Aralık 26, 2010

Winter Sun





Hi everyone! I am back after being silent for a while but all was for good. I finally finished my masters in Political Science. It's been quite stressful but everything turned out just fine. You can also follow me from my recently opened FACEBOOK PAGE. I'll have little surprises for those of you who "Like" my blog's facebook page. It feels great to be back again. Stay tuned!

Herkese merhaba! Uzun zaman oldu gorusmeyeli degil mi? :( umarim herkesin keyfi yerindedir. Malum Turkiye'de yasanan abuk subuk yasaklamalar nedeniyle bloglara ve bazi internet sitelerine donem donem erisim engellenmekte. Gectigimiz yildan beri bizlere yasatilan bu sacmalik sebebiyle bir sabah uyandigimda yine bloguma ulasilamadigini ogrenince!! zaten inanilmaz stresli bir donemden gectigim icin her sey duzelene kadar blog dunyasina minik bir ara vermenin dogru olacagini dusunup sizlere haber bile vermeden bloguma erisimi bu defa kendim engelledim. Bugune kadar bana yolladiginiz guzel mailleriniz icin, sizleri biraktigimi dusunup yaptiginiz geri don cagrilariniz icin, bu blogu neden actigimi bana hatirlatip gonderdiginiz pozitif enerji ve tezimle ilgili iyi dilekleriniz icin sizlere cok cok cok tesekkur ederim. Sizleri ve bu blogu birakip gitmeye hic niyetim yok bunu bilmenizi isterim. Bu blog hayatimin bir parcasi ve ben de yapi olarak bir seylerden kolay kolay vazgecen biri degilim.

Neyse gelelim sizden uzakta gecen son bir ayimda neler yaptigima. Lanet olasi mukemmelliyetcilik takintim sebebiyle tez danismanimi da bu tehlikeli oyunun icine katarak, yok basligi icime sinmedi yok burasi biraz zayif mi kaldi ne? diye tezimi sunacagim 8 Aralik tarihine sadece 5 gun kala yani 3 Aralik gunune kadar cok stresli ve keyifsiz bir donem gecirdim. Bu surecte, yanimda T olmasa kac panik atak nobeti gecirir, kac kez acil servise kaldirilirdim bilemiyorum ama atlattim. 3 Aralik Cuma sabahi, tezin son halinden olusan birer kopyayi 3 hocamin posta kutusuna biraktiktan sonra eve donerken anladim aslinda son donemde kendimi nasil yiprattigimi. Neyse tezi teslim edip 2 gun boyle mutlu mesut gezdikten sonra bu sefer de 8 Aralik Carsamba gunu saat 2'de yapacagim tez savunmamin heyecani dustu yuregime ki bu donemi ne siz sorun ne ben soyleyeyim. Dunyanin en iyi kalpli, en komplekssiz, insani asagilara cekmek icin degil ilerilere goturmek icin cirpinan ve maalesef ben Turkiye'de yasarken karsima cokca cikmayan, gercek akademisyen ruhlu hocalarimin 2 senelik iyi hallerini bir anda birakip bana dunyayi dar eden hallerini, sorularini gordum her gece ruyamda! Boyle TV'deki yarisma jurileri gibi karsima gecip -Bu tez olmamis Deniz! dediklerini hayal edip kendimi hep en kotuye hazirladigim bu surecin sonunda "Buyuk Gun" geldi catti ve hocalarimin karsisinda konusurken buldum kendimi bir anda. Kabuslarimda beni zorlayan hocalarin yerine tezimde elestirdikleri minicik noktalar icin bile benden 1000 kez ozur dileyen melekler vardi karsimda ve yaklasik 1 saat 45 dakikalik bir "KIBRIS SORUNU" tezi savunmasinin sonunda, hocalarim beni odanin disarisina cikartip bir 15 dakika da kendi aralarinda tartistiktan sonra -Tebrikleeer! diye seslenerek beni odaya geri cagirdilar. T fotograflarimizi cekti, ben onlara sarildim, onlar beni kucakladi ve ben hep yaptigim gibi, hayatimin bir doneminin daha kapanmasini gozyaslarimla muhurleyerek odadan ciktim. Sozun kisasi, 2 senelik karsiliksiz ogrenim bursumla, Lehigh Universitesi'nde yapmis oldugum Politika masterimi bitirmis bulunmaktayim, cok mutlu ve gururluyum, sizlerle de paylasmak istedim :)

Not: Sonunda blogumun FACEBOOK SAYFASINI actim. "Like" simgesine tiklayip da blogumu sevenlere bazi surprizler planliyorum haberiniz olsun ;)

Simdilik benden bu kadar!

