Kasım 09, 2009

Is It Worth It?





Eskiden beri iddia ettigim birsey vardir, bir arkadasiniz ( dost bildiginiz) eger size fikrinizi soruyorsa gercegi yalnizca gercegi soylemelisiniz; belki biraz yumusatabilirsiniz ama soyle bir cevresinden donup dolassaniz da yalnizca gercegi!! Bugune kadar durustlukten hic zarar gormedim, belki cevremde daha fazla kendini bilmez 3 Maymun-lar olabilirdi ama bunu da ben tercih etmedim. Herneyse birgun abim doktor oldugu ve (bizim ev de dergah!!! oldugu icin) evde yasanan bir sohbet esnasinda Psikayatrist bir arkadasi bu konu hakkindaki fikrimi dinleyip bana -HIIIMMM! -Peki nereden biliyorsun gercegi duymak istediklerini? dedi -Sacini kestirmis gelmis bana soruyor dedim safca!! Ben de begenip begenmedigimi ya da en azindan onda uzun mu kisa saci mi? daha cok begendigimi dile getiriyorum dedim ve - Ben bir dosttan bunu beklerim diye de ekledim. Bana uzun uzun niye boyle olmadigini, neden herkesin gercekleri ogrenmek icin fikir sormadigini, mesela erkek arkadasindan, ailesinden sikayet eden bir insanla neden birlik olunmamasi gerektigini anlatti da anlatti. Bu sohbet sirasinda ogrendiklerimi sonralari cooook dusundum ve cevremdeki insanlari kategorize ettim:
1. Grup: Gercekleri kaldiramayanlar (mumkun oldugunca uzak durulacak)
2. Grup: Gercekleri kaldiramayip kaldiriyormus gibi yapan ve sana sonsuz bir kin besleyip ilk firsatta canini yakanlar (Ayrik otlari: bunlar hemen hayattan temizlenecek)
3. Grup: Gercekleri kaldirabilenler, yani sana fikrini sordugunda ustu boyali, alli pullu yalanlari degil GERCEK!! fikrini soranlar (iste bunlardan cok yok!! O yuzden var olanlara sımsıkı sarılınacak)
Nereden cikti simdi bu!! Dun Glamour dergisini okurken bir roportajda Deger mi? kismi yapmislar ;) orda roportaj yapilan kisi aynen su cevabi vermis:
BUNA DEGER Mi?
Arkadasiniza yeni sac kesimini begenmediginizi soylemek:
"Degmez. Seninle beraberken kendini kotu hisseder, saci hakkinda kendine guvenini yitirir."
*Sizin fikirlerinizi de merak ediyorum! Yazar misiniz bana? ;)

Hi everyone ;) Do you think you must always tell the truth? Yesterday I saw this interview with this 'is it worth it' section and I am wondering about your opinion?

IS IT WORTH IT?
Telling a friend that you don't love her haircut: "Not worth it. She'll be self-conscious about her hair-and around you-while it grows out."

Pant\Skirt
& Cardigan & Necklace: Vintage
Boots: Dollhouse Hat: Kangol
Sunglasses: Christian Dior
Bag: Marc Jacobs

24 yorum:

  1. ben bizzat sahsim hep 10.koy civarinda dolasmisimdir.zira ne dusunursem soylerim..her zaman her daim.
    hele ki bu benim yakin arkadasim dostum dedigim insansa aklindan geceni oldugu gibi soyler
    tum nedenlerini guzelce siralar ona anlatirim.ve o da benim gercek arkadasim oldugu icin beni anlar dinler hak verir ya da vermez.sadece ben ona farkli bir pencerede acarim..

    ps:fotograflar sahan her zamanki gibi..

    YanıtlaSil
  2. Deniz, bu konuda düşüncelerimi ifade etsem herhalde birebir aynısını yazardım ben de! Kategoriler bile aynı olurdu herhalde!

