Aralık 08, 2011

Positive Changes




Actim yine arayi degil mi? Nasilsiniz gorusmeyeli? Keyfiniz yerindedir umarim. Ben bugun uzun zamandir erteledigim doktor ziyaretimi gerceklestirdim. Doktorum strese bagli ulser suphesiyle Carsamba gunune anestezili endoskopi onerince tahmin edersiniz ki biraz moralim bozuldu. Eve gelince, once duzenli olarak yazdigim gunlugumu okudum daha sonra gunlugumun de bana verdigi ilhamla kendime asagidaki rehberi yazdim. Hani derler ya kelin ilaci olsa kendi kafasina surermis diye aynen o hesap, benim de hepsini uyguladigim soylenemez ama bu sene kararliyim doktor recetesi gibi uyucam bu listeye.

Huzur Recetesi

1) Gecmisi gecmiste birakin!
Gecmisteki olumsuzluklari akliniza getirip, tekrar tekrar yasamak ya da dusunmek sizi asagiya cekmekten baska hicbir seye yaramaz. Ne zaman akliniza sizi uzen ya da huzursuz eden bir sey gelirse; onu, sizi mutlu edenlerle degistirmeye calisin. Soylemesi kolay deyip kestirip atmayin, lutfen deneyin! Gercekten ise yariyor.

2) Buyutmeyin, kucultun!
Kucucuk sorunlarinizi dahi surekli onlari dusunerek buyutme egiliminiz varsa bu egilimi tersine cevirmeye calisin. Akliniza sizden daha buyuk dertleri olanlari; aclikla, savasla, caresiz hastaliklarla ugrasan insanlari getirmeye calisin. Bu yontemle sorunlariniz gozunuze cok daha kucuk gorunmeye baslayacak ve en sonunda yanlislikla sicak suda yikanmis yun kazak gibi coplugu boylayacak.

3) Buyuk beklentileri notrlerle degistirin!
Askta, arkadaslikta sozun kisasi hayatta hayal kirikligina ugratildiysaniz iyimser kalabilmek oldukca zor bunu kabul ediyorum ama en azindan sunu deneyebilirsiniz; * Hicbir seye ya da kimseye buyuk beklentilerle yaklasmayin bunun yerine tam olarak emin olana kadar notr kalmayi deneyin. Boylece eger hayal kirikligi yasarsaniz siddeti cok daha az olacaktir yureginizde.

4) Mukemmelliyetcilikten vazgecin!
Kimsenin hayati mukemmel degil, sizinki de olmayacak! Hayatin kusurlariyla guzel oldugunu kabullenin ve minicik, gereksiz detay ya da puruzlerle, kendinizi yormayin, uzmeyin!

5) Hayati once kendiniz icin yasayin!
Kimse icin kendinizi uzmeye degmez cunku hic kimse sizden daha degerli degil. Her zaman masanin bas kosesine kendinizi oturtun. Kimsenin sizi yonetmesine, kendi dogru ve yanlislarini size dayatmasina izin vermeyin. Hayati kendi kurallariniza gore yasayin baskalarininkiyle degil!

7) Sikayet etmekten vazgecin!
Eger bardagin yarisi bosculardansaniz bu hem size hem de sizi sevenlere zarar. Negatif negatifi ceker unutmayin. Yok siz eger negatif dusunmekten kendinizi alikoyamayanlardansaniz o zaman en azindan etrafinizdakilerle negatif dusuncelerinizi paylasmaktan vazgecin.

8) Kendinizi sevin, kendinizle barisin!
Siz kendinizi sevmezseniz baskasi sizi nasil sevsin? Birini mutlu etmek icin once kendiniz mutlu olmalisiniz bunu sakin unutmayin. Kendizi sevin hatta pamuklara sarin ;)

Benim huzur recetem bu. Sizin de akliniza gelen kucuk sirlariniz varsa paylasin olur mu?

