Mart 02, 2012

Window Shopping at Rodeo Drive Part I

Merhaba, bir "Sukurler Olsun Bugun Cuma" postuna daha hosgeldiniz. Bugun sizlere Ozel Bir Kadin filmini izleyenlerin animsayacagi, Julia Roberts'in muhtesem bacaklariyla endam edip, elbise almak icin girdigi magazanin birinden dis gorunusu yuzunden kovulmaktan beter edildigi meshur Beverly Hills Rodeo Drive'dan sesleniyorum. Bu tarz yani magazaya gelen kisinin dis gorunusune gore agirlamanin hala Turkiye'de var oldugunu her yaz goruyorum ama inanin bu Amerika icin gecerli degil zira ayaginda parmak aralari ve altinda pijamadan bozma esofmaniyla King of Prussia alisveris merkezindeki Tiffany magazasinda $250.000'lik gerdanligi deneyenleri bile gordum. Neyse ben de gunduz gezdigim magazalarin vitrinlerini gece elime makinami alarak sizler icin cektim. Bu ilk kisim, 2. kisim da sahit oldugum bir durumun fotografiyla baslayacak.. Herkese harika bir hafta sonu diliyorum.



















17 yorum:

  1. insanın gözü döner burda, vitrinlerde kaybolur herhalde:)

    YanıtlaSil
  2. yaa ben de orda olmak istiyoruuuum!!^^

    mutlu haftasonları size de efenim, beni benden aldınız, teşkürler! :)

    YanıtlaSil
  3. Ahh Rodeo Drive ben de oradaydım bir kac ay once :) Ben de flip flop ornegini Las Vegas'ta LV'da tecrube ettim, insanlar oldukca dogal ve komplekssiz.. bizde kapıda duran guvenlik gorevlileri ve iceri girince bastan asagi suzulmek cabasi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Guzel bir egitimden gecirmek lazim Turkiye'deki satis gorevlilerini sanirim. Tam ifade edemedim ama ben tam aksini cok yasiyorum aslinda Turkiye'de. Bundan birkac sene once sarjimi Amerika'da unuttugum icin Kurtulus'ta bir dukkana girmistim ve satis elemani sarjin uzerindeki 5 YTL etiketini gozlerimin onunde belli etmeden sokmeye calisip bana sarj aletini 15 tl'ye satmaya calismisti!! Ama bu bahsettigin suzmeler, tavirlar, saygisiz cevaplar baskasina da yapilsa eger ben magazadaysam ve buna sahit olduysam beni cok rahatsiz ediyor.

      Sil
  4. yorumun öyle doğru ki! hatta LV mağazasında yaşadığım bir olayı bu yazımda( http://modefeminine.blogspot.com/2010/09/lv-nin-ayb.html) detaylıca anlatmıştım. Malesef fotoğraflar acılmıyor o yuzden sadece yazı kısmına yorum yapabildim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Basindan gecen olayi okudum, trajikomik!!! Ben bu postu yazdiktan sonra oyle yorumlar geldi ki yanlisliga yanlislikla cevap verenlerle doldu email adresim. Yazima tepkisini satis gorevlilerini asagilayarak veren kimsenin yorumunu yayinlamadim ama inan bana bu kafa yapisi degismez :(

      Sil
  5. çokk güzel ya bende orada olsam fena olmazdı hani:)Bu duruma değinmen ne kadar güzel Türkiye de ne zaman insanlar ön yargılarından kurtulursa bu durumda sona erer herhalde sana da musmutlu hafta sonları..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zor.. Bu posta gelen birkac yorumu gorsen yanlisligi elestirirken bile yanlisliga dusen bir toplumuz biz :(

      Sil
  6. harika kareler... çıldırmamak zor!;)
    http://editorist1783.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  7. fotoğraflar çok hoş gerçekten :)

    http://fashionisable.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  8. gercekten hos bir kadinsin canim giyim tarzinda öyle bizde gecen sene izine gitmistik tr ye vapurla gezerken icecek satan adam bizide turist sanip 5liralik seye 15 tl istedi turkce konusunca piskince siz 5 tl verin turistlere oyle dedi niye öyle yapiyosunuz deyince onlarda para cok demezmi yani olmaz bu akilla bisey duzelmez yasemin

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tesekkur ederim :) Turkiye'yle ilgili tum rehber kitaplarda kaziklanmaya karsi turistler bosuna uyarilmiyor yani..

      Sil
  9. Saniyorum egitim yeterli değil cunku magazada satis danismani olmanin birinci tercih nedeni bence
    1- Diger mesleklere oranla daha fazla ucret kazanmak
    2- Magazadaki calisanlara taninan indirimden faydalanabilmek
    3- A plus markaların magazalarında calisan eli yuzu duzgun kızlarımızın da ne yazık ki uygun es adayı bulabilmek gibi amacları oldugunu ben cok iyi biliyorum.

    Bu yuzden diyorum ki bunu meslek olarak gorup satis odakli calisan, musteri memnuniyetini gozardi eden insanlar oldukca

    YanıtlaSil