    Her koşulda her kişiye sadece doğruyu söylemek zor olan yol. Ama buna değiyor! Hafta başında keyfime keyif katan bir post olmuş.

    Bursa'dan selamlar.

    YanıtlaSil
  3. Denizcim komple müthiş duruyor üstündekiler hırkan harika hiç vintage durmuyor süper bayıldım hatta çatladımmm :)

    YanıtlaSil
  4. Gerçek dostlukta açık sözlülük esas olmalı bence,karşımızdakinin duymayı beklediğini değil düşüncemizi söylemeliyiz ama burada söyleme şekli önemli eleştiri değil özeleştiri yapılmalı...olumsuz düşünceyi tavsiye ile yumuşatabilmeliyiz...:)

    YanıtlaSil
  5. Bir kere sorulmadıkça fikrimi söylemem çünkü herkes olumsuz düşünceyi kaldıramıyor, açıkçası benimde kaldıramadığım noktalar var:))) Mesela kilo konusunda oldukça takıntılı bir insanım. Bir kadın kilo almışsa herkesten önce bunun farkındadır zaten ve "aa sen kilo mu aldın?" ya da " biraz kilo ver epey kilo almışsın" denildiğinde ben çok sinir olurum:))Gerçekten fikirlerimi önemseyip bu yüzden soran insanlara usluba da dikkat ederek fikrimi söylerim her zaman ama sorulmadıkça da pek konuşma taraftarı değilim.

    YanıtlaSil
  6. ben hayatta söyleyemem heralde. "Bu saçta yakışmış sana ama eskisi daha güzeldi"derim

    YanıtlaSil
  7. Kuzucumm yine harikasın çok tatlı olmuşsun : ))
    Şapka sana çok yakışıyo!!!
    Tespitlerine bayıldım gerçekten çok haklısın!
    Özellikle "Ayrık otları" bölümü süper: )))
    Bazen Tatlı yalanlarda var hayatta sonunda da yazdığın gibi Değmez insanları kırmaya BAZEN!! Ama biz yinede dayanamayıp GERÇEĞİ söylüyoruz o ayrı..
    Çok Özledim Seni...

    YanıtlaSil
  8. Great vintage picks Deniz!
    And I really like the MJ bag and CD sunnies :)
    It is funny when I read your name, it sounds familiar to mine (Dennis)!

    YanıtlaSil
  9. bugünlerde bende bu tarz seylerle çok karsılasıyorum malesef çogu kişi duymak istedigini duymayı tercih ediyor ama onlara istedigini vermekte bi süre sonra insanın kendiyle çelişmesine sebep oluyor tam yarama parmak basmıssın bu konu üzerine konuşulurda konuşulur:)))

    YanıtlaSil
  10. ben gerçekten düşündüğüm fikri yumuşatarak söylüyorum.çünkü karşı tarafı üzmek istemiyorum.ama sarı da bi insana yakışmazsa şöyle derim;neden hiç kahve tonlarını denemiyorsun,ten rengine bence çok yakşacaktır.ve yenilik güzeldir.

    YanıtlaSil
  11. Gizli hayranın olarak kıyıdan kıyıdan seni izleyip gidiyordum ben:/
    Allah nazarlardan esirgesin yıvrıııım:)
    Beni nerden de buldun,şaşırdım yorumuna fıstık! hadi yorum da yazayım(kendimi deşifre olmuş sapık gibi hissettim birden:P )

    Valla Deniz,ben dobrayımdır.Dangır dungur girmem ama samimiyetle ve kırmamaya çalışarak gerçeği söylerim.Zaten 1.grup yani gerçeği kaldıramayanalar benim bu huyumu iyi bildikleri için hiiiç fikrimi sormazlar.3.grup ise gerçekten fikrimi merak ettikleri için sorarlar ve haklısın sarılmalı onlara,gittikçe azalıyorlar.

    Öperim seni en fıstığından..

