Haziran 09, 2010

Mevlana






I don't like sharp statements but it seems everybody has a say about anything these days. No matter what you do people see you the way they want to. Sad but true. If one knows himself though, there is nothing to worry about. That's something you learn as you get older I guess.

Gectigimiz gunlerden birinde, lafin iyisi saka yollu soylenir felsefesiyle bir sey soylendi bana hem de hic dogru olmayan bir sey! Duyar duymaz aklima Mevlana'nin su anlamli sozleri geldi; "Suskunlugum asaletimdendir. Her lafa verecek bir cevabim var. Lakin bir lafa bakarim laf mi diye, Bir de soyleyene bakarim adam mi diye!" Eee Mevlanamiz sukutu tavsiye etmis uygulamamak olur mu? Sustum! Genellemelerden hic hoslanmam ama cok dikkatimi ceken, belirgin kusurlarimizdan biri de bu; herkesin, herkes ve her sey hakkinda bir fikri var maalesef. Tanimadigi, bilmedigi, ic dunyasindan zerre kadar haberdar olmadigi insanlar hakkinda cok keskin, cok acimasiz yargilari hatta kimi zaman daha da ileri gidip yargisiz infazlari var bizim insanimizin. Cok yasadim ben bunu hala da yasiyorum. Eskiden bu tarz yanlis etiketlerin yine benim yuzumden bana yapistirildigini dusunup acimasizca kendime yuklenir daha da uzerdim kendimi ama artik oyle olmadigini anladim. Ne yaparsak yapalim baskalari bizi gormek istegi gibi goruyor ve degerlendiriyor. Aci ama gercek bu :( Kisi kendini biliyorsa bunlara cok takilmamali, yas ilerledikce en azindan bunu ogreniyor..

Suede skirt & Belt: Vintage
Tank: Second hand
Pumps: BCBG
Clutch:
Nine west
Sunglasses: Urban Outfitters
Jewelry: Aldo, Old Navy, Michael Kors

24 yorum:

  1. wuuu..Etek, kemere ve ayakkabilara taptim! Sanki gozluk, kupeler ve bilezik fazla geldi. Ama deniz takiyorsa vardir bir bildigi diyorum ve gulusn icin gene benden 10 numero aliyorsun. Cok tatlisin :)

    YanıtlaSil
  2. çok şıksın..ne güzel renkler.fotoğraflarına bakmak kadar keyifli yazdıklarını okumak.konuyla ilgili olarakda geçenlerde duyduğum bir sözü paylaşmak istiyorum.''hakkımda bilgin yoksa,fikrinde olmasın''sevgiyle kal hep gül ve bize güzel güzel postlar hazırla :)) zeynebb

    YanıtlaSil
  3. Çok güzelsin çok :) Her zaman en doğru olanı yapıyosun Deniz'im seviyorum seni <3

    YanıtlaSil
  4. aklimdan gecenleri okumussun Deniz.. Tam da su an bu durumdayim. Dedigin gibi eskiden olsa cok takar uzulurdum ama yas gectikce sanirim daha bir olgunlasiyor insan. degmeyecek kisiler icin uzulmenin yersiz oldugunu ben de gecte olsa ögrendim. o yuzden artik hic takmiyorum, beni ne kadar taniyorlar ki. salla gitsin.

    YanıtlaSil
  5. Bugünki kombinine bayıldım, çok hayat dolu..Ayrıca kadınsı ve çok hoş göstermiş seni.
    Diğer konuya gelince, kesinlikle boşver!Kamuya açık bir ürün ortaya koymanın normal sonuçları bunlar. Internetin aynı zamanda özgüveni ve ortaya koyacak bir şeyleri olmayan bünyelerin tatmin ortamı olduğunu unutma. Mevlana'nın sözü çok yerinde olmuş..Sevgiler

    YanıtlaSil
  6. gene kızdırmışlar seni.
    maalesef Denizim,bizim insanımızın en belirgin özelliği budur,illaki yorum yapcaklar.:)onun için gör,duy,ama duymamazlığa ve görmemezliğe gel.Onlar kendi aralarında konuşsun dursun.Dediğin gibi kişi kendini bildikten gerisinin önemi yok.

    YanıtlaSil
  7. Zaman zaman bende yaşıyorum böyle şeyler. Eskiden çok takardım, üzülürdüm ama zaman geçtikçe takmamayı, olaylara daha farklı bakmayı öğrendim. Artık karşımdaki kişilerinde benden rahatsızlık duyduğu için böyle davrandığını biliyorum ve inan hiç umrumda olmuyor. Hatta artık hoşuma bile gidiyor... Bu arada çok hoş etek.

    YanıtlaSil
  8. 2. paragrafı yazarak o lafı karşılık vermişsin,

    YanıtlaSil
  9. KIZ KIZA TOPLANDIK: 10 numero icin tesekkur ederim ;) Estagfurullah soyle bir bakinca bilezik bana da fazla geldi!

    zeyneb: tesekkur ederim, Amin! Himm "Hakkımda bilgin yoksa, fikrin de olmasın" bu da guzelmis paylasim icin tesekkurler ;)

    Nil'om tesekkur ederim! Her zaman degil ama ;) Ben de seni seviyorum melegim benim <3

    éLLa: zaten bence isin sirri orada seni ne kadar taniyor karsindaki?? Ben kimsenin soyledigine takilmiyor degilim ki saygi, sevgi duydugum, kendimi acabildigime inandigim insanlarin sozlerine, icinde hakli yonleri olan elestirilerine cok onem verir, uzulur ve hatta degistirmek icin caba gosteririm.