Dress\Elbise: Ikinci el
Leather jacket\Deri ceket: Zac Posen (Target)
Gunes gozlugu\Sunglasses: Christian Dior
Backpack\Sirt cantasi:
Chanel
Hat&Boots\ Sapka&Cizme:
Urban Outfitters

25 yorum:

  1. fotoğrafların kaliteli,kombinlerin başarılı,eğitim ve hayat tecrüben oldukça iyi,gençsin güzelsin daha ne istiyorsun.keskin sirke küpüne zarar verir.rahat bırak mideni.günlüğüde at çöpe,birinci maddenin gereğini yap.sevgiyle kal

    YanıtlaSil
  2. Ben de çok mutsuzum bu aralar, dediklerini tekrar düşünüp denemeye çalışayım :)

    YanıtlaSil
  3. Huzur reçetesi süper fikir. Bence herkesin olmalı...ben de aklımda tutarım bunları ve sık sık hatırlatmaya çalışırım kendime. Her şerde bir hayır vardır der büyüklerimiz, fazla kaderci ya da polyanna yaklaşımı gibi gelir ama doğrudur. "Çok kötü gibi görünen bir durumun iyi yanlarını görebilme" Dilersen ekleyebilirsin listene :)
    Kırmızı deri ceketine vuruldum bu arada :)

    YanıtlaSil
  4. Denizcim, böyle bir huzur listesine tamda bu aralar ihtiyacı olan biri olarak listen çok hoşuma gitti. Söylediklerin çok mantıklı ama uygulama aşamasında bazen kendime söz geçiremiyorum :(

    YanıtlaSil
  5. süper bir yazı olmuş benim sırrım şu hergün kendime iyi düşün iyi olsun demek yüzüklerinide çok sevdim ceketinde fıstık gibi :)

    YanıtlaSil
  6. canımm yaaa geçen post mutluydun herşey iyiydi??hep öyle kalsanaaa??stres yapma artıkk!!
    liste süpper tamam canım ama benden sana huzur listesi için en önemli şart!şükür et!!sevdiğin biriyle berabersin,ailenin yanında olamaan da sağlıklılar(annen iyi oldu değil mi??)eeeeeeee o zaman napıyorsun,sahip olduklarına şükrediyorsun,zaten ister istemez mutlu da hissediyorsun.senin durumundan kötü olanları filan düşünme,herkese göre herkesin durumu daha iyi/kötü...sen yatağa yattığında şükür et,bak bakalım haklı mıyım?
    öptüm seni güzellik,sevgiler...
    fashiONözge

    YanıtlaSil
  7. Hande haklisin :( Sen de sevgiyle kal!

    Moda Cadisi umarim mutsuzlugun en kisa zamanda gecer :( Lutfen dene!

    Pinar tesekkur ederim! Bak ben onu unutmusum o da harika bir rahatlama bicimi. Biraz teslim olmak, her seyin kontrolumuz altinda olamayacagini anlamak lazim ;)

    Miss Sensible cok kolay degil maalesef biliyorum ama denemeye deger degil mi?

    Adsiz tesekkur ederim! Iyiler hep bizimle kotuler bizden uzak olsun..

    i-life's blog ;)

    YanıtlaSil
  8. Cok gecmis olsun Deniz, saglik sorunlari cok fena, cabucak atlatirsin insallah, iyi dileklerim seninle. sevgiler.

    YanıtlaSil
  9. tuguna tesekkur ederim! Sevgiler benden :)

    YanıtlaSil
  10. fashionozge sukur her zaman ediyorum aslinda, atladigim bir sey degil. Aynen senin de dedigin gibi her sukrettigimde ise sahip olduklarimi yeniden gozden gecirme firsatim oluyor ve icim huzurla doluyor. Soylediklerinde cok haklisin, hatirlatma icin tesekkurler!

    Ben de seni cok opuyorum!Sevgiler..