    YanıtlaSil
  12. Denizcim canim benim,
    Katiliyorum, ben sahsen eger sorduysam arkadasima fikrini gercekten dogru olani soylemesini isterim, cunku hep olumlu seyler soylendigi zaman cok yapmacik oluyor ve hicbir zaman gercekleri ogrenemiyorsun, kendini de kandirmis oluyorsun. En azindan arkadasin hep dogrulari soylediginde, olumlu bir yorum yaptiginda onun gercekten olumlu olduguna da emin oluyorsun boylece..
    Amaaa, MissRed's Diary cok guzel bir noktaya parmak basmis bence, bence de sorulmadikca pat pat soylenmemeli, durduk yere olumsuz yorumlar yapilmamali..Sorulmadan "cok kilo almissin" demek gibi..
    Yine harikasin seker!

    YanıtlaSil
  13. Kelebekcim: 10.koy cok daha yasanilasi bir yer di mi ama ;) Tesekkur ederim!

    calibocegi: Bazen ben de bir yaziyi okudugumda hissederim ayni duyguyu ;) Keyifli bir hafta dilerim sana! Bursa'ya da benden selam olsun ;)

    Nonicim: cok kiskancsin bebegim ama sana bu da yakisiyor;) Valla hirka ya hic kullanmamis ya da esyalarina benim gibi bakan bir zat-i muhtereme aitmis ;) Ben kanis aplikasina bayilip aldim Mayacigimin beyazi ;)

    colors of angel: sonuna kadar katiliyorum sana elestirinin de bir yolu-yordami olmali! Silah gibi kullanmanin da bir anlami yok ;)

    Missredcim: benim guzel anne adayim ;)Sen de o endam, o boy varken hic takilma bence derim ben amma velakin bende de takinti bu kilo alip verme olaylari! Gocebe kulturden gelmisiz ya bir kere genetik kodlarimiza islemis depolamak!Almasi kolay vermesi zor! Fikirlerine tam olarak katiliyorum yazinin eksiklerini tamamlamissin cok tesekkur ediyorum ;)

    Pell-in: bu da bir tarz, hafif dolambacli bir yoldan ama alt mesajin gercek en nihayetinde ;)

    Minacim: Tesekkur ederim canim benim! Pembe\tatli yalanlar kendine fayda saglamak amaciyla soylenmedigi surece kabulumuz ;) Ben de seni coook ozledim kuzucumm :(

    The Man Who Knew Too Much: Thanks Dennis ;) My name is originally Turkish and it means "Sea" How about that ;)

    forget-confusion: Liseden bir anim var birara onu da paylasmak isterim birara ;) Yine konusuruz uzun uzun ;)

    modamakyajveben: Tabi o yontem de nefis ama karsi taraf anlar mi ki sarinin yakismadigini? Bir de senin tarzda karsi taraf sana soruyor mu sari bana yakismis mi diye?

    Dikkat!biyo var!: Estagfurullah ne sapigi?? ;) Sarilalim di mi ama? nesli tukenen cinslerden onlar ;)

    Esracim: Ya sen olmasaydin burada? Kime sarilirdim ben? Kimle guler,dertlesirdim? Kime fikir sorar,kime anlatirdim uzun uzuun?? Sen de 3. Gruptansin biliyorsun di mi hani sımsıkı sarilinacak nesli tukenen gruba ;)

    YanıtlaSil
  14. Poodle poodle :) Ben soru soran insanla çok samimi değilsem, karşımdakinin tepkisinden emin değilsem, normalde oldukça açık sözlü bir insan olmama rağmen, fazla bir şey söylememeyi tercih ederim, yuvarlak cevaplar veririm,ya da şakayla karışık düşündüğümü söylerim, gerçek mi diyorum şaka mı anlamaz :)) Ancak çok iyi tanıyorsam düşündüğümü söylerim :)