Jacket\Ceket: Mango
Jean\Jean: Express
Boots\Cizme: Miss Sixty
Bag\Canta: Vintage Gucci
Gloves&Sunglasses\Eldiven&Gozluk: Urban Outfitters

25 yorum:

  1. Turkanflamenco27 Aralık 2010 08:40

    sonundaa bloga erisebildim, son postunu da zevkle okudum!
    Cok gurur verici olmali , butun emeklerinin sonucunu mezuniyetle taclandirmak...
    tebrik ediyorum, ve mezuniyet sonrasi yeni donemde basarilar diliyorum,
    simdi dinlenme, rahatlama zamanidir , tadini cikart :))
    San Diego dan sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. Basarilar! Cok tebrik ederim!

    Peki USA´da kalicakmisin yoksa dönecekmisin?

    Sevgiler

    YanıtlaSil
  3. ben de ne zamandir nerde oldugunu cok merak etmistim bu kadar uzun sure post yapmadigin olmamisti daha once dun gece google da arattim hatta erisim engellendi yaziyodu ben de bloglovin de bi aksaklik var sanmisim tebrik ederim umarim bundan sonra da hersey istedigin gibi olur

    YanıtlaSil
  4. çok çook tebrik ederiim, master bitince sırada ne var? tr'ye dönüş falan? ( yazdım ama çok da meraklıyım, kötü hissettim. ben de şimdi blogunu açarken'ben bu blogu facebook'ta paylaşayım da bazı arkadaşlarım da okusun' demiştim içimden :)

    YanıtlaSil
  5. Tebrikler Denizcim, senin adına çok sevindim ve gurur duydum!! Başarılarının devamını diliyorum :))

    YanıtlaSil
  6. Sükür kavusturana Denizcim, Ben de diyorum bende mi sorun var giremiyorum bloga diye:) Tebrik ederim seni, darısı esimin basına diyorum, o da Haziranda doktora savunmasinı yapacak:)Ne kadar güzel senin adına çok sevindim. Umarım bundan sonra istediğin herşey sorunsuz ve sıkıntısız gerçekleşir.Güzel yazılarından ve fotolarından mahrum bırakma bizi:)) İzmirden sevgiler.

    YanıtlaSil
  7. ne zamandır aklımdaydı mail atmak iyi ki gene aramızdasın(: bilmiyorum neden, okurken tüylerim diken diken oldu öğle bi bağ kurdum seninle neden nasıl bende bilmiyorum ama gönülden tebrik ederim umarım darısı başıma(:

    YanıtlaSil
  8. çok tebrik ederim bundan sonra her şey hep sorunsuz ve güzel olsun :)buarada ceketine bayıldım,bayıldım,bayıldım :)

    YanıtlaSil
  9. Çok sevindim geri dönmene ve güzel haberlerine. Tebrikleeeeer! Gerçekten çok özlemiştim blogunu. Henüz yanına bile yaklaşamam ama itiraf ediyorum ki, sen benim blogumu açma sebebimsin, bir daha bu kadar ara verme olur mu :)) Tekrar tebrikler..

    YanıtlaSil
  10. ohhh sonunda, ne kadar rahatladim bloguna tekrar erisebildim die :)) gercekten cok korkmustum, bi daha senin guzel yazilarini okuyamiycam, ilham weren kiyafet postlarini goremiycem die.. :(( ama sukur kawusturana diorum simdi :)))... tezini we sawunmasini da atlatmisin cok sewindim we basarilarin dwmini dilerim denizcim :))) seneye o sorumlulugu we stres donemini ben yasiycam :)) darisi da benim basima :)) tkr kucak dolusu tebrik ediyorum seni we sana kawustugumuz icin de cok mutlu oldugumuz belirtmek istiyorum :)))

    sewgilerle

    emilie xxx

    YanıtlaSil
  11. ohhh beee şükür kavuşturana. Ayrıca hayırlı uğurlu olsun, tezinide vermişsin, cok sevindim adına denizciğim.

