Ağustos 04, 2010

Beautiful but Lonely


Herkese merhabaaa! Nasilsiniz gorusmeyeli, nasil geciyor mevsimlerin en guzeli? Ben bomba gibiyim ama ayrilik kokusu yavas yavas sinmedi degil ustume :( Her guzel sey gibi bu harika tatil de vadesini doldurmak uzere. Bu arada resimlere bakip da aldanmayin Istanbul'da degilim ben. Cennet vatanimin cennet koselerinden birinde bunca senedir hic dikkatimi cekmeyen, degerini bilmedigim cesit cesit duygularla basa cikmaya calismakta ve gurbette yasamanin bana kattigi artilara sasirmakla, onlarla gururlanmakla mesgulum. Duygularim oyle karmasik oyle degisken ki bu ulkede; vazgecilmezligini, neden ayri kaldigimda burnumu sizim sizim sizlattigini cozmus durumdayim canim ulkemin. Mesela, sabahinda 3 gun once terziye verdigim 8 adet giysi tadilatini bana soylenen teslim saatinde almaya gittigimde daha hicbirisine baslanmadigini gorup sacimi basimi yolarken aksaminda arabayla geri geri cikarken hic menfaati olmadigi halde isini gucunu birakip beni oradan cikartmaya calisan 2 amcaya, gozlugumun cikan vidasini takan cakmakci yasli amcanin -Ne kadar amcacigim? soruma verdigi -Bir sey istemez hanim kizim! cevabiyla bu guzel ve yalniz ulkeye, cigerlerim patlayana, burnum morarana, gozlerim balon olana kadar; zevkle, buraya ait olmanin, bu topraklarda dogmanin hakli gururuyla aglayabiliyorum. Sokakta durdurup yol sordugumuz tas catlasa 7 yasinda olan koylu bir kiz cocugunun, 6 asamali yolu bize bir cirpida anlatmasiyla ve hatta bir de cikmaz sokak konusunda bizi uyarmasiyla cocugun, o keskin zekasina bakip Neden? tam olarak kalkinamadigimizi kara kara dusunup, cevap ararken motoruyla arkasinda karisi, onunde cocugu, sag elinde pazar torbasi, sol omzuyla kulaginin arasina sokusturdugu cep telefonuyla, agzinda sigarasi konusan ve esas gorevi olan direksiyonu kavrayarak degil avuc iciyle iterek kontrol eden aile babasina bakip cevabimi aninda alabiliyorum. Coskumun, sohbetimin, cozumlerimin, bir seyleri duzeltme istegimin, istahimin siniri yok bugunlerde. Mutluyum burda cok mutluyum hem de.. Sizleri de cok ozlemisim yazinca anladim bir daha bu kadar ara vermeyelim olur mu?

Jeans: J Brand
Shirt: Bebe
Sandals: Cole Haan
Bag: Banana Republic

12 yorum:

  1. ay yerim seni ya ne duygusal şeysin sen öle ;)

    YanıtlaSil
  2. Evet bence de ara verme:)) Özlettin kendini çok..

    YanıtlaSil
  3. Merhaba Deniz,

    Moda blogunun sadece kiyafetleri kombinlemekten öteye gidebilecegini gösterdigin icin seviniyorum. Politik ve sosyal konulari, edebiyati, sinemayi da bloguna tasiman, duyarliligini paylasman cok hos. Sevgiler. Asli

    YanıtlaSil
  4. Bizde seni özledik Deniz'cim lütfen daha sık yaz :)

    YanıtlaSil
  5. Hosgeldin Derin Deniz:)Cok ozlettin gercekten.
    ben de bu ara pek sık giremiyorum ama sana da mutlaka bir tık yapıyordum iyi ki yakaladım bu anı.
    Ne guzel dugumler cozmussun,o duygular yasanmasa boyle bır yazı nasıl cıkardı kı zaten.
    sevgiyle...

    YanıtlaSil
  6. denizcim bende viyanadan gelince ayni seyleri yasiyorum,hem sasirip hem üzülüyorum,karisik duygular icinde saklanip kaliyorum,seni cok iyi anliyorum.
    iyi tatiller;)

    YanıtlaSil
  7. Hep hissettiğim duygular, bir yanım gitmek ister, öteki yanım kopamaz. Öyledir benim memleketim. Ne güzel ifade etmişsin.

    YanıtlaSil
  8. biz de seni çok özledik açıkcası..devamlı bakıyordum yeni birşey var mı diye..bu sabah görünce mutlu oldum..sevgiler..

    YanıtlaSil
  9. Çok içli, çok başka bir kızsın sen.. ne demek istediğimi nasıl duygularla sana bunu yazdığımı eminim anlıyorsundur..

    YanıtlaSil
  10. Gozlerim doldu bu satirlari okurken,gurbette yasayan, dogup buyudugu topraklara gelince neden diye sormaktan kendini alamayan insanlarin duygularini ne guzel ifade etmissin. Bu sene gidemedim ulkeme, burnumda tutuyor. benim yerime de gez, eglen, bol bol Turk yemekleri ye...:)

    YanıtlaSil
  11. cerryy ;)

    Elvan kalpler karsilikli o zaman :)

    aslille tesekkur ederim, sevgiler benden..

    asli yazacagim soz ;)

    zerrin tesekkur ederim ;)

    modamakyajveben yasamayan anlamaz belki ama yine de paylasmak istedim! Tesekkur ederim ;)

    denizsaatcioglu kopmak imkansiz, isyan ettigimiz seyler olsa da bir baskadir bizim memleketimiz..

    bezen ne guzel! Sevgiler benden size..

    rukenturgut anliyorum anlamaz miyim hic? Cok tesekkur ederim!

    Sebnem cok uzuluyorum boyle mesajlar gelince ben de gelememistim gecen sene :( umarim biran once kavusursun guzel Turkiye'mize..

    YanıtlaSil
  12. ben de her yurtdışı seyahatinde ve dönüşünde benzer duygular içinde buluyorum kendimi. gerçi ben hiç 4 aydan uzun ayrı kalmadım ülkemden ama sorularım ve cevaplarım aynı...

    YanıtlaSil