    YanıtlaSil
  11. Adaşımmm uzun zaman oldu sana yazmayalı ,
    her zamanki gibi şahane gözüüyorsun :)
    umarım önemli bir şey çıkmaz tahlil sonucun, çoook geçmiş olsun ...

    yazdığın listeye de aynen katılıyorum , ben de şunu keşfettim geçen sene.. evet moralimi bozan bir olay oldu, bunalımda kalsam 10 gün sonra biticek ama ben 10 günümü kaybetmiş olcam.. zamanı geri alamıcamıza göre olanları da değiştiremeyiz o zaman bunalıma girmek yok :)

    YanıtlaSil
  12. Supersin Denizcim!!
    Yazdiklarin cok cok dogru.. Bunlari duymaya o kadar cok ihtiyacim vardi ki, guzel bir ozet ve hatirlatma oldu.

    YanıtlaSil
  13. bence artık yeni post gelmeliii

    YanıtlaSil
  14. çok geçmiş olsun eminim bunu da atlatacak güç var sende

    YanıtlaSil
  15. Deniz'cim tesekkur ederim bakalim bekliyorum hala tahlil sonuclarini :( Soyledigin gibi degistiremeyecegimiz seyler icin kendimizi uzmeye gerek yok cunku uzsek de degisen bir sey olmayacak bir de ustune uzuldugumuzle kalicaz ;) Yas almakla baglantili sanirim insan her gun yeni yeni savunma mekanizmalari gelistiriyor ;)

    Felicity sevindim! Hatirlama tamamsa simdi sira uygulamakta ;)

    VeraBox karlar altindayiz kac gundur biraz isinsin soz her gun post yapicam ;)

    Adsiz tesekkur ederim! Bende her seyi atlatacak guc var Allah'a sukur ;)

    YanıtlaSil
  16. Listene bayıldım canım, çok güzel yazmışsın, hepimizin kulağına küpe olmalı bu maddeler!
    Çok öpüyorum seni, hep iyi ol narin prenses!

    YanıtlaSil
  17. Nonicim tesekkur ederim! Sen de hep iyi,hep iyilerle birlikte ol ;)

    YanıtlaSil
  18. senin için kolay,zeka engelli bir kardeşim var istemediğim bir bölümde ve okulda okuyorum,arkadaşım da yok,oldukça yalnızım,roaccutane kullandığım halde hala sivilcelerle boğuşuyorum,bırak zor durumları yaşamayı,yüzünde küçük bir sivilce çııkınca bile üzülüyorsundur.her şey hayatta güzelken mutlu olmak kolay tabi.anca alışveriş yap güzel giyin gül gez hayat güzel böyle tabi.

    YanıtlaSil
  19. Okumasi uygulamasindan belki daha kolay ama herkes hayatin gercekten cok kisa oldugunu goz onunde bulundurmali,isyankar olmayip sukredebilmeyi ogrenmeli daha mutlu bir insan olmak icin..
    Cok guzel yazmissin,yazilarini ve seni cok severek takip ediyorum.
    Sevgiler,

    Not: Styleboom'un H&M ile Navajo Trend Kombinleri Yarışmasında benim kombinimi secmistin ,kazanmadim ama destegin icin cok tesekkur ederim:)

    YanıtlaSil
  20. Çok güzel bir siteniz var. Başarılar dilerim ....

    http://www.tabloal.com

    YanıtlaSil
  21. Kapat bu blogu.

    YanıtlaSil
  22. Deniz'ciğim bu recete çok güzel uygulayabildiğimiz zaman ise hayatımızı gerçekten güzelleştiriyor:)Ayrıca arkadaşa katılıyorum şükür listenin başında oldumu gerisi geliyor zaten.Kombinin her zaman ki gibi harika biliyorsun ben senin tarzına hayran olduğum için ne giysen yakıştırıyorum:).Ayrıca sende ki bu deri hastalığı banada bulaştı galiba:) dolabımda her renk her model olsun istiyorum:)sağlıcakla kal canım..

    YanıtlaSil
  23. gerçekten çok güzel bir reçete her gün sabah uyandığında okunulması gereken bi yazı güne bu yazıyla başlamak lazım :))

    YanıtlaSil
  24. Saha e bir kombin olmus ve listeye arada bakip uygulamak gerek

    YanıtlaSil