    YanıtlaSil
  12. deniiiizz seni çok tebrik ediyorum!!! ve blogunu eminim yine okuyamıycam ama yinede bir bakayım diyerek açtım ta taa postu görünce çok mutlu oldum.:)

    YanıtlaSil
  13. şükür kavuştuk ohhh ;)))))))))

    YanıtlaSil
  14. Kocaman kocamaaaaan tebrikler tatlım :) Gerçekten zor ve sıkıntı bir süreçten geçtin ve bizleri de buna dahil ettin :) Şiimdi tadını çıkar :) Başarıların daim olsun Deniz'cim..

    YanıtlaSil
  15. Blogu tekrar acmana cok sevindim, her gun bakiyordum bloga girilebiliyor mu tekrar diye, tezin konusunda da cok sevindim tebrik ederim, darisi benim basima :)

    YanıtlaSil
  16. ohh! ben bile rahatladım,iyi hisettirmişsin yaşadığın stresi.. :)çooook tebrik ederimm, hayatta her zaman başarı seninle olsun, ne güzel bir mutluluktur; tadını çıkar.. :)

    YanıtlaSil
  17. beautiful pictures! you look so pretty!

    BM

    thebohemiangoods.blogspot.com

    The Flower Girl

    X

    YanıtlaSil
  18. Canim gecikmeli de olsa benden de tebrikler! cok gurur duydum seninle ve insallah darisi basima diyorum! :) yanimizda bize destek olan insanlar oldugu icin cok sansliyiz... bundan sonra cok güzel seyler yapicagina eminim!

    <3 Nesli

    YanıtlaSil
  19. Sana kavuşmak ne güzeeel :)
    İnan bloğuna giremediğim günler eksikliğini fazlasıyla hissettim. Senden haber alamamak ne kötüymüş meğer :(
    Tebrikler! Senin adına çok sevindim Denizcim. Başarılarının ve mutluluğunun katlanarak devam etmesini dilerim.
    Bu arada mutlu yıllar :)

    YanıtlaSil
  20. denizcim, mükemmeliyetçilik böyle bir şey işte. bende de sık sık değilse de ara ara parlıyor, ne yapacağımı şaşırıyorum!
    kısmen kurtulmana ve 2010'u keyifli bir şekilde geride bırakmana sevindim, 2011 sağlık, aşk, başarı, şans ve neşe katsın sana:)

    YanıtlaSil
  21. Denizcim tebrikleer!! :) basarilarinin devamini dilerim :)

    YanıtlaSil
  22. Evet sonunda dönmene çok sevindim deniz :))
    Sana ulaşamadığım zamanlarda inan bilgisayarımı kucağıma aldığımda ilk hangi sayfaya bakacağımı bilmez olmustum.Seni ve o güzel yazılarını okumayı öslemişim :))
    Tezin için çok sevindim,emeğinin karşılığını aldığını düşünüyorum.Okadar güzel yazmış ve o kadar güzel yorumlamışsın ki deniz Türkiyedeki prof. ile oradakiler arasındaki farkı.Bundan çok eminimki aynı düşünceleri ve şikayetleri ablamdan duymuştum ilk.Oda senin gibi yurtdısında master yapmakta.Her neyse umarım bundan sonra bizi bu kadar merakta bırakmassın ve yine herzaman olduğu gibi manzaranla birlikte çok güzelsin :))
    TUBA :)

    YanıtlaSil
  23. Denizcim, çok çok tebrik ederim. Beni de Mayısta sıkıntılı günler bekliyor, darısı başıma olur da umarım savunmamı verip kurtulurum :(

    YanıtlaSil
  24. çoook tebik ederim Deniz'cim, azmine disiplinine bayıldım.. Umarım yolun açık olur, herşey gönlünce olur canım

    YanıtlaSil