Temmuz 14, 2010

I ♥ ISTANBUL


Hi everyone! I'm back at mother ship. Given the time we spend here is extremely precious I took a short break from blogging. The only thing that makes me unhappy is the extra weight I put on thanks to incredible samples of magnificent Turkish cuisine. My next post would be about what I ate in Istanbul. I'm a little hesitant as to whether I should continue blogging while I'm here. I'll let you guys know. See you next time.

Herkese merhaba! Uzunca sayilabilecek bir aranin ardindan harika topraklarimizdan; T'nin ailesinin yazligindan, Ayvalik'tan yaziyorum sizlere. Memleket hasretimi sikca blogumda dile getirdigim icin mutluluk seviyemin nerelerde seyrettigini tahmin edersiniz diye fazlaca bir sey yazmamaya, kafanizi sisirmemeye karar versem de " Yok Boyle Bir Guzellik, Lezzet, Bolluk, Insanlik " demeden de gecemeyecegim hani. Tirnak icine hapsettigim bu 7 kelimenin vatanindan hic ayrilmamis, gurbette yasamak nedir bilmeyen, sevdiklerinin kokusunu oturdugu yerden hatirlamaya calismayan, parmagini kaldiramayacak kadar hasta oldugunda annesi yaninda olsa kendisine nasil guzel bakacagini, hatta 2 gunde ayaga kaldiracagini dusunup aglamayan anlamaz. Guzel ulkemizden sikayet etmek icin firsat bekleyenler icin pek bir anlami yok elbet biliyorum soylediklerimin ama gurbetle yolu bir sekilde kesismisler benim ne demek istedigimi anlar diyor ve geciyorum bu huzunlu konuyu.

Neyse, geldigimizden beri ki yaklasik 11 gundur buralardayiz keyfimizi kaciran tek sey, yemek yerken ipin ucunu kacirmaktan mutevellit kilo alimi. Bu lezzeti bir daha nerden bulucaz da mideye indirecegiz ana fikriyle, ikram edilen hicbir seye "HAYIR, ben almayayim tesekkurler!" diyememe durumu vucudun muhtelif yerlerinde birikme yapinca amanin aynalara dusman oldum ben :( Hayir mevsim yaz; zaten neredeyse ciplak geziyoruz eee bir de Ajda'cigimin da soyledigi gibi ters isiga denk geldiysen durum korkunc!!! Simdi ben abartiyorum zannediyorsunuz degil mi? Size soyle bir ornek versem belki inanirsiniz bana, Istanbul'da kaldigim 7 gun icinde, bir kere Sabah kahvaltisini Kaburga Sofrasi'nda, Kaburga Dolmasi ve mumbarla bir kere de Sutluce'de 2 porsiyon uykuluk yiyerek yaptim. Zaten sanirim bir sonraki post "Neden Geldim Istanbul'a, Neler Yedim Istanbul'da?" uzerine olacak ki o zaman 7 gune bu kadar yemegi nasil sigdirabildigim uzerine biraz dusunecek olursaniz bana inanacaksiniz. Yazacak cok sey var aslinda ama burdaki zamanimiz da cok kiymetli dolayisiyla biraz muallaktayim bloga ara mi versem diye ama sizleri ve blogculugu da cok ozledim, bagimlilik gibi bir seymis bu insan birakinca anliyor ;) Hadi ben simdi ogle yemegine kaciyorum sonra 5 cayi ve kahvalti hemen arkasindan aksam yemegi, tatli, kuruyemis, meyve.. Biri beni durdursun YEMEDEN DURAMIYORUM!!!

Silk Dress: Bebe
Belt: Express
Shoes: Kenzo
Bag: Banana Republic

25 yorum:

  1. hoşgeldin tadını çıkar doya doya :))

    YanıtlaSil
  2. ammaann sen de kilo aldım dersen biz nerelere gidelim :P
    hoşgeldin memleketine, memleketime.
    bu arada yok yok bence ara verme. Senin blogunu takip etmeyi çok seviyorum ben ^_^
    he bu arada yne çok şıksın şekerim :)

    YanıtlaSil
  3. tirnak icine hapsettigin o 7 kelimeyi en iyi anliyanlardan biri olarak boll boll eglenip hasret gidermeni diliyorum ..iyi tatiller!

