içecek.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dukan diyetini o kadar cok duydum ki! Herkes cok memnun konustugum ben de bir bakayim bakalim. Haklisin, zaman ayirip yazdigin icin cok tesekkur ederim.

      Sil
  25. Denizcim selamlar ben yaklaşık 5 aylık hamileyim. şu anda ne kadar salata yeşillik yersem kardır diyorum. Doktorum hamilelikten sonra da salata, brokoli yememi özellikle söyledi. Hatta bulgur içeren yiyecekler mesela kısır, bulgur pilavı, çorbası hem süt yapıyormuş hem de kilo aldırmıyormuş. Bunu duyan eşim Ekmek yerine bulgur pilavı yiyor mesela kilo vermek için(tam 5 kilo verdi + bol bol su içerek ) çünkü başka birşey tok tutamıyordu onu ekmek hariç. Bol bol su içmemi önerdi ben günde 1 bardak suyu bile zor içiyorum ama artık aldım bir sürahi doldur doldur iç ohhh mis :D Emzirmek de 500 kalori yaktırıyormuş. Doğumdan sonra protein ağırlıklı beslen mümkünse, hem bebek hem kendin için. Bezelye, fasulye tarzı yemekleri tüketmeye çalış. Mesela ben bir de sütü bıraktım yoğurda başladım hem şişkinlik yapmıyor tatlı istediğimde yoğurda meyve doğruyorum, istersen azıcık da reçel at tam hafif yaz tatlısı sana nutellayı bir süre daha unutsan çok iyi olur hem yağ küpü o tür yiyecekler.Şimdi derler ya bekara karı boşaması kolay olur diye benimki de o hesap oldu biraz ama benim bünyem kilo almaya çok müsait ve doktorumun önerileri bunlardı. Kırmızı et tüketmemi önerdi bir de hem bebeğin zeka gelişimi içinde önemliymiş. Balığı bıraktım vitaminlere başladım yine doktor önerisiyle tabi. Ayrıca dert edilecek kilon bile yok anacım senin boylu poslusun maşallah, gayet fit ve güzel görünüyorsun. Hiç güzelliğinden bir damla eksilmemiş hamilelik yüzünden. Allah mutluluğunuzu daim etsin inşallah, sizleri nazarlardan korusun :) Kilolar gider bir şekilde sen kendini bu yüzden strese sokma, dışarıda spor yapmayı sevmiyorsan ya da vaktin yoksa bebek nedeniyle, mekik çekmekle başla emin ol hiç zor değil ve 1 ayda belimde incelme olmuştu hamilelikten önce sabah akşam 50şer kere çekiyordum. hiç zor değil önce 10 ar 10 ar başladım bünyem alıştıkça artırdım. bunlar benim önerilerim. Dünyalar tatlısı bir annesin maşallah. bebeklerinin peşlerinde koşturuken bir deri bir kemik kalan, yemek yemeği unutan arkadaşlarım var sen kendi bünyeni bizlerden daha iyi bilirsin, seni neyin motive edip etmediğini de, sağlıktan başka hiçbir şey önemli değil şu dünyada.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne guzel uzun uzun yazmissin. Butun onerilerin aklima yatti ve hatta yavas yavas hayatima adapte etmeye basladim bile. Cok tesekkur ederim zaman ayirip yazdigin icin.

      Sil
  26. Deniz'cim, sen zaten hep sağlıklı ve doğru beslenen birisin bildigim kadariyla, dogum kilolarini da kendi bildigin gibi en kisa zamanda verecegine inaniyorum ben. Bu arada tekrar tebrik ediyorum seni, oglunla mutlu, saglikli bir omur gecirmeni diliyorum. Ben de hamileyim biliyor musun, 4,5 aylik oldu nerdeyse ve de iki gun once cinsiyetini ogrendik, bizimk de erkek:) Ben bayilirim oglan cocuklarina cok sevindim o yuzden. Blog olayinda hep senin ilham kaynagim oldugunu soylerim ya, bak tamamen tesadufen de olsa, bunda da takip ettim seni :))

    Opuyorum cok ikinizi de

    denizsaatcioglu.blogspot.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili adasim sana harika bir hamilelik diliyorum. Ben hep kiz isterdim ama oglan da bir baska kucagina alinca ne demek istedigimi anlayacaksin ;)

      Sil
  27. harika çekimler bunlar :) başarılarınızın devamını diliyorum :)


    http://enacemiyazar.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  28. Super valla bayıldım!
    Gap pantolonlarını sevmem normalde ama bunu da sevdım :)
    http://e-nsisters.blogspot.com/

    YanıtlaSil