Haziran 29, 2009

HapPy




Bu hafta sonu vintage avindaydim ;) Cok guzel bir kolye, 2 bros, el boyamasi porselen bir tabak ve bu kurku buldum. Modern kurk endustrisini harcadigim parayla asla desteklemem ama vintage olunca zaten 50 yil once olan olmus diyerek alip kullanabiliyorum. Sizlerin bu konuda dusuncelerinizi merak ediyorum. Usenmeyin yazin bana :)
Hepinize harika bir hafta diliyorum!

I was vintage hunting this weekend and I scored very cool pieces. I found a necklace, two brooches, a hand painted plate and this amazing stole. I have never supported modern fur industry but only vintage. I am looking forward to your thoughts about this. Please take time to write :)
Have a great week everyone!

T-shirt: Wet Seal
Belt: Wet Seal
Shorts: Armani
Shoes: Cole Haan
Watch: Betsey Johnson
Hat: Topshop

17 yorum:

  1. Ben bu konuda aynı fikirde değilim. Çünkü sen vintage diye giyersin, birileri aslında para vermez ama hediye edildiği için giyer, birileri öyle bir indirim olmuştur ki o yüzden alır, birilerine annesinden ya da anneannesinden kalır ve bunun sonu gelmez. Dolayısıyla kadınlar bunu birbirlerinin üstlerinde gördükleri sürece ve buna bir şekil talep olduğu sürece hayvanlar vahşice öldürülüp kürk yapılmaya devam edecektir. Yani Denizcim vintage olması üzerinde taşıdığın hayvanın vahşice öldürüldüğü gerçeğini değiştirmiyor, bu yüzden ben kullanmama taraftarıyım, hatta anneme bile baskı yapıyorum kürklerini yoketmesi konusunda:))

    YanıtlaSil
  2. Bu ne şekerlik böyle! Aldıklarını merak ettim baya kürk konusuna gelince, ben sahte olanları tercih ediyorum ama senin bakış açın da mantıklıymış doğrusu :P

    YanıtlaSil
  3. yani ben kürkü ceset olarak görüyorum.. ceset giymem... hayvanları da dostum olarak görüyorum.. e haliyle dostlarımı da giymem :)karşıyım kısacası...

    YanıtlaSil
  4. Kürk mü hayıırrrrrrrrrr :(

    YanıtlaSil
  5. Ah Denizcim çok tartışmalı bir soru sormuşsun.:)Ben kürk giyerim,ama etini sütünü değerlendirdiğimiz hayvanların kürkünü.Çünkü onların nasıl işlkendiklerini şartlarda yetiştirildiklerini de biliyorum.Bugun sırf kürkü için yetiştirilen hayvanlar var ,hayvan çiftliklerinde.Öle sanıldığı gibi sadistçe olmayan.Ama bir de madalyonun öbür yüzü var.vahşi katliamlar,kaçak avlananlar,hayvan neslini tüketmeye çalışanlar.Esas onlara dur demeli:))
    Bu arada merak ettim vintage avını, neler aldın?:))

    YanıtlaSil
  6. yok bende kürke kesinlikle karşıyım.Esther'in dediği gibi onları dostum olrak görüyorum.Kendi bencilliğim için onların hayatına kıyamam:(

    ama sen günden güne hoş gözüküyorsun fark etmedim sanma:)

    YanıtlaSil
  7. Denizcim toplumumuzun her alanina yayilmis ikiyuzluluk sordugun soruya verilen cevaplarda da tam gaz suruyor.Uzuldum!
    Simdi sen sor bu yorumlari yazanlara kacta kaciniz vejeteryan diye bunlar kucucuk kuzularin agizda dagiliyor diye etlerini yerler, deri kemer, ayakkabi, ceket, canta ihtiyaclari olsun olmasin alirlar hatta iclerinden biri 5-6 hamburgeri sirf tatmin olmak icin yer sonra kusar sonra da der "Kurke Hayir!"

    Vintage giymeni destekliyorum,hatta modern ciftliklerin urunleri olan kurkleri de ayrica o elden ele dolasan Cin'de cekilmis vahsi goruntuler ac kalmis cok fakir Cinlilerin son care ucuz kurk uretimi icin vahsice yaptiklari!

    Son olarak, ne zaman hepsi modern bir kesimhaneye gitti,saniyede milyon kez donen bicaklarin bacaklarindan asilmis kuzulari, danalari,tavuklari nasil kestigini gorduler sonra dayanamayip bu vahsilige!!! vejeteryan oldular agizlarina et koymadilar haaa bir de hepsi moda blogcusu yaa!!vegan ayakkabi,canta,kemer vs. kullandilar iste o zaman kurke, deriye karsi oldular o zaman tamam derim yoksa bu ikiyuzluluk midemi bulandiriyor benim!

    ps:Kesimhane ve kurk ciftligi resimleri gormus ve videolarini izlemis biri olarak yazdim tum bunlari herhangi birinin cevap verebilecegini sanmiyorum bu yuzden!!!Kesinlikle kesimhanelerde cok daha vahsi yontemler uygulaniyor kurk ciftliklerine kiyasla :(

    Lutfen yayinla bunu!!!