    Esra: Kaba hatlariyla anlattigim olay internet uzerinden degil yuz yuze oldu aslinda! Internetin aynı zamanda özgüveni ve ortaya koyacak bir şeyleri olmayan ve kendisinin "ADSIZ" oldugunu dusunen!!! bünyelerin tatmin ortamı olduğunu unutmuyorum tabii yine de hatirlatma icin tesekkurler ;)

    Itircim dedim ya onu da insan yavas yavas ogreniyor. Simdi kiziyorum ne acimasiz davranmisim kendime diye! Bu arada nerelerdesin sen? Twitter'a mi kaptirdim seni ben? :(

    mfashion: annem de hep oyle der bana! Neyse biz kendimizi bildikten sonra problem yok ;) Tesekkur ederim!

    Adsiz!!! ne demek istedigini anlamadim??

    YanıtlaSil
  10. hehheh bu ara biraz öyle oldu:)))Ama kızım twitter da biz hastalıkmış.Özüme döncem ,döncem.:))

    YanıtlaSil
  11. Don Itirim ozledim cok ;)

    YanıtlaSil
  12. Kim üzmüş Denizimizi(:
    Hiç üzülme.
    Saçın cok yakısmıs.Sık sık bu sekilde yapmalısın.
    Seni çoook seviyoruz dünya güzeli.(:

    YanıtlaSil
  13. Nazlicim ne guzel seyler yaziyorsun her defasinda ;) cok tesekkur ederim! Uzulmedim merak etme beni uzebilecek standartlarda biri degildi ;)

    YanıtlaSil
  14. NE kadar güzel bir yazı olmuş,hep aklımda olacak

    YanıtlaSil
  15. Deniz ne kadar şıksın:))Nekadar sicaksin.Yazilarinin akisi cok hosuma gidiyor.Eskiden guzel kadinlarin aptal oldugunu dusunurlermis:))Zavalli guzel kadinlarimizin icindeki guzel duygulari onlarla beraber gocup gitmis:((Iyiki bu zamanda dogmusum:Seni tanimisim:))HEM GUZEL hem AKILLI:))

    YanıtlaSil
  16. wow!! I love that skirt! Following u :)

    YanıtlaSil
  17. selam sevgili deniz
    ne yazık ki o duygunun adı kıskançlık. senin güzel enerjin internetten dahi yansıyor inan. bolluk ve güzellik içinde sevgiyle yaşıyorsun. kıskanmayıp ne yapacaklar :)
    enerji vampirlerini boşver...

    YanıtlaSil
  18. muhtesem renk blogu olusturmussun.ba-yil-dim.
    seviyorum seni guzel deniz kizi:)

    YanıtlaSil
  19. renkler birbirine bu kadar güzel tamamlanır. bayıldım üzerindeki herşeye çok güzel taşımışsın denizcim:)
    ayrıca mevlananın sözüyle çok güzel bir cevap vermişsin zaten bunun üzerine konuşmuyorum bile.
    sevgiler...

    YanıtlaSil
  20. Marshmallow ne mutlu bana o zaman ;)

    Deniz hayrani iltifatlar yagdirmissin sagol varol da hakediyormuyum tum bunlari bilmem? Yine de okumak cok hosuma gidiyor, enerjim yukseliyor inan ;)

    Niki thanks ;)

    YanıtlaSil
  21. Adsiz enerji vampirleri harika bir tanimlama olmus, bayildim! Ben ayrik otu diyorum onlara baska bitkilerin enerjisini cekmesi hatta onlari kurutmasi acisindan :( Bundan sonra bir ismim daha oldu onlar icin tesekkur ederim ;)

    zerrin cok tesekkur ederim guzel sozlerine ;)

    Pinar tesekkur ederim! Bir arada olduklarinda en sevdigim 2 renk desem ;) Sevgiler benden!

    YanıtlaSil
  22. Yazdığın bu söz benimde hayatımın merkezinde oturuyor.Bir de şu varki;(İyi olduğunuz için herkesin size adil davranmasını beklemek, vejetaryan olduğunuz için boğanın saldırmayacağını düşünmeye benzer) :)
    Tam uymasada bu sözü okuduğum zaman taşlar biraz daha yerine oturdu benim için evet ben iyiyim ama o değil...

    YanıtlaSil
  23. ''Bildiklerini
    anlat, ama akıl vermeye kalkma,
    anlatılanları iyi dinle, ama hepsini
    doğru sanma.
    Sessiz kalmak, bir şey bilmediğin anlamına gelmez,
    çok
    konuşmak da çok şey bildiğini göstermez.
    Herkesi kendine eşit gör,
    her
    kim olursa olsun bir insanı küçümsemek akılsızlık,
    çok büyük görmek de
    korkaklıktır.
    Cesaret akıldan gelirse cesarettir,
    bilgisizlikten
    gelirse cehalettir.
    nazarlar degmesin cok tatlısınız

    YanıtlaSil
  24. hem yazın hem sen yıne harıkasın diyicem :)
    zaten zıt renkler harıka bır uyum içindedir herzaman ama giymesi cesaret ister sende de bu olunca yıne ortaya gusel bir tarz cıkmış :)
    buarada yazdıklarına da çok çok katılıyorum.nedendir hala anlayamadık ama hep bir ön yargı vardır bizim insanlarımızda bunun nedenıde kendinde olmayan özellikleri karsısındakınde görmesi bence sen nekadar anlatmaya çalışsanda senın anlattıkların yıne onun anlayabildiği kadardır deniz.Oyuzden hiç umursamamak en doğrusu.Bence EN GÜZEL TEPKİ TEPKİSİZLİK :)
    TUBA :)

    YanıtlaSil