    YanıtlaSil
  15. denizcim soylediklerinin her lafına katılıyorum ama sacın konusunda renk super ama bıraz kestırsen mı hafıf bır kabarmıs mı veya kopuk fılan kullanmanı tavsıye edıyorum bırde acıkcası bence sana cok daha modern katlı daha cukulata kahvesi bir renk yakıstırıdıgımı soylemek ıstıyorum bırdeee cantan vıntage ama su komıbıne daha buyuk el modelli veya chanel tarzı yandan capraz asma cantayı daha cok yakıstırdımm bunun dısında herseyın ve senn supersınızzz zaman konusundaki sorununu da halledebildin mi ne durumdasın merak içindeyim sevgiler...

    YanıtlaSil
  16. Cadi senin tarzda iyiymis, sakayla karisik ;)

    the Queen of Dreams: "Bad Hair Day" :( Gozlerden de kacmiyor birsey ;) Saclarimi boyamiyorum fistik ve beyazlayana kadar da boyatmak istemiyorum aslinda zira nasil olsa hayatin bir asamasinda ugrasicaz bu islerle erkenden baslamanin ne anlami var diye dusunuyorum! Eger bahsettigin model ve rengin foto haline donusmus bir ornegi varsa bana gonderir misin cok merak ettim nasil birsey? hic canlanmadi gozumde :( Cantam 2002 yilindan ama ben vintage degil 1.el almistim ;) Canta aktarma konusunda inanilmaz usengec oldugum icin hangisi doluysa alip cikiyorum bazen ama yapmamak lazim simdi anladim ;) Oueencim zamanla iliskimiz az biraz daha iyi ama tam bir duzelme icin sanirim bazi aliskanliklari degistirmek gerekiyor :( Ayrintili yorumuna ve tavsiyelerine cok tesekkur ederim :)

    YanıtlaSil
  17. Dedigin gibi 3.kategori gercekten cok zor bulunur oldu artik. Ama ben yine de karsimdakini kirmamaya calisarak da olsa gercekleri soyluyorum..

    YanıtlaSil
  18. deniz çok çok beğendim çok güzel görünüyorsun, saç rengini değiştirmek konusunda ben de seninle hemfikirim, en iyisi doğalı, kötü saç günü bile olsa doğal ve neticede sırf doğal olduğu için bile güzel görünüyor. bu arada ben bir süredir takip ediyorum blogunu giydiklerinin bir karakteristiği var sanki kendi yolunu bulmuşsun ve çok yakışıyor böyle devam et lütfen. sevgiler

    YanıtlaSil
  19. hıım,güzel bir konuya parmak basmıssın,Denizcim..Bana gecen su 30 kusur sene her zaman gercekleri söylemenin çok da akıllıca bir şey olmadığını öğretti valla.sonuçta abinin psikyatr arkadaşına katılıyorum,insanlar duymak istedikleri şeyleri duymak istiyorlar.Ben eskisi gerçekleri gibi artık pat diye söyleyemiyorum.söyelemem için karşımdaki ile yakınlık derecem veya aynı dili konuşmamımız lazım..Yoksa geriksiz yere yanlış anlaşılma üzüntüsü çekiyorum..Yanlış anlaşılmayı sevmem çünkü.ama Missred in dediği gibi ay ne kadar kilo almışsın ya da zayıflamışşsın, ya da bu saç sana yakışmamış,bu kıyafet de oldu mu şimdi gibinden cümleler kurmayı asla sevmiyorum.en sinir oldugum cümle gerçekten kilo almıssın.Ben de sana çok kırışmışşsın desem:))(dedim bi keresinde hahhahahaha)ancak karşımda benim fikirlerime değer veren biri varsa o ayrı tabee:))o zaman karışırışım vala hahhahahaa..

    YanıtlaSil
  20. hangi gruba dahil olduğundan emin olduktan sonra kişiye göre tepki vermeli :) ne dostumuzu ne de arkadaşımız yitirmek isteriz.. ya da onları huzursuz etmek..

