Mart 11, 2012

Victory is Mine

Bugun cok sevdigimiz arkadaslarimizla disarida yedigimiz harika aksam yemeginin ardindan bizim eve cheesecake ve kahve icin dondugumuzde; evde Paris Printemps magazasi satis gorevlisiyle bir turlu anlasamayarak yaklasik 1 saat!!! suren telefon gorusmesiyle siparisini verdigim yeni Celine Audrey gunes gozlugum bekliyordu beni. Gecen Mart ayindan yani piyasaya ciktigi ilk andan itibaren Celine satan her yerde tukenen bu nadide!!! gozluk (T'ye gore bu bir pazarlama taktigi bana gore piyasada boyle bir modele duyulan ozlem) sonunda benim de gunes gozlugu koleksiyonumdaki yerini aldi. Adindan da anlasilacagi uzere gozluk, 1961 yapimi Breakfast at Tiffany's filminin basinda, efsanevi icon Audrey Hepburn'un NY 5. cadde'deki Tiffany mucevher magazasinin bir yandan vitrinine bakip bir yandan kahvalti ettigi meshur sahnede taktigi gozlukten esinlenerek tasarlanmis. Blogu uzun zamandan beri takip edenler bilir benim vintage Christian Dior gozluklerden olusan bir gunes gozlugu koleksiyonum var ancak gunes gozlugunde cok modern tasarimlardan hoslanmadigim icin uzun zamandir gunes gozlugu almiyordum. Jacqueline Kennedy'nin o essiz guzel tarzinda hep kullandigi kocaman kelebek gozluklerinden ilham alarak toplamaya basladigim vintage gunes gozluklerime ekledigim Celine Audrey'le bu gunes gozlugu almama orucuna bir son verdim :) Zaten dedigim gibi bu gozlukte de beni vuran o vintage hava oldu iste. Sozun kisasi neredeyse 1 senelik avim sona erdi, Zafer Benim!

Genis bir gunes gozlugu koleksiyonu olan ve bir cok eski fotosunda gorup bayildigim, "Anne bu gozluk duruyor mu? Nerede? diye sordugum annemin bir lafiyla bitireyim bu postu "Bir kadin goz kontagi kurmasi gereken bir ortamda degilse gunes gozlugu takmalidir!" Bloggerlar olarak blogumuza giren cikan kimseleri denetleme imkanimiz olmadigi icin goz kontagini gunes gozluklerimlerle bloke etmem sirf bu sebeptendir bugune kadar merak edip soranlara da buradan bir cevap olsun..

Not: Bu arada Barneys magazasinda gorustugum satis gorevlisine gore; Celine, Nisan sonunda bu cok ses getiren gunes gozlugunu tekrar piyasaya surmeye hazirlaniyor ancak gunes gozlugunu ureten Italyan firmayi maliyeti daha dusuk tutacak bir firmayla degistirdikleri icin yeni gelecek gozluklerde hem ufak degisiklikler hem de kalite olarak bir dusme bekleniyormus. Gecen sezonun gozlugune bir sekilde sahip olma isteginin bir sebebi de bu. Benim haberim yoktu ama duyunca klasik Celine Audrey'lerden birini kaptigim icin daha da bir sevindim, eger eski sezondan Audrey'e rastlarsaniz nacizane kacirmayin saldirin diye tavsiye ederim.

Hepinize iyi pazarlar..



22 yorum:

  1. Yeni parcayi Mutlu gunlerde kullan:) Gercekten nadide guzellikte bir tasarim. Bunu ben de cok begeniyorum :)
    Bu arada Deniz,gercekten guzel isler cikarmissin Blogunda. Artik yeniden daha SIK ziyaret edecegim:)
    Neslihan Tacar

    YanıtlaSil
  2. ben de neden objektife bakmadığını merak ediyordum hep. en fazla utangaçlıktan olduğunu tahmin etmiştim. ama bu tavrın bloga çok cook bi hava katıyor :) ve yorum yazmışken şunu da söyleyim. vintage bir parçayı kimse senin kadar yerinde kullanamıyor. stilini çok beğeniyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Utangaclik etrafimda insan varken vuku buluyor ;) Tesekkur ederim guzel iltifatlarina..

      Sil
  3. Gule gule kullan Deniz :)

    YanıtlaSil
  4. Alip iyi yapmissin :-) Harika bir gözlük! Classy and timeless!

    YanıtlaSil
  5. bende istiyorum:( çok güzel gerçekten güle güle kullan o zaman:)

    YanıtlaSil
  6. Süper, güle güle kullan.

    www.trendsbysevi.blogspot.com

    YanıtlaSil
  7. Annenin felsefesini çok sevdim, takdir ettim Bravo! :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Annem de daha neler var! Deryadir o derya :)

      Sil
  8. Denizcim gözlüğünü güle güle kullan artık en kısa zamanda bu gözlüğünle bi post paylaşırsın değil mi :))bu arada annenin sözlerine bayıldım:))
    bebek ne zaman geliyo :)) bizim ki bu çarşamba geliyo teyze oluyorum...bu bile benim için yeterince heyecanlı anne adaylarını düşünemiyorum harikaaa :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aaaa oyle mi omurlu olsun! Off heyecanim inanilmaz, anlatilmaz yasanir cinsten ;)

      Sil
  9. Adının bir şekilde de olsa hakkını veriyorsun. Derin bir insansın. Güzel ve harika bir anne olacağından hiç şüphem yok. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Insallah :) Guzel sozlerinize tesekkur ederim!

      Sil
  10. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil