Haziran 02, 2011

Statue












Gecen hafta, annemle birlikte Ozgurluk heykeline gittik. Aslinda daha once de gitmistik ama bu defa heykelin icine girip tam 334 dar merdiveni tirmanip tacina kadar ciktik. Kapali yerde kalma korkumu biraz tetiklese de tamami elle yapilmis bu guzel heykeli bir de iceriden gormek unutulmaz bir deneyimdi. Amerika'ya Fransa tarafindan hediye edildiginde aslinda parlak kirmizi bakir rengi olan renginin, deniz tuzu ve nemden yavas yavas yesile donmesi guzelliginden hicbir sey almadigi gibi aksine inanilmaz bir hava katmis ona; Fransa heykelin yapiminda bunu hesap etmismiydi bilmiyorum ama gercekte bozulan bir seyin bu kadar guzel bir hale donusmesi harika..Keske her bozulan guzellik baska bir guzellige donusse gercek hayatta da. Kendinize iyi bakin, sevgiyle kalin :)

Last week we went up to see the Statue of Liberty with my mother. In fact, I was up to the pedestal before. This time, though, I've been all the way up to the crown. I must admit it felt a bit claustrophobic to climb the extra-tight stairs (334 steps). I was so impressed how perfect and smooth the copper sheaths were formed considering they were hand-forged, as well as the simple yet fascinating chemistry that gradually turned the shiny copper tone into verdigris. I took some photos from the crown, so enjoy..

Silk blouse\Ipek bluz: Vintage
Trench coat\Trenckot: Armani
Jeans\Jean: 7 for All Mankind
Sunglasses\Gunes gozlugu: Urban Outfitters

9 yorum:

  1. güzel enstantaneler...

    http://trendydolap.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  2. bu güzel fotoğraflar için teşekkürler, gün gelir de gidip görmek mümkün olur mu bilmiyorum.Bluzunun ve pantolonunun renkleri de deniz ve özgürlük heykelinin birlikteliğiyle uyumlu olmuş, özellikle mi seçtin? merak ettim.. :)

    YanıtlaSil
  3. New York'u özledim. Hem de çok :(

    newyorklover-d.blogspot.com

    YanıtlaSil
  4. Ilk fotografi da siz mi cektiniz ve de nerden cektniz Deniz' cim, merak ettim.

    http://denizsaatcioglu.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  5. "Keske her bozulan guzellik baska bir guzellige donusse gercek hayatta da."
    inanırsak olur yahu, hatta çoğu zaman o an fark edemeyiz bozulan şeye üzülürüz ama daha sonrasında onun bozulması gerektiğini ve bozulmasının aslında bize faydalı olduğunu anlarız.. işte bunların hepsi zamanı kullanabilmekle ilgili :)
    sade ve güzelsin!

    sevgiler!

    YanıtlaSil
  6. Adsiz tesekkurler!

    esinspiration yok ozellikle secmemistim, tesekkur ederim ;)

    New York Lover D Allah kavustursun :( Guzel bir sehir ama kisi cok fena :(

    Adasim: 1. ve 2. fotograflar New York Times :) Helikopterden cekmislerdir herhalde zira cevresinde o kareyi yakalayabilecek bir yer yok!

    Beyaz Buyu: Belki de haklisin! Tesekkur ederim ;) Sevgiler benden..

    YanıtlaSil
  7. fotoğraflar gerçekten çok güzel bu arada neden bu kadar kirli new yorkun denizi dizilerde gece mavisi gibi görüyordum :):D

    YanıtlaSil
  8. denizcim ben bakarken bile korktum:)iyi cesaret sizinki valla.Peki meşalesine kadar da çıkılabiliyor mu?Helikopterden çekildiğini zannettiğin fotoda meşalede insan var sanki??
    Çook öpttüm seni fıstığım
    Biyo

    YanıtlaSil
  9. Lemon blossom filmlerde kandiriyorlar hep bizi :(

    Biyo sen nerelerdesin? Yuksekten degil de cikarken cok kotu oldum ben, cok dardi merdivenler!! Mesaleye sadece tamirat amacli cikilabiliyormus onun disinda ziyarete acik degil.
    Sevgiler..

    YanıtlaSil