    YanıtlaSil
  21. madammoda: altin degerinde ;)

    yamoku: tesekkur ederim ne guzel seyler soylemissin :) Sevgiler!

    Itircim: Kesinlikle katiliyorum soylediklerine! Eger ayni dili konusmuyorsan karsindakiyle senin onun daha iyiye,guzele kavusmasi icin yaptigin minicik bir tavsiye bile onun gozunde cok sivri ve olumsuz bir elestiriye donusebiliyor! Yanlis anlasilma konusunu ise ne sen ac ne ben konusayim derim zira annem hep bana der ki -hicbir gunahin kalmamistir senin gunahini ala ala bitirmislerdir direk cennete gideceksin ne guzel!
    Guzel mi degil mi? bilmem ama aciksozlulugun bir olumsuz getirisi de bu cogu zaman yanlis anlasiliyorsun :(
    Itircim bir de kime dedin kirismissin diye? Bozuldu mu? Valla onu ben bile diyemem herhalde sacin koku onda uzatir, diyet yapar kilo verir, makyajini hafifletir bunlar kolay ama kirisikligi geri alamaz ki?

    YanıtlaSil
  22. madammoda: altin degerinde ;)

    yamoku: tesekkur ederim ne guzel seyler soylemissin :) Sevgiler!

    Itircim: Kesinlikle katiliyorum soylediklerine! Eger ayni dili konusmuyorsan karsindakiyle senin onun daha iyiye,guzele kavusmasi icin yaptigin minicik bir tavsiye bile onun gozunde cok sivri ve olumsuz bir elestiriye donusebiliyor! Yanlis anlasilma konusunu ise ne sen ac ne ben konusayim derim zira annem hep bana der ki -hicbir gunahin kalmamistir senin gunahini ala ala bitirmislerdir direk cennete gideceksin ne guzel!
    Guzel mi degil mi? bilmem ama aciksozlulugun bir olumsuz getirisi de bu cogu zaman yanlis anlasiliyorsun :(
    Itircim bir de kime dedin kirismissin diye? Bozuldu mu? Valla onu ben bile diyemem herhalde sacin koku onda uzatir, diyet yapar kilo verir, makyajini hafifletir bunlar kolay ama kirisikligi geri alamaz ki?

    Adsiz: Once olcup,bicmeli haklisin! Zaten gelen mesajlardan ortak bir yol cikiyor uygulamasini bilene ;) Tesekkurler yorumuna!

    YanıtlaSil
  23. selam! yeni tanıştım sayfanızla...ama sen diye hitap etmek isterim sevgili Deniz...bu post'a gelene dek zaten zevkine hayran oldum o bir yana...ama bu post'a eklediğin notla söylemeliyim ki beni kalbimden vurdun! kalbimden geçenler sanki söylediklerin. bilsen nasıl muhtacım öyle "gerçeği yalnızca gerçeği" söyleyen, söyleyebileceğin, gerçeği söylediğin zaman sana kin tutup, eteğindeki taşları dökmeyecek olan, gerçeği söylediğin zaman güya senin hakkındaki o yüce görüşlerini bir yana bırakıp arkandan etmediği lafı bırakmayan o "dosta" ... "arkadaş" isem böyle bir arkadaş olurum, yalandan dolandan uzak duran, iki yüzlü biriysem, öyle birini isterim yanımda...gerçi dobrayım deyip, sırf canını yakmak istediği için hiç duymayı düşünmediğin yorumları yapanlar da olabilir, ama onları da ayırt etmek çok zor olmasa gerek. o yüzden sonuna kadar haklısın. dobra söze, gerçeğe dayanamayan varsa o kişi başkasının arkadaşı olabilir benim değil. sevgiler ve anavatandan kocaman, sıcak bir gülümseme:)))

    YanıtlaSil
  24. jassmin ne guzel yazmissin! Sevgiler benden :)

    YanıtlaSil