Mayıs 22, 2012

IMAN

3 gun once soyle bir email aldim:

Merhaba Deniz, Sana bir haberim var. Musterim, eski model\aktrist\girisimci IMAN 20/30'lu yaslarinda bir kiz ariyor bir fotograf cekimi icin. Senin ve tanidigim birkac kisinin fotografini gonderdim ve o iclerinden seni gormek istiyor. Umarim fotograflarini gondermeme kizmamissindir. 21 Mayis 4:45'te onu gorebilir misin? Adresini en yakin zamanda sana yollayacagim.

Siz boyle bir email alsaniz ne hissedersiniz? Ben cok heyecanlandim, gururlandim. 2 gun boyunca dolabimin tamamini deneyip en sonunda icine girebildigim nadir kombinasyonlardan birini uzerime gecirerek (aslinda daha once bloga giydigim kalem deri etegi giymekti amacim ama giyerken fermuarini patlattim) evden ciktim. Elimdeki adrese gore Soho'nun en guzel apartmanlarindan birine gidiyordum. Binadan iceri girdigimde kapi gorevlisine Iman'i gormek icin orada oldugumu soyledim o da once telefonla onaylatip daha sonra asansore binmemi ve asansorun onun tarafindan yukari cagirilacagini soyledi. Asansore binip beklemeye basladim, asansor beni en ust kata Iman'in penthouse'sine cikartti ve asansor evin icine acildigi icin kendimi bir anda evin icinde buldum. Iceriden birisi -Lutfen iceri gelin! diye seslenince sesin oldugu yone dogru ilerlemeye basladim ve Voila!! karsimda uzerinde jean gomlegi, siyah pantalonu ve dillere destan parlak bakir rengi cildiyle cay yapmakta olan eski super model, donemin YSL muse-u, ikonik Ingiliz sarkici David Bowie'yle evli Iman duruyordu, gulumseyerek cay ister misin? diye sordu bana. Ben cevap olarak bu an gercekdisi, inanilmaz guzelsiniz dedim -Ahhh guzellik gitti 56 yasindayim artik ama iltifat ediyorsun tesekkur ederim, sen de cok guzel bir kadinsin fotograflarina bayildim diye cevap verdi. Simdi soyleyin bana benim egom tavan yapmasin da kimin yapsin?

Konusmaya basladik ki benim icin 2. sok dalgasi olan Iman'in da benim gibi Siyaset Bilimi ve Uluslararasi Iliskiler okumus olmasini ogrendim. Masada oturup biraz daha sohbet ettikten sonra tarihi ve ayrintilari kesinlesmemis projesinden bahsetti. Polaroid 5-6 pozumu cektikten sonra sanirim 3 kez sarildik ve ellerimden tutarak asansore kadar beni ugurladi.

Tabii evinden bahsetmezsem olmaz bir kere salonun orta yerinde, koltugun hemen arkasinda bir kosu bandi var (formunu televizyon izlerken yuruyerek koruyormus) ayrica koseye koydugu dikdortgen masasinin uzerinde ve duvarlarinda sayamadigim kadar cok Afrika maskesiyle notr tonlarda dosedigi sicacik bir evi var Iman'in. Evine de, Iman'a da BAYILDIM. Bizim de ailecek bu yaz icin planlarimiz oldugundan proje gerceklesir mi tarihler, fikirler uyar mi bilmiyorum ama gercek disi ama cok guzel bir gundu benim icin, sizinle paylasmasam olmazdi.



I got this email 3 days ago: Hi Deniz! I have some news for you. My client, former super model/actress/entrepreneur IMAN is looking for a beautiful girl in her 20-30's to do a photo shoot with. I sent her your picture and a few other girls I know and she wants to see u! I hope you don't mind me sending your picture.. Can you go see her May 21th at 4.45pm? I will give you her address soon. What do you feel if you get this message? I felt so excited, immediately said OK! and I went to see Iman in her apartment today. It was a surreal moment for me. She is an intelligent and beautiful woman and so down to earth. Her penthouse is beautiful too. It was an unforgettable day and I thanked to my dear friend stylist Gisela for sending my pictures to her.