    YanıtlaSil
  4. o fotoğraflar bizim orada çekilmiş bebeğim, ama ben sizi görememiştim:(( koleksiyon gönderme haftasına denk düştü, fabrikaya filan gittim , ama çok üzüldüm sizi göremediğime:((

    YanıtlaSil
  5. Alemsin kızım ya..Bu sıcakta mumbar ha! :))))
    Benim evdeki çok sever mumbar.Kayınvaldem yapar bi de...Yemek olsun,üşenmez yapar.:)

    YanıtlaSil
  6. Manzara tanıdık, iyi tatiller :))

    YanıtlaSil
  7. hahaha ne tatlısın =) afiyet olsun bi daha nerden bulucaksın cidden keyfini çıkar. kilonda gayet iyi.. iyi tatiller diliyorum =)

    YanıtlaSil
  8. bende yurt disinda yasiyorum. resmen okurken gozlerim doldu. yazdigin her satiri kelimeyi hissettim. gectigimiz subatta 3 hafta orda olmama ragmen sanki 5 yildir Turkiye'ye gitmemisim gibi geliyo su an.
    her saniyenin kiymetini bil cunku hic bisey anlamadan geciyo...

    YanıtlaSil
  9. deniz abla hoşgeldin,ben de geçen hafta döndüm türkiye ye , sana katılıyorum türkiye hakkında,ha bu arada blogun yine çok güzel,buralara yolun düşerse her zaman kapımız açık,bekleriz,ayrıca aman dikkat et yemek konusunda,böyle güzelsin,seni kilolu düşünemiyorum

    YanıtlaSil
  10. Hertelden tesekkur ederim,insaallah cikaricam ;)

    Tropik Ruya yukaridaki fotolara bakip da yorum yapmayalim. Geldigim gun cekildi fotolar Adem Baba'da yapilan ilk balik ziyafetinden azz sonra! Bu aralar bosladim biraz blogumu evet ama mazur gorun artik ;)

    enk cekmeyen bilmez di mi ama? Tesekkur ederim!

    Aslicim maalesef kotu bir haftaya denk gelmisiz, evet :( Saglik olsun!

    Itircim salonlarimiz klimali istaha olumlu katkisi buyuk ;)

    Cadicim tesekkur ederim ;)

    Queec yukarida da yazdim yukaridaki fotolardaki Deniz 11 gun onceki Deniz, simdi yeller esiyor yerinde :( Tesekkur ederim ;)

    Cansu boyle yorumlar geldiginde cok uzuluyorum, umarim sen de biran once kavusursun ozledigin her seye demekten baska bir sey de elimden gelmiyor maalesef!

    Musacim tesekkur ederim! Valla dikkat falan etmiyorum bu ara biraz daha azitirsam o dusunemedigin sey gercek olabilir :(

    YanıtlaSil
  11. Iyi tatiller, merak etme hala fitsin bence:) Bir de canim mumbar cekti:(

    YanıtlaSil
  12. Tuguna tesekkur ederim ;) Valla gondereyim diycem ama malum AB standartlarindan tutuklarlar beni alimallah :(

    YanıtlaSil
  13. Senin anlattiklarina ve senin gorusune istinaden sanirim biz ''seni sevenler,takipcilerin'' Shallow Hal'daki Hal gibi(izledin mi hicb fikrim yok tabi) kucuk Rosemary'mizin fazlaliklarini goremiyoruz.Guzel enerjisi sayesinde:)

    Bu arada yine sahasersin...

    YanıtlaSil
  14. Zerrincim izledim izledim :) Tesekkur ederim moral oldu bu soylediklerin! Kalkayim da bir sakizli muhallebi yiyeyim bari soyle bol dondurmalisindan ;)

    YanıtlaSil
  15. tatilinin, vatanının tadını çıkar deniz, biz seni bekleriz! ama dönünce herşeyi anlat lütfen, post bombardımanına tut bizi:))

    YanıtlaSil
  16. Yaaa bende Turkiyeye gitmek istiyoruuuum.seni coook iyi anliyorum.yemek,hava,anne,dostluk,insanlik...OF Turkiye off!bizim yerimize de ye ic gez toz..

    YanıtlaSil
  17. güzellik türkiye ye gelmiş(:

    YanıtlaSil
  18. Hoşgeldin Denizcim! Tadını iyice çıkarmaya bak bence, gerisini düşünme:)

    YanıtlaSil
  19. Hoşgeldin:)Tatilin tadını cıkarmaya bak,hakettin bence bu tatili;)

    Elif*

    YanıtlaSil
  20. amann boşver ye iç keyfini çıkar istanbulun! gidince bir şekilde verirsin nasıl olsa..

    YanıtlaSil
  21. deniz özledik seni :))

    zeyneb

    YanıtlaSil
  22. yeni post yazmadan aldigin fazla kilolarimi vermeye calisiyorsun : D

    YanıtlaSil
  23. Denizz cok ozledim senii(:
    Kilo falan almamışsın ayrıca.
    Herzamanki gibi fazlaca güzelsin.

    YanıtlaSil
  24. uzun zamandır giremedim siteye ohh ne güzel geziyormuşsun seni özledik ama sen tatilini tamamla sonra da bize herşeyi anlat olur mu, iyi tatiller

    YanıtlaSil