    YanıtlaSil
  8. Kuzummm harikasın yine :)Bak kıskançlık seviyem yükseliyo ona gore :P Maşalahhh kuzuma çok yakışmış kürk de harika diğerlerini de görmek istiyorumm acilen!! Ayrıca al anacım kürkü de yakışır!!!
    Kız çocuk istiyorum halasının kıyafetlerini talan etsiiinnn diye!!!!(talan ettirmem tabiki :)))
    Seviyorum seni çokkk!!!!
    Sevgiyle kalınn!!

    YanıtlaSil
  9. Denizcim bende gecen kis senin aldigin kürke cok benzeyen farkli renkte bir vintage cape aldim, fazla giyme sansim olmasada hem fiyatinin uygun oldugu ve senin dedigin gibi, vintage oldugu icin aldim. bu konuda bende tam senin gibi düsünüyorum, ha yasli bi teyzenin dolabinda durmus, ha benim. bi cok kisi buna karsi cikabilir ama benim görüsüm böyle..

    Nesli

    YanıtlaSil
  10. Eski veya yeni sonuc gene ayni vah$ette destek olmaniz..Ve doganinda dengesinin bozan en buyuk sebeblerden biride hayvanlarin giyilmesi ve yenilmesidir..

    YanıtlaSil
  11. Yorumlariniz icin tesekkurler ;)
    Ben hala eger kurk vintage ise giyerim diyorum!
    10 yil benimle yasayan canim gibi sevdigim bir kopegim,bir kedim,baliklarim ve kaplumbagalarim oldu hayvanlara olan sevgimi kimsenin sorgulamasina izin vermem, beni taniyanlar cok iyi bilir bu sevginin nasil hastalikli bir boyutta oldugunu!
    Daha once de belirttigim gibi modern kurk endustrisini harcadigim parayla asla desteklemem, cana kiyilmasina hizmet etmem ancak olan olduysa urun vintage-sa hem goruntu hem K.Amerika ikliminde yasayan biri olarak sicak tutmasi acisindan tercih edebiliyorum!
    Hepinizin gorusune saygi duyuyorum temelde ayni seyi savunsak da bakis acilarimizin farkliligi baska seylerden bahsediyormusuz gibi gozukuyor sadece!

    Sevgiler!
    XOXO

    YanıtlaSil
  12. Bende kürke karşıyım, yani asla para verip almam. Fakat vintage konusunda sana şöyle katılıyorum mesela babaannemden kalan bir tane var daha kullanmadım ama kullanmayı düşünüyorum. Sonuçta artık alınmış, tamam çok yanlış hiç desteklemiyorum vahşice hayvanların öldürülmesini ama evde duruyor, geri getiremeyeceğim için yapıcak birşey yok...
    Aynı fikirdeyiz kısmen yani :)

    Bir yandan da eğer hiç gerçek kürk satımı olmasaydı hayvanları öldürmeyi bırakırlardı. Keşke öyle olsa...

    YanıtlaSil
  13. yorumumu yayınlamamışsın tabiki bu senin en doğal hakkın. Sadece insanların bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmalarına tepkiliyim Deniz. Herkes istediğini yapmakta özgürdür bu dünyada ama bilinçsizce ağzına geleni söylemeye hakkı yoktur.

    YanıtlaSil
  14. En ustteki yorum degil mi Missred'cim yorumun?? bana baska yorum gelmedi (eger baska bir yorum gonderdiysen tabi )tekrar yollarsan seve seve yayinlarim! Kimin bilgi sahibi olmadan fikir sahibi oldugunu da anlayamadim herhalde senin yayinlamadigin dedigin yorumunla ilgili!Yanlis bir anlasilma var anladigim kadariyla :(

    YanıtlaSil
  15. denizcim "adsız" arkadaş "ikiyüzlülük midemi bulandırıyor" falan diyince ben de çok sinir oldum ve deri giymek- et yemek - kürk vs. ile ilgili oldukça uzun bir yazı yazdım aynı zamanda herkesin belli hassasiyetleri olduğunu eminimki vejeteryan olup kürk giyen insanların da olduğunu falan bir sürü şey yazmıştım ama boşver tekrar yazıp şimdi mevzuyu uzatmayayım ben bu "adsız" ların fütursuzca insanları tanımadan yaptığı yorumlara çok gıcık oluyorum. Durum bundan ibaret, seninle hiç ilgisi yok yani:)))

    YanıtlaSil
  16. masum ve "tek bir kelime" ile bile kendini ifade edemeyen, "lutfen beni oldurmeyin, derimi yuzmeyin, kurkumu almayin" diyemeyen hayvanlarin, sirf insanlar bir sekilde memnun olsun, kendini onlari giyerek iyi hissetsin diye aci cigliklari icerisinde oldurulmesine, hatta onlarin besin olarak tuketilmesine karsiyim. kurk ne kadar eski olursa olsun, yapilmasi sirasinda ayni vahset ve trajedi soz konusu oldugu icin farkeden bir sey oldugunu dusunmuyorum. 1 ay öncesine de, 50 sene oncesine de ait olsa, ikisinde de "olan olmustur" zaten ve onun giyilmesinin bu vahset endustrisini destekledigi ve onun giyildigini goren insanlarin da bunu giymeye ozendirildigi gercegini degistirmez malesef. hayvanlarin konusabilme ve kendilerini ifade edebilme sanslari olsaydi, eminim bu vahset de bu kadar kolay gerceklesmezdi.

    YanıtlaSil