26 yorum:

  1. Seni hic kiskanmiyorum Deniz yok yok kiskanmiyorum :)) Adina cok sevindim NY'ta yasayip boyle bir sans bana denk gelmedigi icin ise biraz sansimada kustum tabii :D

    Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tarihler belli olana kadar kesinlesmis gozuyle bakamiyorum ama :( tesekkur ederim!

      Sil
  2. Güzel insanların başına güzel şeylerin gelmesi zaten hiç acayip diil:)
    Muhteşem bi anı, tecrübe olmuş, paylaştığın için teşekkürler <3

    YanıtlaSil
  3. Blogunu yeni takip etmeye başladım. Çok gururlanmış olmasın, tebrik ederim:) Umarım projede yer alabilirsin.
    Bu arada postunda tarih olarak Mayıs 22 yerine Haziran 22 yazıyor. Bilgin olsun.
    Sevgiler,
    Ceylan
    ceylanontheroad.blogspot.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hosgeldin, umarim :) Uyarin icin tesekkurler, duzeltmek icin baktigimda 22 Mayis yaziyordu nicin sana oyle gozuktu anlamadim. Yine de uyardigin icin tesekkur ederim. Sevgiler benden..

      Sil
  4. Denizcim, ben de okurken çok heyecanlandım. :)) Seni güzel bir projede görmek hem de yurt dışında gerçekten süper olur. Sen her işin altından kalkarsın... hayırlısı olsun..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Didem tesekkur ederim. Bakalim yaz icin bizim de kesinlesmis planlarimiz vardi onlarin tarihleriyle uyarsa cok mutlu olacagim :)

      Sil
  5. Waawww Deniz gercekten harika birsey bu yaaa!!! Okurken senin icin oyle heyecanlandimki anlatamam ;))) Insallah gerceklesir proje yaaaa!!! ;))) Opuyorum xxx

    YanıtlaSil
  6. super bi haber deniz:) senin adina cok sevindim:)

    YanıtlaSil
  7. çok güzel tabiii....süper heyecanlanman normal ....o zaman başarılar dileyelim...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Olursa daha da guzel olacak ama yine de guzel bir deneyimdi.

      Sil
  8. Harika bir şey kutlarım.Hatta insanın daha ne olsun diyeceği geliyor.

    Benim de koşu bantım salonda, aman kötü mü duruyor, arka odaya mı alayım derken; daha fazla yürümem gerektiğini hatırlattı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tesekkur ederim! Yok kaldirma sen onu, gordukce sucluluk duygusu duyar ustune cikar kosmaya baslarsin. Ben de mi alsam ne yapsam?

      Sil
  9. Deniz :) Tebrikler cok güzel bir haber :)
    Bu arada instagramdanda takip ediyorum bebeğin cok cok tatlı masallah :) Sevgiler :)

    YanıtlaSil
  10. güzel bir haber tebrikler

    http://fashionisable.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  11. çok mutlu oldum denizzzz fotoğraflarını da bekliyoruz, güzelliğin tescillendi :)))

    YanıtlaSil
  12. Tebrik ederim, sizin adiniza gurur duydum, sevindim.. sizi hep sessiz takip ederdim ama dayanamadim, secimlerinde hakli, bence kendinize yakistirdiginiz guzel bir stiliniz var ve guzel bir bayansiniz..;) Minik oglunuzda hosgeldi..

    Sevgiler

    YanıtlaSil
  13. çok etkileyici bir durum gerçekten. güzel olduğunuz kadar sanslısınızda küçük hanım:)

    YanıtlaSil
  14. Nasil muthis bir olay bu! Bir cok genc icin Iman pek birsey ifade etmeyebilir ama ben gencligini 80 lerde gecirmis biri olarak, onun nasil bir ikon oldugunu cok iyi biliyorum. Okurken bile heyecanlandim resmen :) Umarim proje gerceklesir de biz de burdan takip ederiz.

    denizsaatcioglu.blogspot.com

    YanıtlaSil
  15. ne kdr guzel anlatmışşsın bende ordaymısım gıbı hıssettım :) ve adına cok sevındım..ama haketmıssın dıyorum ınsllh devamında neler olacagınıda okuruz:)

    YanıtlaSil
  16. omg omg! muhteşem bir gelişme:))) gururla ve heyecanla okudumm!

    YanıtlaSil