Kasım 29, 2011

Willy Rizzo

I was at a private auction last Wednesday for only one piece, a coffee table that I've been obsessed with almost for a year. T was in a business meeting and therefore could not come with me. Since I'm an emotion-driven person we thought it'd be best to set an upper spending limit so that things do not go crazy and out of control under nail biting live auction circumstances. So, T made sure to write the amount on my hand just to refresh my memory. There were couple other people but I ended up having the winning bid. I still can't believe I own one of the most beautiful coffee tables designed and built by Willy Rizzo, one of the most influential photographers in 60's, who started designing furniture in 70's. The table fits our small apartment really well. The one I won and love most is the black glossy sunken coffee table which is shown in the first photo.

Gecen hafta sizlerden sans dilememin sebebi eBay haricinde ilk kez kanli canli bir acik artirmaya katilacak olmamdi. Yaklasik 1 yildir takinti haline getirdigim, eger bunu alamayacaksam omur boyu sehpa almam diye kendi kendime soz verdigim sehpayi ilk defa Londra haricinde bir yerde NY'da satisa cikartmislardi ancak en sevmedigim yontem olan acik arttirma usuluyle. Ben genelde duygulariyla hareket eden bir Koc burcu kadini oldugum ve bu satisa tek basima gitmek zorunda kaldigim icin her zaman mantigiyla hareket eden T elimin uzerine karar verdigimiz azami meblagi yazarak beni yolcu etti. Biz bu sehpayi cok istedigi her halinden belli olan birkac kisi olarak acik arttirmada kiyasiya mucadele ettik ve sanirim daha once birkac parca daha aldiklari ve tum alimlar nakit oldugu icin digerleri pes edince sehpa bana kaldi. Hala inanamiyorum 1960'larin en onemli fotografcilarindan, 70'lerin mobilya tasarimcisi Willy Rizzo'ya ait bir sehpaya sahip olduguma ama iste salonumuzun orta yerinde icinde minik yilbasi agacimizla bana bakiyor su an. Internette yaptigim kucuk bir arastirmayla asagida gordugunuz sehpalari buldum. Benim kazandigim, ilk fotograftaki yani hemen asagidaki siyah parlak olan.

*This is the one I won

Second photo is from Estee Lauder Heiress Aerin Lauder Zinterh's Hampton Home
Ikinci fotograf, Estee Lauder kozmetik firmasinin varisi Aerin Lauder Zinterh'in Hampton'daki evinden..



Hepinize sans dilekleriniz icin tesekkur ederim, inanin ise yaradi. Sizin de sansa ihtiyaciniz olursa bana yazin olur mu?

*Bir ara cektigi portreleri de paylasmak istiyorum sizlerle zira Marilyn Monroe'den, Salvador Dali'ye, Coco Chanel'den,Yves Saint Laurent'e donemin en onemli isimlerini kendine has uslubuyla cekmis bir portre fotografcisi Willy Rizzo.

10 yorum:

  1. Deniz bu harika birşey!!! Çook anlamlı çok güzel bir alışveriş olmuş:))Güzel günlerde, anlarda kullanın!!!

    YanıtlaSil
  2. hem çok şık hemde yalın, bende kendi evimle ilgili bir post yaptım ' @ home' başlıklı' göz atarsan sevinirim :)


    http://rainbowgatherer.blogspot.com

    YanıtlaSil
  3. muhteşem bişey denizcim bayıldım.güle güle kullanın...

    YanıtlaSil
  4. Canım 3. resimdekimi senin sehpan? çok şık duruyor muhteşem bence:)Şans senden yanaymış demek ki canım güle güle uzuunnn zamanlar kullanman dileğiyle:)

    YanıtlaSil
  5. nasıl sevindim senin adına bilemezsin! Eminim sana da süpriz olmuştur, o kadar profesyonel alıcı varken sana kalınca.. Çok doğru bir sahibesi olmuş sehbanın, çok şanslı ki kıymeti bilinecek, sevgi dolu bir evde çoğu tatlı olmasını umduğum nice güzel anıya şahitlik edecek yeni evinde:))

    mümkünse senin evinde nasıl durduğunu da görmek isteriz, büyük bir açıya gerek yok,herşeyi görmesek de olur istemezsen;)

    YanıtlaSil
  6. my lifebook cok tesekkur ederim :)

    Rainbow Gatherer tesekkurler! Atarim tabii :)

    NlyStyle tesekkur ederim :)

    Nurjan'la Moda simdi ilk basa aldim fotografi karismasin diye :) Benim sehpam yukaridan ilk fotografdaki; yani siyah parlak olan :)

    Adsiz: Bu ne guzel bir mesaj boyle. Cok naziksin, iyi dileklerin icin tesekkur ederim. Inan bana cok cok istedigim bir parcaydi ve gercekten bana kalmasina cok sasirdim. Biz belli bir limitin disina cikmamaya karar verdigimiz icin limiti olmayan biri ?!? gelir alir onu benden diye dusunuyordum :) Dedim ya iyi sans dilekleri ise yaradi. Ben evle cok ugrasan bir insanim, bana kalsa ben evimin tamamini cekip bir post yapmak istiyorum ama T yanasmiyor. Bakalim belki ileride parca parca bir seyler koyarim ya da belki T ikna olur :) Ilgine, guzel sozlerine, iyi dileklerine tekrar tesekkur ederim. Sevgiler..

    YanıtlaSil
  7. cok sevindim senin almana :) kısmet derler ya aynen öle :P cok güzel sehpa :) hayırlı olsun canım ♥

    YanıtlaSil
  8. selam Deniz, merak ettim ne isle ugrasiyorsunuz.. yani bu kadar unlulerin evini susleyen bir masayi daha yeni mezun oldugun halde alabiliyorsan wow demek istiyorum.. gule gule kullan..

    YanıtlaSil
  9. Essu tesekkur ederim :)

    Adsiz: Yorumunu 3 bolume ayirdim. Ilk 2 kisma ne cevabim, ne de bir yorumum var. 3. Kisim icin tesekkur ederim!

    YanıtlaSil
  10. blog'un cok kaliteli deniz.cok begeniyorum!

    http://bernabozkurt.com/

    YanıtlaSil